Sunset Open Air s Orbithem

Sunset Open Air s Orbithem

01. 08. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vznik festivalu se datuje k 8.8.08. Toto datum bylo pořadatele výzvou uspořádat v Šumperku akci, která tu neměla obdoby. Šumperk sice netrpěl nedostatkem letních akcí, ale žádný festival v tanečním duchu tu doposud nebyl.
Atmosféru celého festivalu dokresluje fakt, že se jako jedinný v okolí se koná. A byla to trefa do černého! Prvního ročníku který, byl v d’n’b duchu přišlo přes 400 lidí. Jako headlineři se představili přední ...čeští DJs Romana a Reverb, Wolscha a Cmeen. Festival měl druhý stage, na kterém probíhal chill-out s několika lokálními DJs. Festival byl natolik úspěšný, že se dokonce dostal do několika místních tiskovin. Ohlasy byly natolik pozitivní a silné, že se organozátoři rozhodli akci zopakovat v termínu 7.8.09. Návštěvnost překvapila i samotné pořadatele neb narostla dvojnásobně na 800 lidí. Na tomto ročníku se jako headliner představil DJ Michael C který, předvedl nezapomenutelné vystoupení.

LINE UP:

ORBITH
DJ Orbith patří ke špičce česko-slovenské taneční scény již od roku 1999. Postupně se z rave a techna, které hrál na začátku své kariéry, dostal až k hudebnímu stylu elektro. Je považován nejen za jednoho z nejlepších českých djů, ale také člověka, který představuje elektro českému publiku. Pro jeho sety je charakteristická hudební směsice techna a elektra a spontánní vystupování za mixem.

Své djské začátky si odbyl v brněnském klubu Fan Favorit, kde od roku 1996 začal pravidelně hrávat každou středu a pátek, a to až do roku 1998. Jeho popularita rychle rostla, Orbith se stal jedním z nejoblíbenějších djů v Brně a za krátkou dobu se začal objevovat na velkých akcích jako Orion Hall či Citadela. V roce 2000 získal nového manažera a netrvalo dlouho a Orbith se postupně dostal do Prahy a potažmo do celých Čech.

orbith

V roce 2001 Orbith získal titul Objev roku a o 2 roky později se stal vítězem v prestižní anketě Dance Awards. Od té doby pravidelně vystupuje po celé ČR, a to jak v klubech, tak na velkých akcích (např. Summer of Love, Electric Kingdom Czech, Cocoon clubbing world tour Czech) a kromě toho se postupně dostává i do zahraničí (Mayday Hungary, M25 Poland, Nemo club Belarus). Od roku 2003 se stal rezidentem akcí Elektra v pražské Roxy, ke které později přibyla i brněnská edice.

První krok k tvorbě vlastní hudby učinil v roce 2001 – na kompilaci Elektronik Basslines mu vyšel jeho první track „Fussganger“. O rok později vydal na českém labelu Licker „Fussganger rmx“ a následoval singl „No Money No Love“ v roce 2005 (sampler Summer of Love s Alter Ego, Elektrochemie LK, Richie Hawtin). Jeho zatím posledním producentským počinem je EP Phantom – deska, kterou společně s Michalem Poliakem vydává na labelu Qrime Records.
Orbithovo zaměření na djing ho vynáší do čelních pozic české taneční scény, nepřetržitě hraje po klubech a pracuje na nových deskách. O tomto činorodém umělci jistě v budoucnu ještě hodně uslyšíme…

MARTIN GREDNER /// Fabric - Ostrava
Martin Gredner se narodil v roce 1976 v Ostravě a kolem svých 20 let se začal zajímat o elektronickou hudbu. Jeho první parties hostila Ostrava a Martin je vyplňoval hraním vocal a tribal houseu. V roce 2000 získal rezidenci ve Fabricu a pomalu si začal brousit svůj hudební apetit do oblasti progressive houseu. Jak sám říká, progressive je směsicí dynamického soundu, emocionálních momentů, nezbytných vokálů, temných vln a zvuků.

Martin už poctil svou přítomností české kluby jako Roxy, Duplex nebo Karlovy Lázně a zahrál si také na našem Creamfields, Colours Of Ostrava nebo Hradhouseu. V roce 2004 si ho Michael Burian přizval na svou party Visage, kde se před ním už ukázala taková jména jako např. Oliver Klein, Chris Cowie nebo DJ San.

Martinovými oblíbenými producenty jsou Junkie XL, Markus Schulz, Dousk, Greg Benz, Sasha, Derek Howell a další. V roce 2004 ho podpora jeho fanoušků vynesla až na 4. místo v anketě Dance Music Awards. A na čem si Martin vlastně nejvíce zakládá? Hlavně je to kvalita jeho setů a také komunikace s lidmi při party. A právě tyto věci z něj udělali jednoho z nejznámějších progressive DJů v České Republice.
Wolscha (myspace.com (myspace.com/marktongue)

WOLSCHA aka MARK TONGUE
Taneční hudbu objevil v roce 1997, kdy prožil své první taneční párty v legendárním olomoucké clubu BARUMBA, kde se později stal residentem. Wolscha má potřebu objevovat stále něco nového, a proto si prošel i různými styly. Skrze deephouse, progressive, electro až nakonec našel vášeň v techhouse/neo-trancu/progressivu. Výborný výběr skladeb a kvalitní mixing dodávají jeho setům jedinečnost a kvalitní hudební zážitek, který je ovlivněn i spoustou další techniky, kterou Wolscha během svých setů využívá. V současné době je Wolscha ovlivněn producenty jako jsou Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo, Josh Gabriel, King Unigue, Funkagenda, Guy J, Henry Saiz, James Zabiela, Nick Muir a mnoho dalších.

V Roce 2009 dochází ke spojení Wolschy a předního českého dj Michaela C. Společně vystupují v předních českých clubech a festivalech a připravují společně svoje první debutové EP. Tento nový hudební projekt vznikl na popud obou djů vydat se společně trošku jiným směrem, než jak je znáte z jejich sólových vystoupení. Jejich vystoupení je plné energické hudby, která se dá zařadit mezi house, electro, progressive trance a tech-house to vše okořeněno o krásný zvuk houslí na kterých je během jejich vystoupení doprovází výborný houslista Jakub Strings.

Wolscha ovšem neni jen dj od roku 2006 je součástí bubbles teamu a resident Párty Bubbles která se za tři roky od jejího vzniku vypracovala k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším klubovým akcím v ČR a již
několikrát překročila magickou hranici 1500 návstěvníků a její návštěvnost jde stále dále. Svoji oblíbenost získala především díky zábavnému pojetí, skvělé atmosféře a mnoha maličkostem navíc, které rozdělují akce průměrné od jedinečných.

ALBI
Albi pochází ze severomoravského města Šumperk. Vůbec první hraní absolvuje v zábřežském klubu Rafanda někdy ke konci roku 2007, kde dostává šanci si zahrát svůj první houseový set. Ihned po tomto hraní přijímá nabídku od agentury clubmusic.cz, pod kterou hrává na dalších klubových párty, která tato agentura uspořádala. V dalším roce 2008 objevuje šumperský klub Suteren Lounge, kde se mu velmi rychle zalíbilo již po prvním hraní a hned v následujícím roce 2009 zde získává rezidentní noc Resistance a snaží se i o promotérské úspěchy.

ZA NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ SE AKCE PŘESOUVÁ NA H-CLUB!!!!!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SUNSET

Pátek 20. 8. 2010
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
orbith, martin gredner, wolscha, albi, random
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika