Za pár dní Praha přivítá  Skinny Puppy

Za pár dní Praha přivítá Skinny Puppy

29. 07. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kanadská elektro-industriální kapela Skinny Puppy vznikla ve Vancouveru roku 1982. cEvin Key původně zamýšlel ze Skinny Puppy udělat jen svůj experimentální vedlejší projekt, přesto jej po příchodu vokalisty Niveka Ogra rozvinul ve svou hlavní kapelu.
Skinny Puppy si rychle vytvořili vlastní zvuk fúzující prvky ambientu, noise, nové vlny, elektra, rocku a samplování. Již po několika prvních koncertních šňůrách se stali známí svými krvavými performancemi na pódiu a důrazem na témata jako testování výrobků na zvířatech, znečišťování životního prostředí, násilí na ženách či chemické zbraně. Svým nekompromisním přístupem si v osmdesátých letech získali v elektronickém undergroundu bezpočet oddaných příznivců, ačkoliv byla jejich dráha lemována jedním skandálem za druhým. Například jeden z koncertů turné VIVIsectVI byl zastaven policií, protože publikum uvěřilo, že probíhající scénka vivisekce je skutečná. Na pódiu byly na denním pořádku krvácející krucifixy a projekce záznamů sebevražd, v soukromých životech se členové Skinny Puppy nijak nevyhýbali tvrdým drogám. V polovině devadesátých let se kapela na několik let rozpadla poté, co Nivek Ogre odešel a Dwayne Goettel se předávkoval heroinem.

Roku 2000 se Ogre a Key znovu sešli k příležitosti jediného koncertu v Drážďanech a poté usoudili, že Skinny Puppy ještě neřekli své poslední slovo. Jejich nový zvuk, který lze slyšet v prvním videoklipu Skinny Puppy od roku 1996 nazvaném “Pro-Test”, je o poznání rockovější než jejich starší materiál, přesto zavdal na plno silných skladeb. Ty zatím nejnovější najdete na albu “Mythmaker” z roku 2007.

Vydání dalšího alba bylo vloni pozdrženo finančními problémy vydavatelství SPV, přesto je nyní plánováno ještě na tento rok. Skinny Puppy v mezičase stále koncertují a jistě i jejich čeští fanoušci budou mít příležitost slyšet nové skladby v živém podání. Skinny Puppy přijedou hrát do Lucerna Music Baru již 12. srpna.

www.myspace.com/skinnypuppy

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SKINNY PUPPY

Čtvrtek 12. 8. 2010
Vstup: 650/750 Kč
Vystupují:
skinny puppy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika