IAMX se vrací do Prahy

IAMX se vrací do Prahy

14. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S blížícím se vydáním nového alba, plánovaným na jaro příštího roku, vás IAMX zvou na další pražskou kapitolu svého zvukového a vizuálního útoku – 22. října v Meet Factory.
Můžete se těšit na sexuální napětí, agresivní kytary a špinavé syntezátory, hypnotické a provokativní texty, a možná dokonce i na příležitost být prvním svědkem dalšího vývoje IAMX. Setlist tohoto speciálního jednorázového koncertu pro české fanoušky v Meet Factory bude obsahovat jak několik nových skladeb a projekcí, tak i fanoušky oblíbené starší skladby v nových úpravách.

Frontman a duchovní otec projektu IAMX Chris Corner, který se stal v průběhu let v Čechách kultem, si získal řadu skalních fanoušků čekajících na každou novinku se zatajeným dechem. Kořeny má Chris Corner v kapele Sneaker Pimps, která byla v druhé polovině devadesátých let díky hitu 6 Underground považována za odpověď na trip-hopové velikány Massive Attack, Portishead a Trickyho, zatímco do podvědomí klubové generace se zapsaly spíše remixy Armanda Van Heldena na další hit Spin Spin Sugar. Chris coby IAMX ale vše už na svém prvním albu Kiss + Swallow (2005) posunul dál. Deska v sobě skrývala to nejlepší ze Speaker Pimps, zároveň však obsahovala prvky popu, Roxy Music nebo Prince, přetvořené do zvukového universa po vzoru Cabaret Voltaire. Jednotlivé skladby byly nabité sexem, syntetikou, melodiemi a temnotou s patřičnou dávkou hitovosti.

Druhé album The Alternative (2007) pak kvalitu a potenciál Chrise Cornera posunulo směrem dál k noblesnímu digitálnímu rocku a na své poslední desce Kingdom Of Welcome Addiction (2009) pak Corner na svůj úspěšný model už „jen“ výtečně navázal. Přímočarý, hypnotický beat, klavírní valčíkové náznaky, uhrančivý vokál, syntetická basa, smyčce a podmanivá, řezavá kytara. Přesně takhle má znít pop 21. století!

http://iamx.eu/

Dodal: Zdeněk Neusar, X PRODUCTION
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: I AM X

Pátek 22. 10. 2010
Vystupují:
I am X
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika