Kalendář koncertů 09/2010

Kalendář koncertů 09/2010

01. 09. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Září je rozmanité, jak se na podzim sluší. Praha přivítá punkové Němce Atari Teenage Riot, pod širým nebem zahrají Tindersticks, na strahovské Sedmičce vystoupí post-wave band Future Islands a na konci to všechno zpečetí Wilco v Arše.
12. 9. Atari Teenage Riot
Je libo trošku digital hardcore? Abaton nabídne v nedělní podvečer obnovené Atari Teenage Riot z Německa, sice bez Hanin Elias, ale přece. Výbušnina ATR, složená z punku, elektroniky a surového hardcore zvuku zahájí září s punk-rockovou zběsilostí zvukových teroristů ATR.

14. 9. Nouvelle Vague

Nová vlna v předělávkách těchto Francouzů (a Francouzek) zní jako kdyby se nikdy nezlomila – The Cure, The Clash, Joy Division, Talking Heads nebo The Police. V Praze vystupovali docela nedávno a jejich návrat je tak docela příjemných překvapením, které v KD Vltavská malinko zklidní dost nakopnuté září.

16. 9. Tindersticks

Tindersticks, legendární britská kapela 90. let, která se nevlezla ani do jedné z tehdy frčících UK škatulek, zahraje na Střeleckém ostrově. Melancholické písničkářství Stuarta Staplese zaujalo na eponymním albu v roce 1993 a od té doby si stačilo vybudovat zástup věrných posluchačů. Tindersticks vystupovali v Praze už několikrát, tentokrát to bude pod širým nebem s novinkou Falling Down a Mountain.

16. 9. Hanne Hukkelberg

Jestli máte rádi křehké zpěvačky více než Brity s povislýma břichama, pak se místo na Tindersticks vypravte do Paláce Akropolis. Tam totiž vystoupí Norka Hanne Hukkelberg, milovnice neobvyklých zvuků. Thereminy, mandolíny, flašinety, ale hlavně její hlas, který vás tím vším lo-fi písničkářstvím provede. Na křehkou holku, co začínala v doom metalové kapele dost dobrý.

16.9. Kosheen

Aby toho nebylo ve čtvrtek šestnáctého málo, v SaSaZu po necelém roce vystoupí miláčci českého publika Kosheen.

22. 9. The Cesarians + Youcoco
Další věc z Paláce, tentokrát z balíčku Euroconnections. The Cesarians budou lahůdka, ale pozadu určitě nezůstane ani slovenské kytarové duo Youcoco. The Cesarians se nechali inšpirovat meziválečným kabaretním prostředím a vytvářejí dekadentní tyátr bez elektrických kytar. Klavír, trombón a charismatický frontman Charlie Fink si úplně vystačí sami a ještě se jim podaří zatáhnout do toho divného světa všechny dokola. Trenčínské holky z Youcoco jsou naproti tomu rockerky, co nedávno vydaly debutesku a dost ohromily zbytek bývalé federální republiky.

25. 9. Future Islands
Na strahovské Sedmičce bude zase veselo. Přijedou Future Islands z Baltimoru, kam se přestěhovali teprve nedávno po personální reformě kapely. Jejich postreformní debut s názvem In Evening Air zní fakt moc dobře, hlas frontmana desce dodává punc zvláštní nadčasovosti. Není nouze o emoce, taneční věci ani synťákovou hopsandu. Doporučujeme.

28. 9. Wilco

Tady by se hodilo spíš oficiální promo, protože Wilco, se musím přiznat, mě docela obešli. Reformátoři rock´n´rollu z Ameriky, kteří mají na kontě dvě ceny Grammy, vystoupí v ČR vůbec poprvé a všichni příznivci klasického amerického rock-country se určitě už těší jak malí kluci. Wilco vede frontman Jeff Tweedy a jejich nej alba se jmenují Yankee Hotel Foxtrot, A Ghost Is Born nebo Sky Blue Sky. Vystoupí v Arše.

V září ještě zahraje Sting & Royal Philharmonic Orchestra (O2 Aréna, 22.9.) a Guns´n´ Roses (02 Aréna, 27. 9.). Na Flédě proběhne další Itch My Hahaha večírek za účasti amerických Terrible Eagle (24.9.) a křest nové desky Please the Trees (30.9.).
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika