Nouvelle Vague vystoupí s Mélanie Pain a Nadeah Mirandou

Nouvelle Vague vystoupí s Mélanie Pain a Nadeah Mirandou

05. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Nadeah Miranda I Mélanie Pain mají několik věcí společných. Obě jsou krásné, mají jedinečný hlas a obě proslavila francouzská kapela Nouvelle Vague. Zatímco Mélanie Pain propůjčila svůj hlas většině písní z prvních dvou desek, rodilá Australanka Nadeah Miranda byla zakladateli skupiny objevena později a měla příležitost předvést svůj talent až při živých koncertech. A nutno říct, že tuhle příležitost využila beze zbytku.
Vedle působení v Nouvelle Vague vystupují obě zpěvačky i sólově. Mélanie Pain vydala loni své první album “My Name” a Nadeah Miranda už brzy představí svůj nový projekt Venus Gets Even.

Francouzská kapela Nouvelle Vague se proslavila originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb tzv. „new wave“ – „nové vlny“ nebo-li „nouvelle vague“. S akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossa-nova posunuli Nouvelle Vague postpunkové písničky do nové dimenze. Do dnešního dne se jejich hudba objevila v celé řadě reklam, filmových soundtracků a televizních znělek.



Na své první desce „Nouvelle Vague“ vzdali hold kapelám, jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Druhé album „Bande a Part“ obsahuje předělávky Blondie, New Order, Billy Idola či německých Bauhaus. Na zatím poslední desce „NV3“ se podíleli dokonce i někteří autoři původních skladeb. V nové verzi Masters and Sevant zpívá opravdu Martin Gore z Depeche Mode a v Parade od Magazine se objevuje Barry Adamson. Kromě těchto hudebníků najdeme na desce skladby od Talking Heads, The Police, Garyho Numana nebo Echo & the Bunnymen. Letos v červenci shrnuli svojí dosavadní tvorbu do výběru „Best Of“.

www.nouvellesvagues.com/

Dodal: Petra Ludvíková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NOUVELLE VAGUE

Úterý 14. 9. 2010
Vystupují:
Nouvelle Vague
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

06. 09. 2010 | 11:45:35
+0 | -0
Paráda! Už minule to bylo dokonalý, teď i s Mélanii to bude ještě o stupeň lepší.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika