FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme ČajoMír Fest 2010

Představujeme ČajoMír Fest 2010
10. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) ČajoMír Fest, největší středoevropské setkání čajových mistrů, které proběhne 21. srpna v Praze v parku na Vyšehradě, nabídne veřejnosti nejen setkání s čajovými kulturami, ale i kulinářské a kulturní zážitky.
„Příchozí ochutnají tradiční pokrmy z Koreje, Japonska a dalších zemí Orientu. Navíc si budou moci přípravu jídel i vyzkoušet v rámci školy vaření Chefparade,“ říká Adam Dvořák, který má gastronomický program na starosti. ČajoMír Fest také obohatí vystoupení nejlepších českých hudebníků, kteří k východním kulturám mají blízko - zpěvačka Feng-ÿun Song, kytarista Pavel Steidl, hráč na japonskou flétnu shakuhachi Vlastislav Matoušek, formace Marimba Mama a řada dalších.

 „Vše doplní ukázky tanců, tradičních bojových umění nebo workshopy s některými umělci, například hlasová dílna s paní Song,“ doplňuje Květa Bílková z pořádajícího sdružení ČajoMír o.s., která spolu se svým kolegou JaroMírem Horákem byla jako první Evropanka přijata do prestižní skupiny čajových odborníků World Tea Union. Pro zájemce o hlubší znalosti z oblasti čaje je od 16. do 19. srpna připraven čtyřdenní workshop korejského čajového obřadu, který povede čajová mistryně, vážená paní Sun Woo Park. Sun Woo Park je ředitelkou Institutu pro korejskou tradiční zvykovou a čajovou etiketu. V sobotu se také uskuteční na Vyšehradě čajová konference se zajímavými hosty, která bude přístupná široké veřejnosti. „Tématem a náplní bude povídání nad cestami čaje a cestami za čajem. Příchozí se budou moci podělit s ostatními o své zážitky z putování za čajovou kulturou,“ uvádí JaroMír Horák.



Seznámit se s čajovými kulturami z celého světa, ochutnat nejrůznější podoby tohoto nápoje i pokrmy orientální gastronomie, nebo si prostě odpočinout v parku na dece při doprovodném programu budou moci návštěvníci druhého ročníku úspěšného ČajoMír Festu. Toto největší středoevropské setkání čajových mistrů, ať už jednotlivců či celých čajoven, proběhne v sobotu 21. srpna od východu slunce do 20 hodin v areálu Starého purkrabství na pražském Vyšehradě. „Naším cílem je ukázat na jednom místě rozmanitost tradičních čajových kultur – z Asie, Afriky, Ameriky, Evropy - a představit návštěvníkům širokou a pestrobarevnou paletu tohoto nádherného umění,“ říká JaroMír Horák.

Tento ročník bude zaměřen na korejské umění a proběhne pod záštitami korejského velvyslanectví v Praze, českého velvyslance v Koreji a Česko-korejské společnosti. Bude zde také slavnostně zahájena činnost první čajové školy v Evropě „Čajová škola - Kampa“, která se zde bude prezentovat v rámci přednášek či praktických workshopů zaměřených na čajové dovednosti. Areál festivalu je volně přístupný a návštěvníci zakoupením vstupenky, která je opravňuje k využívání doprovodných programů a čajové degustaci, podpoří realizaci celého festivalu. Loni se prvního ročníku zúčastnilo na 43 degustačních místech 112 hostitelů, 35 týmů ze 7 zemí, celkově jej navštívilo přes 2.000 návštěvníků. 

www.cajomir.cz


Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

ČAJOMÍR FEST 2010

Sobota 21. 8. 2010
Vystupují:
největší středoevropské setkání čajových mistrů
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |