Reportáž z Climaxu v Roxy

Reportáž z Climaxu v Roxy

13. 07. 2010  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Po několika měsících vystoupil na Climaxu opět zahraniční host. Byl jím španělský Abel Ramos. Poslední červnový víkend uzavřel nejen školní rok, ale i Roxy, která projde rekonstrukcí a otevře se znovu první zářijový víkend za účasti residentů klubu, kteří k němu už mnoho let neodmyslitelně patří.
Climax je nejen nejdéle trvající klubová noc v u nás (i v zahraničí by konkurenci těžko hledal) zároveň patří k těm, které dokáží zaplnit klub i přesto, že je ve většině případů ryze domácí a bez zahraničních hvězd. Každé výročí této, troufám si říct, nesmrtelné party je ale vždy ošperkováno zahraničním gratulantem, který zapadá do hudebního konceptu této akce a je ve svém oboru uznávanou osobností.

I přes letní počasí, které vylákalo většinu obyvatel Prahy na chaty, chalupy a jinam mimo civilizaci, příznivci Climaxu dorazili jako vždy v početném zastoupení a Roxy byla už kolem půlnoci zaplněná a charakteristicky „vytopená“. Efendyho, který ten večer party svým setem startoval jsem zastihla těsně před tím, než předal pomyslnou štafetu residentovi a otci této party, Chrisovi Sadlerovi, který před zahraničním hostem odehrává zpravidla hodinu, další hodinu pak odehraje po něm.

První Chrisova hodina byla klasická pro nastartování mejdanu a také taktická. Bylo třeba před hlavní hvězdou netahat všechny trumfy z rukávu, což Chris jakožto profesionál dobře ví. V jednu hodinu, kdy line-up hlásil jméno Abel Ramos už byl parket plný tančících lidí v očekávání nadcházejícího setu producenta ze Španělska. Jeho tracky jsou známé svou dynamičností a propracovaností. První hodinu svého dvouhodinového setu hrál především melodické progresivní tracky se spoustou „decentních“ pasáží. Druhá hodina byla především prezentací tracků z vlastní produkce. Abel produkuje a remixuje velké množství takzvaných „hitovek“ a od toho se jeho set odvíjel. Jeho mixy byly na výbornou. Některé tracky vzbudily mezi návštěvníky rozpačitost, i já se nad některými podivila. Publikum se tak rozdělilo na dva tábory, jedni byli z jeho setu naprosto nadšeni bez jakýchkoliv připomínek, ti druzí byli z některých skladeb poněkud překvapeni.

Ve tři hodiny si na nás opět posvítil Chris a svítil celou další hodinu, která se dala shrnout jedním slovem: Sadlerovina. Kdo Chrise zná, ví přesně o čem mluvím a není třeba se více rozepisovat. Jeho energické vystoupení ždímalo z plného parketu energii, která ještě v tančících lidech zbývala. Jako bonus jsme mohli slyšet Chrisovy nové tracky Porn Monkey a Little X, které před nedávnem dokončil, ale už s nimi sklízí velký úspěch. Že po stránce kvality byl set naprosto bezchybný není ani třeba zdůrazňovat, jelikož kvalita je Chrisův standard. To dokazoval i Abel, který zůstal v Roxy po celou hodinu, kdy Chris hrál a s chutí tancoval. Většinou nebývá zvykem, že by zahraniční host po svém hraní zůstával v klubu déle než je nezbytně nutné.

Rozhodně to bylo důstojné rozloučení se starou Roxy a už v září se zde sejdeme, abychom se přivítali s Roxy novou. Ani zde nebude Chris, jakožto důležitý „inventář“ Roxy chybět.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX WITH ABEL RAMOS

Sobota 26. 6. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Abel Ramos (ESP), Chris Sadler, Efendy, vj Martin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika