Žamboši s Lenkou Rédlovou ladí kytary na Flédu

Žamboši s Lenkou Rédlovou ladí kytary na Flédu

14. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tato vsetínská trojice, kterou tvoří manželé Honza a Stáňa Žambochovi spolu s perkusistou Juřím Nedavaškou, se od roku 2002 vypracovala z nenápadného folkového uskupení na oblíbenou kapelu, obrážející kluby a festivaly se svými „recitály“.
Výrazná osobnost lesníka Honzy Žambocha prosakuje do tvorby této skupiny nejen skrze neotřelou hru na kytaru, ale zejména texty, které praskají ve švech slovními hříčkami a vůbec hravě a umně zvládnutou praáci s českým jazykem. Poté, co po několik let vystupovali a vyhrávali folkové ceny, natočili Žamboši v roce 2006 debut To se to hraje… ve spolupráci například s Petrem Vavříkem z Buty, Petrem Surým z Druhé trávy či Lenkou Redlovou. Toto album vyšlo, stejně jako následující nahrávka Přituhuje, u Indies a obě získaly cenu Akademie populární hudby v kategorii Folk & Country, čímž se staly nepochybně jedněmi z nejvýraznějších českých interpretů folkové hudby a přilehlých žánrů dnes. Aneb, jak říkají sami Žamboši, Folk is not mrtef!

Spolu s nimi zahraje také rodačka z Valašského Meziříčí Lenka Redlová. Přes osm let působila v kapele Docuku, se kterou natočila dvě alba, jedno z nich získalo nominaci na Anděla. Jako sólová hudebnice vydala loni debutovou desku První poslední, kterou producentsky zaštítil Steve Wall z irské kapely The Walls, který se do Valašského Meziříčí dostal díky zájmu o Glena Hansarda a Markétu Irglovou. Lenka Redlová s The Walls později také odehrála turné, koncertovala i se spřízněnými Žambochy. Sama hraje především na kytaru a mandolínu, poetické texty, které padnou její křehké duši na míru, pochází většinou od Radky Bzonkové a později také od Jakuba Horáka. Její intimní sólová vystoupení začala loni naživo doplňovat doprovodná kapela Garde.

www.myspace.com/jonquil uk

Dodal: Zuzana Friday Prikrylova, Level B Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ŽAMBOŠI + LENKA RÉDLOVÁ

Úterý 26. 10. 2010
Vstup: 120/140
Vystupují:
Žamboši + Lenka Rédlová
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika