Report z The Toasters v Roxy

Report z The Toasters v Roxy

13. 12. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V sobotu 10.12. proběhl v Roxy koncert jedné z nejdůležitějších ska kapel The Toasters, které dělali předskokany West Bound Train z Bostonu. Jednalo se tedy o dvě americké kapely, nabízíme report z akce
Čtenářský report: Dne 10.12. jsme po dlouhé době opět zavítali do pražského klubu Roxy na koncert jedné z nejdůležitějších ska kapel The Toasters, které dělali předskokany pro nás zcela neznámí West Bound Train z Bostonu.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o dvě kapely z USA, tak nám přislo vstupné 280 Kč vcelku přijatelné. Ačkoliv 30 Korun za pivo Staropramen se nám už moc nelíbilo. Mělo to ale jedno výhodu a to že se na něj na baru nemuselo dlouho čekat.

Dorazili jsme když už hráli West Bound Train a Roxy bylo tak z půlky zaplněno. Přidali jsme se ke skupině tančících lidí a nechali jsme se unášet zvuky trumpet a saxíků. Mně osobně se tato kapela líbila, hlavně když zvolnili a hráli trošku do reggae. Nejvíce se mi líbila převzatá píseň od skupiny Skatalites, kterou zahráli až na konec jako druhý přídavek. Za to má přítelkyně sdílela jiný názor. Ji tato kapela moc nezaujala a podle jejího názoru jim chyběl šmrnc a byli málo dynamičtí. West Bound Train dokázali roztančit Roxy celkem slušně, ale pořád bylo cítit, že to hlavní má teprve přijít.

Vrchol večera nastal, když se Toasters postavili na podium a parket se zcela zaplnil. Lidé jásali a tančili a začala panovat veselá a velmi našláplá atmosféra. Toasters to rozjeli hned od začátku naplno a nikdo nedokázal jen tak stát. Tančily snad i pípy na baru. Před tímto koncertem jsme slyšeli pouze jednu starou desku od Toasters a tak jsme měli obavy, že budou hrát spíše nové věci a my je nebudeme znát. Ale mile nás překvapili a hráli spoustu starých pecek, které prokládali skladbami novými. Ze starších hráli Weekend in LA, New York City Underground Town. Pro mě osobně vrchol večera nastal zahráním písně Don`t let the bastards grind you down. Bohužel nejsme v obraze co se týče nových písní, nepodařilo se nám zapamatovat ani jeden název. Když Toasters "dohráli", tak vypukl v Roxy nesnesitelný řev "ještě, ještě!". Toasters nezklamali a zjevili se opět na podiu s přídavky písní Poolshark, Matt Davids special agent a jednou nám neznámou novou skladbou. Roztančené publikum ještě dlouho dělalo rozruch, než začalo opouštět taneční parket.

Koncert se velmi vydařil a doufáme, že Toasters opět co nejdříve zavítají do Prahy a určitě si to nenecháme ujít. Domů jsme odcházeli s pocitem výborně stráveného sobotního večera.


Jiří Dobroruka

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
rendy
14. 12. 2005 | 09:31:40
+0 | -0
taky jsem chtel jit :-(
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika