Delphic - New Order 21.století přijíždí do Prahy!

Delphic - New Order 21.století přijíždí do Prahy!

22. 07. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Anglické trio Delphic, které na sebe v posledním roce upoutalo pozornost nejen v Anglii, se během svého turné zastaví i Praze. Českému publiku se tak představí jedna z nejzajímavějších mladých kapel současnosti, která si v zahraničí vysloužila přirovnání k novým New Order.
Kapela Delphic vznikla v roce 2007 v Manchesteru a již o rok později ji britský list Guardian označil za nejlepší novou Manchesterskou kapelu. V jejich tvorbě můžete slyšet nejen už zmiňované New Order, ale také Klaxons, trochu Muse nebo Editors. Delphic k tomu říkají "Pokud jsi elektronická skupina z Manchesteru, nemůžeš se vyhnout srovnáváním s New Order, a oni jsou pro nás fakt důležitá skupina. Ovšem my spojujeme vlivy z širokého spektra umělců, což ústí ve styl, který by mohl být popsán jako druh emocionálně-chytlavé euforické dance music." A zpěvák James Cook dodává: "V Manchesteru vždycky byla spousta kapel, které uměly skvěle míchat elektroniku s kytarami, ale v posledních letech je to spíš o kytarách a my chceme tu taneční složku této substance vrátit zpátky na výsluní,"

delphic

Vzestup Delphic byl opravdu raketový. V roce 2009 vydali na známém francouzském labelu Kitsuné (mezi dalšími interprety najdeme také Klaxons, La Roux, Hot Chip, Bloc Party a další) singl This Monetary. Videoklip k tomuto singlu byl nominován na UK Music Video Awards a na třetím místě se také umístil v „BBC’s Sound of 2010 list“. V roce 2010 vydali své první album Alcoyte, o kterém Lou Thomas z BBC řekl, že by to mohla být první velká deska roku 2010. V UK album charts se umístila na osmém místě a po vyprodaném turné po Velké Británii velmi rychle následoval úspěch i v Evropě, která bude pravděpodobně následována Spojenými státy, protože Delphic pojedou jako předkapela The Temper Trap na jejich americkém turné.

Delphic říkají, že chtějí dělat muziku pro velké "warehouse" parties. Svůj koncert proto také berou spíše jako DJský set, ve kterém se střídají jednotlivé skladby s hypnotickými rytmickými intervaly. Delphic v Lucerna Music Baru vystoupí ve čtvrtek 19.srpna, support zajistí DJ Felix!, který vystupoval po boku Jitky Charvátové, kapel Montage nebo Midi Lidi. DJ Felix! je jedním z mladých českých djů, kteří se nebojí nových stylů a dnes jsou jeho sety plné exkluzivního electra, discopunku, indie, grime, bassline a nejrůznějších breaků, fidget house, baile funku, cosmic disca atd. Od roku 2009 je residentem párty Plastique goes Elastique v klubu Radost FX a coby support DJ hraje po boku electro-pop kapely Cartonnage. Felix! byl roce 2009 nominován do kategorie DJ roku v anketě Dance Music Awards 2008.

Sestava: James Cook (zpěv, baskytara), Matt Cocksedge (kytara) and Richard Boardman (synths), Dan Theman (bicí)


Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DELPHIC

Čtvrtek 19. 8. 2010
Vstup: 480 Kč
Vystupují:
Delphic, Felix!, Jitka Charvátová, Montage, Midi Lidi
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 07. 2010 | 14:24:38
+0 | -0

Nesmyslná přirovnání

Náhodou jsem je viděl živě jen před pár dny a s Muse,jejichž koncertu jsem se zúčastnil již před 9 lety,nemají absolutně nic společného!Sedí jen srovnání s New Order(také dost nejistý vokál a hra někde na pomezí komerčních kytarovek a dost taneční elektroniky).Proti Editors nemají vůbec temný základ a Klaxons?Koho ty šašci kdy vůbec mohli zajímat!Nebuďte povrchní a pište alespoň trochu fundovaně,když už jen přebíráte oficiální materiály..
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika