Freemasons: Párty v naší režii? Vokály, vokály a ještě jednou vokály!

Freemasons: Párty v naší režii? Vokály, vokály a ještě jednou vokály!

10. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
15. říjen se nezadržitelně blíží a my máme možnost vám přinést rozhovor s headlinerem páteční Decadance. Na naše otázky odpovídala jedna polovina Freemasons - Russel Small.
Ahoj, Russell Small a James Wiltshire je silná dvojce na poli house music. Můžete našim čtenářům přiblížit kdy a jak jste se poznali?
Bylo to na jedné oslavě přibližně před deseti lety, tehdy nás seznámil jeden náš společný přítel.

Jak vznikl váš název Freemasons, má nějaký hlubší význam? Jak jste přišli na toto jméno?

Protože jsme chodili na pivo do nedaleké hospody, která se jmenovala Freemasons a nám se ten název opravdu líbil, tak jsme se prostě rozhodli, že se prostě pojmenujeme podle ní.



Během uplynulých šesti let jste vydali opravdu velké množství skvělé tvorby i mnoho remixů, pod kterými jste podepsáni, ale v roce 2010 jste poněkud zvolnili a vytvořili jste zatím jen 4 skladby (Wonderful Life - Hurts, Believer - Wynter Gordon, Strong - Bailey Tzuke a Bittersweet - Sophie Ellis Bextor) u všech jste uvedeni jako producenti a vyšly k nim i Freemasons remixy, ale oproti předchozím rokům - nezapomínáte tak trochu na svojí vlastní inscenaci?)

Opravdu je to tak, ale důvod je ten, a myslím, že to můžeme prozradit, že v současnosti usilovně pracujeme na našem novém autorském album, které bychom chtěli vydat už v příštím roce.

A kde se vidíte za dalších šest let, jak vlastně vypadá váš hudební Olymp?

Za dalších 6 let… Možná Grammy, porotci v soutěži Xfactor, naše vlastní show v celonárodním rádiu a samozřejmě první platinová deska. Kdo ví, všichni máme nějaké zy sny, kterých bychom chtěli dosáhnout.

Dříve jste produkovali pod několika dalšími projekty jmenovitě Alibi, Walken, Funk Fanatics a také vím, že Rusell Small je polovina dua Phatt & Small, ale čím jste se zabývali před tím, než jste založili Freemasons?

Já jsem byl DJ a jak si zmínil, tak jsem hrál pod projektem Phatt & Small s Jasonem Phettem a James dříve pracoval v ateliérech jednoho Londýnského studia, kde se zdokonaloval ve svém řemesle.

A jaká by byla vaše profese, kdybyste se neživili hudbou?

Já bych pravděpodobně vlastnil jednu z těch agentur na seznamování lidí a James by byl majitelem nějaké luxusní restaurace, která by se pyšnila Michelinovými hvězdičkami.



Při pohledu na vaší biografii se dá zjistit, že jste remixovali spoustu známých jmen hudebního průmyslu (Beyonce, Shakira, Jamiroquai, Kelly Rowland, Eurythmics, Kylie Minogue, Moby, Sophie Ellis-Bextor…), podle čeho vybíráte jména a skladby, které remixujete?

Dnes to máme tak, že nás s nápady na remixy kontaktují přímo nahravací společnosti, nebo jejich management a my se následně rozhodnem, zda chceme, nebo nechceme pro tu či onu skladbu remix vytvořit.

Také jste vydali již 3 alba, dvě mixované kompilace Shakedown 1 a 2 a autorské album Unmixed jaké byly odezvy a s kterým z nich jste nejvíce spokojeni?
Jsme šťastni, že se mužeme ohlednout za naší tvorbou a říci si, že jsme to udělali a to, ale kdybychom skutečně nebyli přesvědčeni, že to je opravdu dobré, tak bychom to nikdy nevydali a proto se nedá říct, že bychom byli s některým z nich spokojeni více, nebo méně.

Z hudby, kterou reprezentujete je patrné, že máte velmi rádi disco house music. Jaké jsou vaše hudební vlivy?

Při své tvorbě se snažíme příjímat vlivy ze všech hudebních odnoží, jelikož vám to umožňuje rozvyvíjet se jako originální umělci a snáze se pak můžeme přesouvat z jednoho hudebního stylu do druhého.

A jakou další hudbu rádi posloucháte, co vaši oblíbení interpreti?
Skutečně nejsme hudebně vyhraněni, takže posloucháme opravdu všechno možné od Beyonce, až po Shirley Bassey.

Kdybych se vás zeptal na vašeho oblíbeného producenta taneční hudby (odkudkoliv) o kterém zatím nebylo moc slyšet, koho byste jmenovali?
Brett Allen, což je místní DJ a producent, který zrovna remixoval náš nový singl Believer.

Zmínili jste, že připravujete nové album, ale můžete nám prozradit, na čem dalším v současnosti pracujete?

Právě dokončujeme náš nový remix ke skladbě Shakira - Loca feat Dizzee Rascal, který by měl vyjít už velmi brzy.

Poslední otázka: Jaká bude párty kterou budou režírovat Freemasons?

Vokály, vokály a kdyby jich náhodou bylo málo málo, tak ještě jedny vokály!

www.decadance.cz


Dodal: Zdeněk Masopust, Decadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DECADANCE BLACK & WHITE

Pátek 15. 10. 2010
Vstup: předprodej od 390,-
Vystupují:
Freemasons, Norman Doray, Chris Sadler, Paco
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Amoondre
07. 10. 2010 | 00:51:33
+0 | -0
Vokaly, vokaly, vokaly = ano ano ano!
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika