Moonbootica: Strhující drama za djským pultem

Moonbootica: Strhující drama za djským pultem

26. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hamburští djs KoweSix a Tobitob alias Moonbootica jsou headlinery páteční Elektry na Flédě. Co dělá Moonbooticu nepostradatelnou? Kdy a kde vlastně tento projekt vznikl? To vše a mnohem víc se dočtete v následujícím článku.
"Je to jako jít si jen tak s pistolí v kapse. Když cítíte, jak vám v těle mravenčí vesmírná energie, musíte vraždit jemně, protože víte, že můžete kdykoli explodovat; Máte na starost vše a na všech úrovních, jste tak intenzívní, že to lidi od vás prostě odhazuje. Takže musíte být v pohodě, protože jste Superman, který jde jen okolo."  Rob Tyner 1969

Muzika stimuluje - když budete mít štěstí, budem se bavit o prášcích na spaní. Někdy je mezi slibem "vezmu tě ještě výš" a otázkou "Jak hluboko můžeš ještě jít?" jen malá mezírka. Ani super pokročilé chytré drogy, exkluzívní výsada softwarových vývojářů v Silicon Valley a jejich roztřepených nervových zakončení nemohou překonat rychlost a pocit ze správné hudby ve správný čas. Jasně, každopádně chytré drogy jsou v rozporu s tím, že to lepší v lidech se nikdy nebude držet dobrých věcí.

Což je, prakticky vzato, to, co dělá Moonbooticu nepostradatelnou. Jsou tu vždy, když je potřebujete a jejich muzika vás nerozhodí víc než decentní upozornění na zprávu ve vaší oblíbené čínské restauraci.

moonbootica

Dřív nebo později se každý muzikant nebo DJ musí rozhodnout, čemu zasvětí svoji kariéru, krátkou nebo dlouhou, míchání těch samých stimulantů pro stále stejné scénáře - může se to na jednu stranu zdát nudné, ale co přesně byste čekali na strané druhé? Ve světě odborníků a puristů má každé kliknutí a pípnutí své právoplatné místo - to by mohlo být přesně to, v čem se nacházíte.

Jiní se snaží nalézt multidimenzionální přístup - neřídí se železným pravidlem cechu prodavačů "Nesjížděj se tím, co máš u sebe!". Ne, nechceme vyzývat ke zdrženlivosti, máme toho dost pro všechny. Pro tebe, pro mě, pro KoweSixe i pro Toitoba... Mysli a hodně. Zamysli se ještě jednou. A zamysli se ještě víc!



Už od doby, co ti dva, povalujíc se kdesi na daleké pláži, uzavřeli na konci minulého století pakt o tom, že budou tvořit hudbu spolu, zní jejich motto "To co se nám líbí" - a zahrnuje muziku, nic víc a nic míň. Zní to možná jednoduše, ale pod tím sloganem se nachází velmi složitý proces výběru, který se nakonec zužuje do základního principu: osobní vkus a osobní pravidla uspokojení, pravidla škatulek jsou bezmocná. Neexistují tabu. Divoký styl a Moonbootica jdou k sobě jako New School a Old School, kdyby New School byl Old School a Old School byl nový. A jejich zručnost se postará o zbytek.

moonbootica

Nějaké základní principy tu jsou, ale zážitek z DJ setu už nemůže být víc odlišný od zvuku alb Moonbootica. Za mixpultem jsou jejich protiklady gelem pro jejich hudební flow. Na albech se protiklady ještě více vyhraňují. Zlomy jsou maximalizovány pro nejvyšší efekt a úroveň energie stoupá. Moonbotica sjednocuje prvky, které se jen zřídka vyskytují společně. Krásná hudba, inteligentní, hravá, brutální a svůdná.

Moonbootica zaručuje velké drama, aby nás pak tlačítkem katapultovala z našeho světa rovnou k obloze.

Je to jako jít si jen tak s pistolí v kapse...
Je to, jako když jde Superman.


Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 1. 10. 2010
Vstup: 200/260
Vystupují:
Moonbootica, Orbith, Tvyks, Fly / Second stage: Deep'n'Ruth & Wilhelm (De), Click Joe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika