Tipy na alba a kompilace v září

Tipy na alba a kompilace v září

07. 09. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Ze zářijových tipů jednoznačně stojí za zmínku novinka elektronického dua z Norska Röyksopp a jejich Senior. Po třech letech se také vracejí s novou devítitrackovou deskou Barking legendární Underworld.

The Thermals – Personal Life personal life
7.9.

The Thermals nejsou na indie scéně žádní nováčci. V roce 2007 na sebe poprvé pořádně upozornili albem The Body, The Blood, The Machine, na kterém bushili do Bushe a všech amerických černoprdelníků. Tehdy se po předchozích 3 albech TBTBTM dočkalo lepší produkce, která nacpala frontmanův hlas do popředí a vůbec album celkově zpřístupnila. Jednoduchý recept na jednoduché vypalovačky se projevil i na jejich posledním albu Personal Life.

Interpol - Interpolinterpol

Dlouho očekávaná deska od kapely, která svým debutem v roce 2002 s názvem Turn On the Bright Lights rozbourala slušnou řádku fanoušků tehdy sílící post-punkové vlny. Jejich následující věci (Antics, Our Love to Admire) jim dodaly další forsáž a vykoply je na pódia jako předskokany U2 nebo The Cure. Poslední album s názvem Interpol vzniklo ještě před odchodem basisty Carlose Denglera a bude základem pro jejich šňůru v Anglii a Irsku na konci tohoto roku. Navíc vznikalo v exkluzivním studiu poloboha Hendrixe v New Yorku, no a až si Bono poléčí svoje záda, tak ho Interpol doprovodí na třech U2 koncertech.

Röyksopp - Seniorsenior

Novinka elektronického dua z Norska a „pokračování“ alba Junior z roku 2009, které se neslo ve znamení severské diskošky a lehounce ulepených, ale pořád božích, vokálů Lykke-Li a Robyn. Jenže kdeže ty loňské sněhy jsou. Kluci stočili kormidlo, vyhodili všechny skandinávské divy z baráku a rozhodli se natočit něco míň ulepeného a víc instrumentálnějšího. Fanoušci se přou o to, jestli to je známka vyzrálosti, projev dlouhé severské noci nebo náznak přicházející tvůrčí krize. Jestli chcete slyšet, jak zní peckovka Tricky Tricky z Juniora s vráskama, dejte si Seniora.

Underworld – Barkingunderworld
13.9.

Karl Hyde a Rick Smith se po třech letech vracejí s novou devítitrackovou deskou Barking, která vznikala ve spolupráci s několika producenty (trance: Paul van Dyk, house: D. Ramirez, techno: Dubfire, dubstep: Appleblim) a má být přístupnější, popovější a rozmanitější.

Of Montreal – False Priest of montreal

Jsou věci, které vás sejmou a drží v klinči minimálně půl roku. Of Montreal natočili před dvěma lety desku s názvem Skeletal Lamping, která splňovala všechny kritéria shoguna lehké váhy. Frontman kapely Kevin Barnes si na něm odzkoušel trik, který použil už předtím na albu Hissing Fauna, ale nikdy nedovedl k dokonalosti. To se mu podařilo až na desce Skeletal Lamping, kde k sobě poslepoval několikasekundové hudební retardy a složil z nich génia, který si jen těžko kdy najde soupeře. Navíc hledat pro tu hudební transku nálepku (queer punk?) by bylo stejně zbytečné jako si snažit představit, co z Kevina vyleze tentokrát. Ke spolupráci si totiž přizval Janelle Monáe, albu prý dal r´n´b nádech a chce, aby na něho lidi trsali, což minule někdy šlo, ale spíš ne. I přes všechny superlativy spojené s novou deskou si ale myslím, že Skeletal Lamping už nikdy nic nepřekoná a tak to bude až na věky věků. Amen a Bůh s tebou, Georgie Fruite.

Tricky – Mixed Racetricky
27.9.

Trickyho nová věc, na které hostují jeho nejmladší brácha, ale taky třeba Bobby Gillespie, už vydala první ovoce v podobně singlu Murder Weapon (30.8.). Tricky o svojí nové desce říká: „U nás doma si člověk sedl za stůl a měl kolem sebe všechny barvy. Udělalo to ze mě daleko otevřenějšího člověka, než kdybych vyrůstal někde jinde. Pocházím prostě z obou světů. Mám to štěstí, že nikdo nedokáže moji hudbu zařadit – není černá, není bílá, není to ženská ani chlap. Celý svůj život jsem strávil někde na pomezí kultur a deska Mixed Race je přesně o tom, a navíc to bere pěkně zpříma.“

No Age – Everything in Betweenno age
29.9.

Dvojice bývalých členů hardcore kapely Wives do toho praštila někdy na konci roku 2005 a od té doby jsou freneticky aktivní. Jejich začátky jsou spojené s profláknutým klubem The Smell v L.A., kde se Randy Randall a Dean Allen Spunt profilovali a stylově vybrušovali až došli tam, kde jsou dneska. Kakofonní kytarovku proloženou noisovými stěnami a distancovanýma vokálama si oblíbil třeba Bradford Cox z Deerhunter nebo časák Mojo, který je vyhlásil událostí roku 2008. No Age zahrajou z nové desky v Meet Factory v říjnu spolu s kapelou Abe Vigoda u příležitosti oslav výročí labelu Bohemian Like You.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika