Male Bonding jako předkapela Crystal Castles

Male Bonding jako předkapela Crystal Castles

24. 08. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Britská kytarová parta Male Bonding poprvé vystoupila na veřejnosti na klubové noci nazvané RAGE. Přesně v duchu toho názvu zůstal parket po jejich koncertu promáčený pivem, pokrytý úlomky jednorázových foťáků a ve vzduchu byly ještě cítit vibrace. Male Bonding hrají rychle. Jejich debutová deska „Nothing Hurts” trvá jen půlhodinu a většina songů končí do dvou minut.
„Nemám rád dlouhé písničky,” říká kytarista a zpěvák John Arthur Webb. „Nebaví mě je poslouchat, nebaví mě je psát. Vždycky je napíšu rychlé, aniž bych to plánoval. Piju moc kafe.”

Baskytarista Kevin Hendrick se zase učil hrát u gramofonu nastaveného na 45 otáček za minutu. „Celé hodiny jsem vydržel sedět a poslouchat všechny ty rockové pecky a říkal jsem si, jak by ty basové linky asi zněly, kdyby se zrychlily. Líbily se mi tak víc. Zaměřil jsem se vždycky na riffy a hrál spolu s nimi. Zbytek hudby a zpěv jako by se vytratil.”



Když si poslechnete Male Bonding, neohromí vás jen jejich rychlost, ale také jejich melodie. Každá skladba na desce “Nothing Hurts,” ať už jde o přímou rockovou pecku (“All Things This Way,” “Crooked Scene,” “Pumpkin”), nebo o zamyšlenější kousek (“Franklin,” “Worse to Come”), je obdařena hitovým riffem, který nebudete moci vyhnat z hlavy.

Male Bonding vzešli z Dalstonu, chudé londýnské čtvrti plné “lo-fi” kapel a tureckých restaurací. Svou hudební dráhu odstartovali společným sedmipalcem s kapelou Pens na jejich vlastní značce Paradise Vendors. Pak už následovalo turné s americkou punk-popovou úderkou Vivian Girls a společné koncerty s Health, Fucked Up, No Age, The Soft Pack, Dum Dum Girls, Smith Westerns, Best Coast, Strange Boys, Metronomy a dalšími vycházejícími hvězdami alternativní scény.

Sláva mezi hudebními příznivci po celém světě a smlouva se Sub Pop Records na sebe nedaly dlouho čekat a nyní tři mladíky z Londýna čeká turné s dalším hvězdným jménem, s kanadskými elektro-punkery Crystal Castles. Tuto dvojkombinaci můžeme očekávat i v naší metropoli, Male Bonding a Crystal Castles přijedou 14. listopadu do Lucerna Music Baru.

www.crystalcastles.com
www.myspace.com/malebonding

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MALE BONDING + CRYSTAL CASTLES

Neděle 14. 11. 2010
Vstup: 429/550
Vystupují:
Male Bonding, Crystal Castles
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 09. 2010 | 09:42:34
+0 | -0

jo to si nenechte
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika