Lou Rhodes a její One Good Thing live

Lou Rhodes a její One Good Thing live

27. 05. 2010  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Lou Rhodes vydala koncem března svou třetí sólovou nahrávku, nesoucí název One Good Thing. A spolu s ní a dvěma spoluhráči vyrazila na turné. V jeho termínech nechyběla Praha, a tak se ani ne po roce Lou opět ukázala ve zdejších končinách. Tentokrát ovšem ve zcela jiném duchu. V jakém si přečtěte v našem zatoulaném reportu.
Za koncertem samotným nestálo pouze vydání nové desky, nýbrž především série výtečných nocí Music Infinity pod taktovkou Josefa Sedloňe. A ač lze každé jméno, které nám tato noc představí označit za kvalitní, v tom nejčistším slova smyslu, Lou představovala skutečnou lahůdku. Na rozdíl od loňského vystoupení Lamb, tentokrát mnohem osobnější, folkovější a především citlivější.

Lou Rhodes

Viděl jsem už spousty zpěvaček. Některý byly dobrý, jiný míň, některý nestály za nic. Lou je jiná. Má duši, která vás okouzlí dřív, než to stačíte zaznamenat. Viděl jsem to, sotva jsem vstoupil. Lou již byla spolu s Danny Keanem a z Lamb starým známým a hlavně sympatickým Johnem Thornem na scéně a první tóny dávaly tušit skladbu Janey. Ta pochází z nové desky a nese jméno po zesnulé sestře. Právě tato událost spolu se smutkem po rozpadlém vztahu, tvořila základ pro textovou část nové desky. Naladěn na podobnou notu, tušil jsem, že tenhle koncert mě do sebe vtáhne jako lux poslední smítka večeře, která chutnala hořce a přesto skvěle. Nové album zaznělo téměř celé a ukázalo nám, že lze tvořit doslova s lehkostí. Ostatně celá deska byla nahrána během pár týdnů a skoro celá naživo bez dalších úprav.

Tomu jak zní live předcházelo vystoupení Jaye Lightona. To jsem však propásl, aneb kdo pozdě chodí… Možná byl dobrý, možná ne. Bylo mi to fuk, ten večer mě zajímala jen Lou a sotva jsem ji spatřil s typicky milým úsměvem, kytarou a viditelnou aurou, měl jsem pocit, že mi alespoň v tuhle chvíli nic nechybí. Dokonalost tomu dodávala scéna se dvěmi dřevěnými bedýnkami a na jedné z nich svíčka, která svým klidným plamínkem jakoby určovala tón večera, který narušovalo pouze neustálé bouchání vstupních dveří, které jindy zanikne v hlasité hudbě, ten večer však rušilo, a to v zadních částech výrazně. Tónu se pak snadno přizpůsobili jak přítomní v sále, tak ti na pódiu. Konkrétně spoluhráči Lou, jejichž excelentní hráčské dovednosti korunovaly koncert a dodávaly mu i humorný podtext. Jejich jam session či procítěné výrazy v jednu chvíli doslova přinutili Lou podlehnout emocím a zasmát se na úkor skladby The More I Run.

A právě tyto momenty, v jednom z nich například Lou označila Prahu za mnohem krásnější město než její domovský Manchester, daly celému vystoupení punc jakéhosi setkání u šálku čaje či sklenky vína s příjemnými skladbami a příběhy, jež doslova ohromovaly svou upřímností a autentičností, přesto nepostrádaly nadhled. Křehkost Lou je nepopsatelná a je jen dobře, že její um nebyl zakonzervován pouze v tvorbě Lamb. Ostatně mimo svou sólovou dráhu či Lamb měla taky co dočinění s Cinematic Orchestra a nejen s těmito neméně zajímavými tvůrci.



Byl to jeden z těch večerů, který nechcete, aby skončil, ale zároveň víte, že právě fakt, že konec jej nemine, podkreslí jeho atmosféru a vy na něj nikdy nezapomenete. Z dřívějších, ne nutně známějších, skladeb zazněla např. Tremble či kouzelná The Rain, po které se při vystoupení v přehřátém stanu na Colours of Ostrava před léty, kouzelně spustil déšť. Lou je prostě magická žena, které ležíte u nohou a je vám tam sakra dobře. A když k tomu přidá Gabriel opět v jiných aranžmá, tentokrát pro velmi decentní klavír, zapomenete úplně na vše a svět vám přijde jako pohádkové místo, jako rozkvetlá zahrada, do které vás Lou vzala na procházku a jen tak mimochodem vám během ní odhalila velkou část svého já. Za to upřímné díky a One Good Thing dlouho nevyndat z přehrávače.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LOU RHODES

Pátek 7. 5. 2010
Vstup: 350/400 Kč
Vystupují:
Lou Rhodes
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika