Midi Lidi, Fiordmoss a OTK v obraze!

Midi Lidi, Fiordmoss a OTK v obraze!

27. 05. 2010  |  Autor: Fish  |  Komentáře (2)
Poslední květnovou středu se na Flédě po dlouhé koncertní šňůře nazvané Bubáks tour zastavil tříčlenný elektronický projekt Midi Lidi. Jako hosté se vedle této osobité formace představili surový i hloubaví OTK a nechyběli ani brněnští folk-elektroničtí Fiordmoss.
Díky shodě různých okolností se mi podařilo na Flédu dorazit na úplný konec vystoupení kapely Fiordmoss v čele s vokalistkou a kytaristkou Petrou Hermanovou, která mi svým hlasovým zbarvením v mnoha ohledech připomíná islandskou pěveckou ikonu Bjork a vlastně celkový nádech hudby směřuje někam na chladný sever.

Po této dvojici reprezentující valašskomeziříčskou hudební scénu patřilo pódium OTK. Kapela, která byla ve svých začátcích úzce propojena s Tata bojs, s nimiž pravidelně pořádá výroční koncerty a především ten z roku 2008, na kterém oslavili 20 let působení na české hudební scéně v tělocvičně TJ Sokol Hanspaulka, kde OTK odehráli svůj vůbec první koncert. Samotné vystoupení se neslo ve znamení průřezu dosavadní tvorbou. Bylo zajímavé sledovat dění v sále, kde se prolínala směs mladšího publika, která se trochu potýkala na jedné straně se syrovým zvukem a na druhé straně s melancholií, roztěkanými texty a celkovým garážovým stylem, což bylo na jejich protažených obličejích někdy více než patrné. Druhá zkušenější část publika si užívala koncert kapely, která nás baví už více než dvacet let.

midi lidi

O něco kratší dobu brázdí český hudební rybníček elektronické uskupení Midi Lidi filmaře Petra Marka, herce a hudebníka Prokopa Holoubka a vizuální umělkyně Markéty Lisé. Začátky kapely se datují do roku 2006 a od tohoto okamžiku jsme je mohli vídat na mnoha koncertech u nás i na Slovensku. Ke konci roku 2009 vydali svou druhou desku Hastrmans, Tatrmans and Bubáks, která se také stala deskou týdne Radia Wave a za kterou byli nominováni na cenu za nejlepší elektronickou nahrávku roku 2009.

Brněnský koncert před zaplněným hlavním sálem měl skvělou atmosféru a gradující průběh. Dostalo se na, jak sám Petr Marek několikrát zmínil, hudební písně z obou dosavadních alb. Přechody mezi jednotlivými písněmi byly naprosto skvělé a nechyběla ani ústřední melodie z filmu Protektor, za jehož soundtrackem stojí právě Midi Lidi s Českým lvem za pasem. Poslední dvacetiminutovka koncertu už byla téměř taneční záležitostí a jeden přídavek rozjařenému publiku rozhodně nestačil. Pro mě osobně nejlepší vystoupení Midi Lidí na kterém jsem byl.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MIDI LIDI

Středa 26. 5. 2010
Vstup: 130/170 Kč
Vystupují:
midi lidi, otk, fiordmoss
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

29. 05. 2010 | 21:52:04
+0 | -0

rok

čust mam vas rad


28. 05. 2010 | 17:19:43
+0 | -0
Obchodní Tiskárny Kolín :-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika