V pořadu Radia 1 se představí Bauchklang

V pořadu Radia 1 se představí Bauchklang

09. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 14. září ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertu rakouských Bauchklang. Vystoupení této beatboxové formace se uskutečnilo loni v říjnu v pražském Paláci Akropolis. Do Prahy se Bauchklang vrátili již po několikáté.
Strhující koncerty Bauchklang, ve kterých se mísí prvky electra, dubu, trip hopu i drum and bassu, jim kromě příznivců po celém světě přinesly i několik ocenění, mimo jiné dvě ceny Amadeus Awards (rakouské obdoby Grammy) a cenu Youngster of Arts Europe. Na koncertě v Akropoli bylo možné slyšet starší hity jako Rhythm of Time, Barking News nebo Love, ale také novinky z chystaného alba Signs, které nakonec vyšlo letos v květnu. Deska vznikala pomalu už od roku 2006 a zvukově zůstala věrná masivním basám, výraznému kopáku a krystalicky čistým syntetickým tónům. Oproti předchozím albům se zde však Bauchklang mnohem více věnují textům, které se staly důležitou součástí jejich tvorby.

V Praze se Bauchklang loni v říjnu představili v pětičlenné sestavě: Andreas Fränzl (Lead Vocals/Vocal Sounds), Gerald Huber (Human Beat Box/Vocal Sounds), Alex Böck (Vocal Bass), Bina (Mouth Percussion/ Human Beat Box/Vocal Sounds) a Philipp Sageder (Backing Vocals/Vocal Sounds).

 http://www.myspace.com/bauchklang

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika