FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Clodagh: Těším se, až společně zase zapaříme!

Clodagh: Těším se, až společně zase zapaříme!
08. 07. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Přípravy na druhý Pig Fest pod širým nebem jsou v plném proudu a na svůj návrat na největší prasečí mejdan letošního léta se už teď těší irská rebelka Clodagh, která opět slibuje spoustu skvělé muziky, legrace a les rukou nad hlavami.
Ahoj Clodagh, jak se vede? Vím o tobě, že se ti v Čechách opravdu líbí a pro spoustu lidí jsi od jisté doby nekorunovanou královnou techno akcí u nás. Řekni mi ale, jaké byli tvoje začátky s taneční hudbou a jak ses dostala k djingu?
Ahoj, mám se skvěle, díky za optání. V roce 1999 jsem se přestěhovala do Londýna, kde jsem začala velmi intenzivně poznávat klubovou scénu a o 2 roky později jsem začala sama hrát. Opravdu jsem si taneční hudbu, tanec a vše kolem toho zamilovala a tak jsem společně s mým tehdejším přítelem našetřila nějaké peníze a koupila první gramofony. Nejdřív jsme dělali party u nás doma a pak jsme to celé přesunuli do klubů po Londýně a okolí. Neznám lepší pocit než ten, když roztancuješ dav lidí, kteří pak šílí nadšením.

clodagh

Jak těžké je, podle tebe, se v dnešní době v této branži prosadit? Dost lidí si myslí, že holky to v tomhle mají mnohem jednodušší….

Podle mě je úplně jedno, jestli jsi kluk nebo holka, záleží na tom co chceš dokázat. Třeba já jsem byla od začátku odhodlaná a připravená na sobě makat, abych to někam dotáhla. Navíc pomohlo, že jsem se do toho úplně zbláznila, trénovala každý den, nahrávala jedno demo za druhým a jednala o svém hraní s mnoha promotéry. Také jsem se zúčastnila nespočetně Djských soutěží nebo hrála na akcích úplně zadarmo. Vše se vyplatilo a já svou šanci dostala.

Určitě jsi do toho šla s určitými sny či ideály, které se postupem času mění. Jaké jsou tvé plány teď a jak by vypadal tvůj ideální život?

Nejlepší by bylo, kdyby mi stačilo mít jen jednu práci a to muziku. V současné době stíhám ale práce dvě, vlastně tomu tak bylo po větší část mého života. Docela mě to vyčerpává, ale takový je život, člověk z něčeho musí platit složenky, nájem atd. Moc ráda bych měla víc času na vlastní produkci a taky bych se chtěla naučit hrát na nějaký hudební nástroj, třeba na kytaru nebo bicí.

Clodagh @ Pig Fest 13, Plzen, 25.10.2008 from NUbreed_CZ on Vimeo.


Myslíš, že budeš hrát za nějakých 10-15 let? Nebo co bys dělala, kdyby ses nedala na DJing?
Moc ráda bych v hraní pokračovala i za 10-15 let a hrála na super akcích po celém světě  Také bych chtěla posunout své hraní od DJingu víc směrem k LIVE hraní společně s živými nástroji, abych mohla vytvářet něco jiného, něco svého. No a kdybych nikdy nezačala hrát, tak bych určitě i teď pořád chodila na party a tancovala celou noc. Letos dokonce letím do Ameriky na legendární festival Burning man, kde si to hodlám pořádně užít a při troše štěstí si tam snad i zahraju.

Nemálo techno DJů a producentů poslední dobou docela ubralo na tempu. Jak ty sama vidíš vývoj techno hudby a jak zní Clodagh v roce 2010?
Haha…no jo, všichni stárneme a techno také. Je pravda, že spousta známých a léty prověřených techno producentů dělá teď víc do minimalu, ale na druhé straně je tady spousta nových tváří, produkující parádní, našláplý techno. Přesně takový energický techno, která mám ráda. I když se přiznám, že také hraju o kapánek pomaleji, než dřív.

Návštěvníci Pig Festu se na tvé vystoupení vždycky těší, letos tu budeš hrát již po třetí, chystáš tedy pro prasátka něco speciálního?
Na Pig Festu se mi hraje opravdu skvěle a hrozně ráda se k vám vracím, za což chci také poděkovat promotérovi, že mi tuto možnost letos opět dal. Minulý rok jsem s sebou vzala také svojí sestru s kamarádem a všichni jsme si festival báječně užili. Oba byli úplně nadšený z toho, jak se tady u vás paří . Lidé na Pig Festu jsou skvělí a já už se nemůžu dočkat, až budu opět zpátky. Můžete se těšit na spoustu skvělé muziky, legrace a les rukou nad hlavami. Jsem zvědavá, kolik letos protancujeme střevíců. Těším se, až společně zase zapaříme!

Ptala se Kat


Dodal: Mirek Košnář aka Shorty, Pigsproduction
PIG FEST OPEN AIR

PIG FEST OPEN AIR

Pátek 6. 8. 2010 až Sobota 7. 8. 2010
250/300 Kč
Vystupují:
Mario Ranieri (AT), Bad Company (UK), John B (UK),Clodagh (IR), San (NL), Toky (SK), Sayko, IM Cyber, Agent, Michael C, Deadly Viperz,Philip TBC, D.A.T., Suki, Bifidus Aktif, Kizzah, Enhacer, Da Moon, Jamal DJs,Jay Beck, Beast 67, Edison, Filik, Doox, Killa, Doit, Crash, Hanzall, Steen,Spiriakos, Sens & Mc Shary, Hesik, Jack Rox, Home, Efendy, Golpe, Destroyer,Mind, Drex, Neuf, Grasshoper, Darkwatcher, Mafin Phoenix, JCK, Robat, E.M.P.,Fixed Gear, O.Jeybee, Soby, Soundjet, Tomahawk a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Rainbowě | 09. 07. 2010 | 12:08:49
sety ?

naky nový sety od clodagh ? ? ? ?

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |