Jaroslav Stanko: Usilujeme o ta nejatraktivnější jména

Jaroslav Stanko: Usilujeme o ta nejatraktivnější jména

21. 09. 2010  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (40)
Nejasnosti ohledně výměny vedení, programových změn a mnoho dalšího vám v rozhovoru pro náš server objasní Jaroslav Stanko, nová postava ve vedení klubu Roxy, ne však nováček na české hudební scéně.
Ahoj, můžeš nám představit nynější Roxy? Kdo je na jaké pozici, co všechno má na starost a jaká je jeho profesní minulost?
Lenka Senová – dramaturgie – nakupuje umělce a řeší i okolnosti některých pronájmů a koprodukčních nocí
Ondřej Golis – PR - píše pozvánky, tiskové zprávy, organizuje produkci vizuální stránky kampaní, připravuje rozhovory s umělci
Lenka Čílová – marketing – hledá obchodní partnery, spoluvytváří image kampaní, obchoduje s naším hlavním produktem – prostorem klubu i NoD
Michal Švanda – produkce – připravuje koncerty a party po technické stránce a stará se i průběžně o techniku a organizaci a zajištění našich akcí
Robert Dračič a Honza Svoboda – noční manažeři – starají se o klub v nočních hodinách,
tedy o chod barů, činnost ochranky, vyplácí umělce, starají se o technické zázemí klubu a spoustu dalších činností
Patricia Havlová – finanční manažerka – stará se o naše cashflow
Kristina Štaflová – administrativní podpora – řeší všechny věci týkající se kontaktu s úřady, hledá pro nás informace a připravuje podklady ke smlouvám, žádostem a podobně
Petr Hering – údržba a dekorace – nepostradatelný pro technický chod klubu – stará se o přestavby klubu, strojní zařízení a další různorodá práce

Ke klubu patří také barmani. Jejich práce je pro klub důležitá, protože spoluvytvářejí image. Bohužel je zde poměrně velká fluktuace, ale v současnosti pracujeme na stabilizaci našeho barmanského teamu.

Co se týče otázky k profesní minulosti, jsou všichni noví členové týmu zkušenými profesionály s jedinou výjimkou. Ondřej Golis v současnosti studuje žurnalistiku a zkušenosti vyvažuje vzděláním a pílí.

Z původních tedy zůstala jenom Lenka Senová?
Nikoli, také Patricie Havlová.

Jak a proč došlo vlastně k tak razantní obměně personálu v těchto, pro produkční chod Roxy, důležitých pozicích?
Na vedoucí pozici v Roxy a NoDu jsem byl jmenován jako krizový manager. Klub, respektive společnosti jež ho provozovaly, nebyly v nejlepší kondici a bylo proto potřeba udělat zásadní řezy do jejich struktury. Personální obměna tak byla jen vrcholem ledovce změn, které jsem po svém příchodu musel a ještě budu muset udělat.

Myslíš, že vedeš klub lépe než tvoji předchůdci?
Zajímavá otázka. Řekl bych, že ho vedu jinak než oni, jsem v etapě strukturálních změn a výsledky se dostaví ve střednědobém horizontu. Pak si budeme moci říct, zda jsem lepší nebo horší.

stanko

Jak vidíš budoucnost Roxy, jaké budou změny oproti minulosti, jaké cíle sis vytyčil?

Společným cílem našeho týmu je vytvořit multidisciplinární platformu pro prezentaci nejlepšího domácího i zahraničního umění. Místo, které budou vyhledávat umělci z celého světa jak v hudbě, tak i v divadelních žánrech nebo výtvarném umění. Nehovořím zde jen o Roxy , ale také o Theatru Nod a Galeriích Nod a Školská 28.

Změnou by měl být poskytovaný standard, který chceme našim fanouškům a hostům zprostředkovat.

Došlo ke zrušení některých nocí v Roxy, proč třeba Elektra, která byla úspěšná, nefunguje dál?
Úspěšná párty vypadá jinak než byla Elektra. Nechci se tady dotknout rezidentních djs, ale jejich produkce nenaplňovala moje očekávání.

Plánujete nějaké další nové akce, čí by měly být a jací hosté by se zde měli objevovat?
Koncept, který nyní s Lenkou Senovou realizujeme je postaven na úzké spolupráci s vybranými rezidentními dji. Oni jsou producenty či režiséry svých večerů a my jim poskytujeme finanční, logistickou a produkční podporu. Samozřejmě krom toho usilujeme a budeme usilovat o ta nejatraktivnější jména na která, v rámci daných ekonomických mantinelů, můžeme dosáhnout.

S djem Trávou jste přátelé, je to důvod, proč má nyní tolik možností a nabídek residentních nocí v Roxy?
Důvodem jeho angažmá v Roxy je především jeho vlastní rozhodnutí se po několikaleté odmlce vrátit. Je bez diskuze, že jeho výkon za gramofony nebo playery je stále špičkou mezi domácími dji. Jde tedy především o jeho umění nikoli o naše přátelství. Cením si také toho, že se ujal čtvrteční párty, Bublinek, kdy i ve všední den můžete v Roxy slyšet špičkové sety.

Rekonstrukce, která probíhala během léta se nestihla úplně na čas jak jste si představovali. Čím vším Roxy prošla a co ji ještě čeká?
Ano to je pravda, nestihlo se všechno tak jak jsme si představovali. Nemá smysl líčit detaily poměrně dramatického přerodu staré Roxy přes totální staveniště ke stavu v den otevření. To je příběh sám o sobě. Současný stav považujeme za přípravu k druhé fázi, kdy bychom chtěli zaplnit prostor klubu jednotlivými, speciálně pro dané místo či prostor koncipovanými uměleckými detaily nebo díly. Řekl bych to asi takto:zatím jsme jen napnuli plátno, teď začneme malovat. Již v průběhu stavby jsme si ujasnili, že nechceme udělat definitivní podobu, některé věci potřebují čas aby uzrály. A již nyní máme spoustu nápadů jak dál posunout výmalbu, interiér, ten vlastně ještě ani nemáme a další věci, pro které je v celém sále vidět příprava například v připravených elektrorozvodech. Takže se naši příznivci mohou těšit na řadu postupných změn při dokončování vnitřních prostor.

Jaké reakce jste zaznamenali na nový interiér klubu?
Tady se vrátím k té předchozí otázce a raději bych hovořil o prostorové dispozici. Dobré i horší, ale těch dobrých bylo přece jen více.

Návštěvníci si stěžují, že co se týče klimatizace, nedošlo k velkým změnám, budete a dá se vůbec řešit i tento problém?
Ano, to je pravda. On totiž zatím není spuštěn poslední, nově vybudovaný, okruh odtahu vzduchu směrem do Rybné. Souvisí to s unikáním hluku do této ulice a potřebou vyřešit stavebně tak, aby nebyl žádný důvod ke stížnostem. Řešení potrvá v řádu týdnů.

Kdo se stará o produkci na horním baru v NoDu? Spadá tento prostor pod vás a v případě, že ano, co zde plánujete?
Bar v NoDu je outsourcován a program v něm vzniká po dohodě s dramaturgií NoD. Nemáme tedy na něj stoprocentní vliv.

Jak bys porovnal taneční scénu a návštěvníky parties u nás před deseti lety a dnes?
Na tuto otázku se necítím být zcela kompetentní . Před svým působením v Roxy jsem se zabýval převážně koncertními produkcemi.

Díky za rozhovor a přeji úspěšnou právě začínající sezónu.
40 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Adéla
02. 10. 2010 | 21:08:07
+0 | -0
Naopak, vyniknou, kdyz je tak pekne bíle vymalováno :))
mesiah
02. 10. 2010 | 08:14:31
+0 | -0
Myslel sem si, že po rekonstrukci zmizej trochu dealeři nebo aspoň budou víc nenápadný ale mýlil jsem se. Trochu mě to tam otravuje a kazí mi to dojem a zážitek z party.
tyFF
29. 09. 2010 | 15:44:28
+0 | -0
ale joo, ja myslim, ze maj aspon na poradach co probirat, nebo si jen reknou, tech je par, ono se to uklidni...anebo to je opravdu teprve začátek,a "nová roxy" bude teprve až za X měsíců? zmiňovaná Meet Factory je o 100 procent útulnejší a undergraundovější prostor, než je roxy teď, souhlasím, že slovo "experimentální" už se nehodí, nebo možná fakt zkouší experimenty na lidech, co vydrží. U Roxy je pořád výhoda lokalita, z toho nejvíc těží.. Přál bych si, aby to bylo jinak a dostala zase ten správný face, zatím to tak nevidím... Flintu do žita sem ještě nehodil, ale za vstupné mě tam už neuvidí, ale zaplatí ho jiní..
korinek
28. 09. 2010 | 00:33:12
+0 | -0

spatny spatny

Chodim do Roxy tedy jen 6 let a nepovazuju se za extra-veterana, ale to, co predvadite od "rekonstrukce" je opravdu na povazenou. Stacila mi 1 navsteva - Netsky - a muzu za sebe rict, ze min. na pul roku si dam od Roxy pauzu. A to jsem se chtel jit mrknout na Skreama, ale nedava mi to sebemensi smysl. Dokud nezacnete prodavat pocet listku, ktery by odpovidal kapacite klubu, tak neni sebemensi duvod jej navstevovat. Na podobnou atmosferu mi staci se obcas primacknout k nekomu v MHD a pustit si k tomu mp3 s lepsim zvukem ;-). Jestli to ma byt nejaka snaha priblizit se zahranicnim klubum, tak se naucte aspon natahnout oploceni pro frontu u vchodu ... Ve finale ani nevim, proc s tim komentarem ztracim cas, kdyz stejne nic neznamena a pan "velkomozny" z fotografie v clanku jej stejne neprecte ...
majek
26. 09. 2010 | 02:27:55
+0 | -0
mno, vede to stanko, takze to roxy pujde do pr*** uplne.
no
24. 09. 2010 | 20:17:48
+0 | -0
však se uvidí .. jen prosim vyndejte z popisku klubu slovo 'exprimentální' - to opravdu již nějakou dobu roxy není a ani také v dohlednu být, zdá se, nehodlá.. tak nemaťte lidi !
huhu
24. 09. 2010 | 17:04:37
+0 | -0
to neni o moc lidi vic, um bych ani nepocital....
tyFF
24. 09. 2010 | 16:09:03
+0 | -0
protože je to legenda :o)) ne fakt je to uhozeny na hlavu...
didi
24. 09. 2010 | 12:48:05
+0 | -0
a jeste otazka: Proc je v roxy tolik Travy?? Ma tam dve rezidentni noci a jeste tam hraje bokem.. proc?
dmitry
23. 09. 2010 | 22:11:49
+0 | -0
tak co by to bylo za vedeni kdyby nehazelo vinu na minule vedeni, bez otho by nove vedeni bylo k nicemu ze, kdyby to minule bylo dostatecne :)

koncerty tu dela opravdu hodne lidi i tech co jsou mimo roxy, viz. lidi o dunited islands, lidi z meet factory, am180 atd atd
huhu
23. 09. 2010 | 21:53:44
+0 | -0
dmitry: no, me prave pride, ze soucasne vedeni haze nejake viny na minule vedeni, takze vznika skoro dojem, ze to tedka dela nejaky genialni tym...ha ha ha.....zas tolik lidi tady koncerty nedela, jmenoval sem jenom ty, kteri delali koncerty v roxy v minulosti.
dmitry
23. 09. 2010 | 21:22:57
+0 | -0

huhu

s tema kosheen jsem to myslel jinak,a to tak ze je proste nesnasim, proto bych he tu nejraci uz nikdy nevidel ani na plakate :D



koncerty tu dela hodne lidi hele, navic jak sam pan nahore rika, sam delal driv spise koncerty. vse ma svuj cas, roxy preci neni jediny klub, nekdo dole dokonce psal ze se do nej chodi protoze je to in, coz jsem taky nepobral - roxy jsem fakt nikdy nevnimal jako "cool misto" kam se chodi parit.



ja se tu nesnazim branit ani jednu stranu ani sebe hele, jen rikam at se nedelaji predcasne zabery a nez klasicky cesky hazet vinu na druhe, tak raci se zamyslet nejdriv treba nad sebou
dmitry
23. 09. 2010 | 21:18:39
+0 | -0

md

asi ty pojmy vnimame dost jinak o kterych se tu bavis, hrat orbitha "nu disco" jsem fakt v zivote neslysel, pokud pominem jeho electroclash leta, to same indie apod. elektru a vibrator taky ani nahodou nesrovnavam a ani nerikam ze je to jeho nastupce, vibrator je uplne o necem jinem. pripoustim ze ne kazdy si k tomu najde cestu, ale taky spousta lidi nesnasi elektronicku hudbu celkove, takze kazdemu svoje, ze :)
huhu
23. 09. 2010 | 18:39:11
+0 | -0
dmitri: me nemusis uklidnovat, s tema kosheen te moc nechapu, ty bookoval pro roxy dsmacku a nikdy nemeli problemy s navstevnosti a v sasazu je tipuju dela kucera. co se tyce koncertu v roxy, nevim nevim, zatim plane sliby...urban dela v lmb, jirik, obscure i pragokoncert na vltavske....napada te nekdo lepsi???
md
23. 09. 2010 | 18:24:43
+0 | -0
dmitry: tak orbith uz leta nehraje na Elektrach a kluci co tam hrajou maji desky hoooodne daleko k minimalu, teda vlastne uplne jinde nez zni minimal! Pravda obcas s nejakyma presahama do deeptech soundu, ale behem vecera se ti prostrida jak ostry punkovy electro tak analogovej sound, cistej tanecni house, indie i uplny 'nu' disco. Tohle vibrator nenabidne, me osobne se nelibily zadny ale opravdu zadny z desek ani na jednom z obou dilu, krom live tracku Zombie nation. Proste hudebne je Vib jinde nez Elektra a z myho pohledu, a nemam problem s fresh soundem ale znam spoustu novych desek z alternativni sceny aby me to uspokojilo, proste Vib je dub/bass/uk/house Elektra house/electro/indiedance, ma tu misto a chybi mi
pavel
23. 09. 2010 | 18:23:02
+0 | -0

dmitry

jestli celou CR povazujes za prdel, tak pak ano :)
dmitry
23. 09. 2010 | 18:05:38
+0 | -0

md

tak jasny, dobre, nechtel jsem resit skatulky, obecne tohel vsechno davam pod elektro, ale kdyz uz tak ano, jde o novou podobu house music, zinc a jeho crack house, coz je zpomaleny bassline s breaky apod. ZN ano. elektra s orbithem byla spis minimal posledni dobou a i ta brnenska taky, sam jsem byl tri noci resident na druhe stage, takze vim o cemt o bylo. moonbootica to tam trochu rozparadai do toho dica jak zminujes, ale jinka je to fakt pro mne minimal, okterem se tu uz prave nekdo zminoval ze se hraje na vetsine parties. ano sranda muze byt teoreticky i zadarmo, ALE 1) lidi stale chteji videt na plakatu velka jmena, 2) klub si taky chce udelat image ve svete, tim ze zve aktualni djs a acts. kdyz pozves par pepanu, co sice muzou byt nejlepsi djs na svete ale zna je par kamosu (v uvozovkach) tak klub taky nebude jednoduche naplnit. proto jsem psal ze by se krom velkych akci mela davat sance i te, mensim, kde by s eprave ti "novacci" mohli prezentovat sirsi verejnosti a tim si vymakat svou popularitu a pripadne casem prevzit stafetu. jelikoz to nemuze byt stale furt jen o tech djs kteri to tu zacinali v prvni polovine 90. preci
dmitry
23. 09. 2010 | 17:58:00
+0 | -0

huhu

koncerty budou, to se fakt neboj...nemluve o tech vice kytarovych



ty kosheen bych vynechal a uplne smazal z povrchu sveta nejraci uprimne za mne :D
md
23. 09. 2010 | 17:57:19
+0 | -0
dmitry: nechci se poustet do diskuzi ale dyt oba vime ze Vib neni o electru. Na poslednim jsem nebyl, termal team proste po hudebni strance je pro me za bodu 0 at co se tyce kvality produkce tak celkove stylu, proste to uz u me vypadlo ze skatulky klubova hudba a vlastne bohuzel i hudba. Kazdop. predposledni vib, neslysel jsem v jediny desce presah do electra nebo indie, z myho pohledu je to noc o hutnem house, v kombinaci s bass, uk a dubstepem. To neni electro. Jinak respect k tomu co na prvnim vibratoru predvedl Zombie nation, to bylo a s velkym pocatecnim e. Elektra je nyni jedina noc kde muzou lidi prave slyset jak electrouhouse tak indie dance, nudisco, tak nekomercni house a ktera nejde do dubu a bassu. Navic oba vime ze kazdy ma hosty jaky mu klub koupi, respektive za kolik, za 5k euro nadelas vetsi paradu nez za par stovek, takze tak
huhu
23. 09. 2010 | 17:55:36
+0 | -0
nemluve o koncertech, jenom minuly podzim to bylo: kosheen, primal scream, stereo mc, adf, tricky, pendulum, yyy, i am x, chris cornel, roisin m, atd atd, pro me bylo roxy predevsim o tom.....

































dmitry
23. 09. 2010 | 17:54:38
+0 | -0
pisu to v buse, drnca to tak sorry za preklepy :D
dmitry
23. 09. 2010 | 17:48:04
+0 | -0
rohlik mel poukazat na to ze vse se zdrazuje, od rohliku po vstupne (a propo, najdou se i ti co nadavaj i na ten rohlik)



do nakladu roxy nevidim, ale vim ze spousta lidi si mysli ze vsechny klubu jsou nejaky doly na penize, ale tomu to tak vubec neni. a nemusi to byt chyba klubu, ale prave nas/vas navsteniku z ruznych hledisek.



samozrejme kazdemu se libi neco jineho v hudbe a neni klub, ktery by dokazal uspokojit kazdy mesic kazdeho at uz by tam program jakykoliv, vzdy se najdou i ti, kterym by dany program nevyhovoval. a nejde o to ze ja jsem mlady, mne je uz 25, na akce chodim od 15 vetsinu casu jsem jezdil na techna - orionky, acka, sol, svojsky apod. byl jsem fakt poctivej kluber da se rict :) ale pak jsem proste presel na novy sound, ktery mne bavi stale vic a vic uz 4-5let a uprimne za vibrator jsem velice vdecny.

na druhou stranu souhlasim ze zbytek noci je fakt o veteranech a nic inovativniho do programu neprinesl, mohlo to byt pestrejsi, ale davam roxy jsete sanci, novy tym se musi jeste rozkounout a urcite jeste prijde s necim novym jak slysel pri posledni navsteve tam. akze bych jeste nehazel flintu do zita :)
torin
23. 09. 2010 | 17:35:50
+0 | -0
dmitry: tak třeba dva roky zpátky byl program mega!!! ale to bylo jiný vedení no... jinak vibrator je přesně to co já nemusím. to už ani není hudba ale hnus. ale jasný je vás dost co maj rádi šílený styl (ať už v hudbě, tak oblékání, atd...). já už sem asi dost starej.

ostatní: taky souhlasím že mě roxy nyní nějak neba. a opravdu točit tam dokola několik rezidentů je divný. všude je spousta djs co by si zasloužili zahrát ve velkém klubu, tak proč jim nedat šanci. oni si toho budou určitě vážit a dají do toho srdce (jak už tady někdo psal),
huhu
23. 09. 2010 | 17:33:40
+0 | -0
asi bylo treba s roxy neco udelat, bohuzel to udelali tak, ze to neni nic pro me...asi uz jsem starej na diskoteku.
tyFF
23. 09. 2010 | 17:27:52
+0 | -0

a Ultima?

a Ultima taky nefungovala?
tyFF
23. 09. 2010 | 17:22:03
+0 | -0
jo urco myslite vitalica,kdyz tam byl podruhe jestli se nemylim,ja byl jen na tom prvnim...pravda ze u me to je trosku zaujatost, pac sem za 2 akce flow dal 400 a 350 Kc, a v prvni sem sel po hodine na bukanyr a druhou sem nejak prezil,tak to soudim hlavne podle tohoto,a nedelam mi problem dat ty prachy..ale at to odpovida..za rohlik das 2 koruny, kdybys dal 200, taky bys remcal, a nebo ho snedl a koupil dalsi? problem mam proste posledni rok.. Chtel bych videt ty naklady na provoz versus zisky, mi nerikej ze to tam silne nevydelava... Je to tovarna na penize...Jestli ne, tak je neco špatně...
dmitry
23. 09. 2010 | 17:13:19
+0 | -0

pavel

tim mistem asi myslis celou CR predpokladam :D
pavel
23. 09. 2010 | 17:08:54
+0 | -0
mimochodem ta fotka je "dobry" PR
pavel
23. 09. 2010 | 17:07:27
+0 | -0

dramaturgie

Trava je jako Helena Vondrackova .. nevi kdy prestat. A bohuzel to potvrzuje i frekvenci hrani, cim vetsi aktualni nezajem o interpreta a ujeta voda, tim vic ho nacpeme. Bohuzel tahle politika vede jenom na jedno misto a slunce tam moc nesviti.
dmitry
23. 09. 2010 | 16:52:36
+0 | -0
mne teda nova roxy bavi a rozhodne prijde svezejsi nez byla. vsichni opomijite treba novou noc vibrator, ktera prave predstavuje to nejcerstvejsi ze svetove electro sceny. nemluve o dubstep akcich ktere predstavuji top jmena v tomto zanru. mozna by stalo polozit si otazku jestli neni chyba na druhe strane - nic proti vam samozrejme, to bez urazky. elektra jako takovy nefungovala uz dlouho poradne, vitalic byl fakt nuda a sam pusobil dost znudene kvuli tamnejsi atmosfere, ktera byla nulova. take samozrejme nelze furt vse srovnavat s tim co se delo pred 15 lety, kdy byla naprosto jina situace a jine publikum, jine naroky na vsechno apod. vstup logicky taky musi rust, jelikoz rostou naklady na provoz a vsechno kolem - nemuzete preci chtit aby byl vstup 10 let stejny i kdyz ten rohlik uz stoji dvojnasob, sami preci asi taky vydelavate vic, vse roste s inflaci.

za novy djs taky hlasuju, ale je dulezite si polozit otazku zda-li prilakaji stejny pocet lidi. tady je dulezite rozumne kombinovat, delat party kde ty se budou moci prezentovat jenom ti novi djs apod, treba i bez zahranicnich hostu.

atd
Zobrazit další komentáře   >>
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika