Aniko vs Tomin – sourozenci za gramcema

Aniko vs Tomin – sourozenci za gramcema

26. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O víkendu 29.-30.10. se v Paláci Akropolis koná akce s názvem Akropolis Multimediale. Jedná se o přehlídku nových technologií aplikovaných při živých koncertech předních domácích kapel. V sobotu po koncertu Cartonnage proběhne na Divadelním baru další pokračování Retrospection!!night, na kterém vystoupí slovenská dvojka Aniko Tomowitch a její bratr Tomin. Trochu Vám je představíme v následujícím rozhovoru.
Ahoj, jak se těšíte na Vaší „minitour“ po Praze? Znáte kluby kde budete vystupovat?
A: Ahoj! Velmi se těším, je to totiž moje první vystoupení v Praze. Klub Lemirage ještě neznám, ale Palác Akropolis z poslechu samozřejmě ano.

T: Zdravím! No já jsem velice rád, že jsem dostal toto pozvání. Už mi Praha chyběla. Palác Akropolis trochu znám, chodili jsme tam pařit v době, kdy jsem studoval v Praze. Je to velmi příjemné prostředí. S Lemirage jsem ještě neměl tu čest.

Můžete se nám ve stručnosti představit a říct nám něco o Vašich aktivitách na Slovensku?
A: Jmenuji se Aniko Tomovičová, djingu se věnuji od roku 2008. Momentálně s kolegy spolupracuji na našem bookingu Sensitive People. Mám za sebou i první zkušenosti s produkcí vlastních tracků. Tuto aktivitu bych chtěla v budoucnosti více rozvíjet.

T: Já se jmenuji Tomáš Tomovič (jaký překvápko, co?), djingu se věnuji od roku 2004. Nedávno jsme spolu s Aniko a Ricci Liquidem (Superfly djs) založili booking a projekt Sensitive People, který je zaměřený na různé odrůdy progressive music. Kromě djingu i produkuji – doufám, že se brzy dočkám i prvního EP. Dále mám i promotérské aktivity, které sahají až do zahraničí. V současné době se nejvíce soustředím na úplně nový a velice zajímavý projekt na Slovensku. Je jím Gluuu.tv. Je to internetová televize, která se věnuje hudbě, parties, životnímu stylu, problémům běžného života a hlavně elektronické taneční hudbě pod hlavičkou relace Clublife.

Tomine, ty jsi měl první zkušenosti s kluby v Čechách již dříve a Aniko u nás úplným nováčkem také není. Kde už jste vlastně měli možnost české publikum pobavit?

T: To je pravda – před větším publikem jsem si prvně zahrál právě v Čechách. Během studií na VŠE v Praze jsem měl možnost hrát ve více klubech jako např. Mecca, Exit, Radost FX. Ty vole, to už je hodně dávno .

A: Jak už jsem říkala, je to moje první hraní v Praze.

Tak to mě zajímá Tomine, jak jsi se dostal do těchto prestižních klubů? Vím, že to není úplně nejlehčí. A jen tak mimochodem, jak studium dopadlo?
T: K hraní v pražských klubech jsem se dostal vcelku zajímavou cestou. Naše škola organizovala různé akce pro zahraniční studenty v rámci výměnného studijního pobytu. Součástí toho byly i párty v klubu Exit. Shodou okolností jsem poznal organizátora těchto akcí a rozhodl jsem se zkusit si zahrát před publikem. Jenže já jsem si tenkrát představoval privátní akci pro třeba 30 lidí. No a když jsem ve finále viděl ten velký, šílící dav 500 partypeople, chtěl jsem okamžitě zdrhnout. Byl to tedy řádný adrenalin, ale nakonec vše dopadlo úžasně. Každému se to velmi líbilo a od té doby jsem tam začal hrát pravidelně.

Návštěvnost těchto parties se postupně zvyšovala a proto se akce přesunuly nejprve do Radosti a potom do Meccy. Tehdy jsem už měl jasno v tom, že se chci věnovat elektronické klubové hudbě a to hlavně stylům house a trance. Oslovili mě dokonce samotní majitelé klubů a dostal jsem prostor na rezidentní noci, které byly zaměřeny právě na tyto styly. Po studiu, které mimochodem dopadlo dobře – na inženýra, jsem se vrátil na Slovensko a pokračoval jsem ve svých djských aktivitách i doma.

Tomine, mohl bys nám říci něco více o tom projektu Gluuu.tv? Představuji si obrovský team lidí, který lítá po akcích a společenských událostech a plní stránky hodnotnými reporty o všem možném co se na Slovensku děje. A možná bys mohl čtenářům malinko osvětlit i co je relace Clublife?

T: Jak už jsem předtím říkal, Gluuu.tv je internetová televize, která mimo jiné zastřešuje i více relací. Je zaměřená na život mladých lidí a je rozdělená do čtyřech sekcí: hudba, technologie, extrémní sporty a životní styl. Na stránce je prostor i pro PR zprávy (news), reporty, tzv. channels (nonstop se promítají videa), upload vlastních videí, komentáře a samozřejmě reklamy.

Nosným pilířem je naše relace o elektronické hudbě a klubovém životě pod názvem Clublife, která se bude vysílat v pravidelných časových intervalech na Gluuu.tv. V hodinovém sestřihu můžete vidět zajímavé rozhovory, reportáže a záběry z největších akcí a klubů na Slovensku a později i v zahraničí. Ostatně koukněte na oficiální trailer:

Teď si dáme takovou odlehčující otázku. Máte k dispozici slušný rozpočet, bezva místo a možnost vybrat si 3 jakékoliv headlinery. Koho byste si vybrali? Kdo by byl ten, nebo ta, s kterými byste si rádi zahráli?

A: Jako kohokoli z celého světa?? Tak to bych si vybrala: Paul van Dyk, Jerome Isma-Ae, Bobby Deep. Ale je jich mnohem více, s kterými bych si ráda zahrála.

T: Já se přikláním k deepovějším a temnějším progresivním zvukům. U mě by to byli jednoznačně mistři Sasha, Dave Seman a (pro mě) objev roku Henry Saiz.

V Paláci Akropolis, budete vystupovat v rámci projektu Akropolis Multimediale. V pátek baletní tanec a širokoúhlá projekce s Tata bojs a v sobotu 3D projekce s Cartonnage. Co říkáte na tyto inovace v živých koncertech?

A: Tyto inovace vždy nějak rozzáří koncerty a představení a člověk má možnost se seznámit s něčím novým. Určitě je to zajímavé, mně osobně se to velice libí.

T: Jsem sice liberál, ale jsem také pro každou srandu a „haluz“, nicméně musí mě to celé nějakým způsobem zaujmout. Přiznám se, že k baletu jsem nikdy zvlášť pozitivní vztah neměl, ale ta 3D projekce může být dost zajímavá.

A poslední, již tradiční otázka. Máte pro nás na Retrospection!!night nachystáno něco extra? V jakém stylu vlastně budou Vaše sety?
T: V podstatě je netradiční i to, že spolu hrají bratr a sestra. Naše sety patří na taneční parket, ale jsou zároveň vhodné i pro poslech. Takže energie a euforie v jednom, co dokáže roztancovat dav a také zapůsobit na emoce. K tomu se přidá dynamický mixxing, důkladný výběr zajímavých tracků a krásná Aniko. Však posuďte sami. Kdyby jsme se měli škatulkovat v rámci elektronických hudebních stylů, byly by to primárně progressive house a tech-house. V našich setech jsou ale zřejmé i prvky progtranceu a v současnosti i minimalu.

A: Ano. Ale více neprozradíme, nechte se všichni překvapit.

Děkujeme za rozhovor! See ya at Retrospection!!night.

My také děkujeme a už nyní se těšíme na pořádný mejdan ..

Pro více informací o této djské dvojici získáte na www.sensitivepeople.eu

Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Ketan+Rishin, Aniko Tomowitch (sk), Tomin Tomovic (sk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika