Mig 21 vystoupí v klubu Fléda

Mig 21 vystoupí v klubu Fléda

25. 11. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Po úspěšných albech Snadné je žít (2001), Udělalo se nám jasno (2002) a POP POP POP, s hity jako jsou písně Snadné je žít, Slepic pírka, Nocí půjdu sám, Tančím či Malotraktorem navede frontman Jirka Macháček svůj MIG 21 poprvé na klub Fléda 1.12. 2005
Dnes již téměř kultovní funk-rockově-taneční kapela MIG 21 ("kapela, která funguje podobně jako dobře namazaný žací-samovázací stroj, ve kterém se rytmy funky, blues, jazzu, twistu, latiny a dalších proudů samosežnou a samosvážou") vznikla v roce 1998 a již na jaře následujícího roku poprvé koncertuje v klubu Roxy. O jejich nejprve sporadických koncertech se začíná mluvit, skupina vystupuje stále častěji a získává si poměrně široké divácké zázemí. Vyprodané koncerty v pražském Lucerna Music Baru jsou událostí, v republice přibývá neustále více míst, kde skupina s velkým úspěchem koncertuje.V rámci svého podzimního turné 2001 dobyla velký sál Lucerny, kde také pokřtila svoje debutové album Snadné je žít.Na podzim 2002 skupina v čele s frontmanem Jiřím Macháčkem dokončuje nahrávání svého druhého alba s názvem Udělalo se nám jasno. Pilotní singl Tančím, posouvá tvorbu nenapravitelných recesistů zase „o notný kus dál “. I na novém albu je tak především patrné motto: „Bavme se, ale hlavně se proboha neberme příliš vážně “.Po úspěšných albech Snadné je žít (2001) a Udělalo se nám jasno (2002) s celkovým prodejem přes 70 000 ks, přišla skupina se svým třetím počinem. Album Pop Pop Pop je odzbrojující sondou do současné populární hudby s typicky „migovským“ nadhledem k danému tématu. V již osvědčeném tandemu – hudba: Tomáš Polák, text: Jiří Macháček vzniklo dvanáct písní mj. žalm nad ztrátou hokejových iluzí Jaromíre, indiánská hříčka Ho-Ka-He, originální anglický retrosong Here Comes The Gun či protiválečně laděné Vlajky vlají. Jako bonus pak byly na album přidány videoklipy Malotraktorem, Nocí půjdu sám, Vlajky vlají a speciální remix písně Tančím, který vznikl v anglické produkci Richarda Jamese (remixoval např. Faithless).

MIG 21 je však proslulý především svojí strhující koncertní show, což dokazuje i fakt, že skupina se objevuje často nejen na českých festivalových pódiích (Trutnov, Colours of Ostrava aj.), ale i na zahraničních festivalech v Německu, nebo v USA.
MIG 21 vystoupí v klubu Fléda poprvé!

Vstupné: 180 / 220 www.ticketstream.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika