Profil Peta Hellera a anketa s djs

Profil Peta Hellera a anketa s djs

17. 11. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Již příští sobotu se v naší metropoli po dlouhé odmlce představí českým party people housová legenda Pete Heller, který bude headlinerem party Four Seasons. Přinášíme Vám profil tohoto umělce a anketu s čtyřmi domácícmi supportujícími, kteří jsou zástupci undergroundovější, starší a mladší djské generace.
Profil Peta Hellera (www.peteheller.com):
Pete se narodil v anglickém Brightonu a jeho začátky jsou spjaty se styly jako je hip hop nebo funk. Posun v jeho kariéře nastal v roce 1989, kdy jsi ho jakožto warm up rezidenta pozval do svého legendárního klubu The Shoom club Danny Rampling.

V tomto klubu se Pete také setkal s Terry Farleyem a společně s Andy Wetherallem vyprodukovali první track ''Raise'' pod nickem Boca juniors na labelu Boys Own Records. Společně s Farlyem po sléze pokračovali v producentské práci včetně remixů například pro The Farm a Primal Scream. Po té, co jim skončila smlouva u London Records, založili si vlastní label Juniors Boys Own a pokračovali v produkci pod pseudonymy jako Fire Island, Roach Motel and Heller and Farley project.



Petův dosah na světovou taneční scénu byl opravdu ohromující. V minulosti spolupracoval jako producent a remixér s takovými superstars jako je například Kylie Minogue, Michael Jackson, Robert Owens, Janet Jackson, U2, Happy Mondays nebo Lisa Stansfield. Jeho počiny jako kultovní a nezapomenutelná Big Love, Sputnik nebo Big Room Drama byly velmi úspěšné v nejrůznějších hitparádách po celém světě.

Na svém kontě má také remixy producentů Faithless, Fatboy Slim, Daft Punk, Chemical Brothers, Moby či Jamiroquai. Před nedávnem založil svůj vlastní label Phela Recordings a jeho aktuální track na Bedrock records Nu Acid s remixem Roberta Babicze se opět dostává na přední pozice hitparád.

Jako DJ je zván do nejlepších klubů v UK i v zahraničí. Objevuje se ve Francii, Německu, Itálii, Švýcarsku, Španělsku, na Ibize, Řecku, Rakousku, Kanadě a USA, Argentině, Thajsku, Hong Kongu, Číně, Japonsku, Austrálii a Novém Zélandu.

Discografie Peta Hellera na serveru Beatport a Discogs

Co si myslí o Petovi Hellerovi domácí supportující Enrico, Lucas Hulan, Manio a Subgate? Zeptali jsme se jich na tyto otázky:
1, Co pro tebe osobnost Peta Hellera znamená?
2, Jak vzpomínáš na doby, kdy se jeho hit Big Love hrál na každé party?
3, Sleduješ Petovu produkci? Máš raději jeho starší nebo aktuální sound?
4, Jak se těšíš na mejdan v Kostele a co si pro jeho návštěvníky připravíš?
5, Co by jsi popřál party Four Seasons do budoucna?

Enricoenrico
1, Je to pro mě dj, který udělal jeden opravdu velký hit. Tím se zapsal do historie a i kdyby už nikdy nic nevydal, tak z toho jeho kariéra může žít 10-20 let. On ale neusnul na vavřínech a vydával od té doby stále dál…
2,Byla to doba, kdy frčely hity typu Love is in the air, Music sound better with you a byla to nespoutaná doba sexu,drog a housenrollu (smích).
3,Abych řekl pravdu, víc se mi líbila jeho starší produkce. Například Sputnik byla výborná věc.
4,Budu hrát před Petem a tak připravím publikum na jeho prime time a protože jsem silně věřící ateista, tak se samozřejmě na Kostel těším.Snad nespadne (smích).
5, Aby dál vozila dje, které i my starší máme stále zařazené jako legendy.

Lucas Hulanhulan
1, Vzpomínám si na jeho velký hit s kolegou Terry Farleym, která se jmenovala Ultra Flava a dnes je to vlastně už klubová hymna. Big Respekt!
2, Ty voe to byla doba na kterou se nazapomíná. Podrobnosti po mě, ale nechtěj.. Bylo to prostě velké! Roxydust Times (smích).
3, Musím se přiznat že Petovu produkci v posledních pár letech až tak moc nesleduji. Jako poslední věc z jeho produkce jsem si pořídíl deep house skladbu Overtime,která vyšla na labelu Buzzin Fly.
4, Těším se moc a připravím si pro Vás special retrospective set okořeněný moderním future housem! A taky se mužete těšit na nový track Cobra, který jsem dělal s Petrem K.
5, Aby se rozvíjela a také nějaká skvělá a neokoukaná jména do budoucna.

Maniomanio
1, Je to skvělý producent, jehož tracky mne provázejí mou Dj kariérou už hodně dlouho. Považuju jej za jednu z předních osobností globální house scény.
2, Jsou to příjemné vzpomínky. Plné sály, nadšené publikum, spousta nových tváří, neskutečná atmosféra, prostě paráda (smích).
3, Jeho nový singl Sounds of nature se mi moc líbí, ale co mně pořád bere úplně nejvíc je "Ultra Flava" kterou vydal ještě s Terrym Farleyem a která nedávno znovu vyšla v nových a naprosto bombastických remixech.
4, Těším se moc, jako zatím na každý mejdan co v Kostele byl. Jelikož vystoupím ve společném setu s Dj Subgatem, připravím si prostě ty nejlepší a nejaktuálnější bomby které zrovna mám.
5, Ať se pořádně rozjede a má pořád tak super hosty jako je Pete Heller! Je to skvělý koncept, kterému dost věřím a doufám, že pražské publikum nadchne.

Subgate
subgate
1, Nadčasový producent, díky kterému jsem se také dostal k djingu a ještě před tím přičichl k elektronické hudbě vůbec. Jeho hit Big Love mnohdy zařazuji do svých setů na určitých parties a vždy při této skladbě zavzpomínám na minulost.
2, Jsou to doby, kdy jsem chodil na mejdany a užíval si jich na plný pecky. Jsem rád, že jsem jako zástupce mladé generace tuto dobu zažil. Dodala mi spoustu zkušeností, zážitků a prožitků, které v dnešní době chybí většíně mladých dj's...
3, Jeho aktuální sound je samozřejmě odlišný oproti jeho skladbám, které vydal v minulosti. Počin Nu Acid s remixem Roberta Babicze je fakt super pecka na rozjetý mejdan!
4, Můj back2back set s djem Maniem bude rozhodně stát za to! Vytáhnu jak své aktuální věci, tak i ty staré. Těšte se!
5, Ať se pořádně rozjede, funguje co nejdéle a vozí k nám zajímavá jména i v budoucnosti!

Více informací naleznete na www.four-seasons.cz a facebooku


Dodal: Ondřej Beránek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FOUR SEASONS WITH PETE HELLER

Sobota 27. 11. 2010
Vstup: 180/250
Vystupují:
Pete Heller (Phela, UK) Loutka, Enrico, Lucas Hulan, Subgate, Marty Fish, Nkyp
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lukas
18. 11. 2010 | 16:05:12
+0 | -0
me je 25 a produkce od helera se me libila ta old skolova ted uz to nesleduju big love forever
SOUTĚŽTE
FOUR SEASONS WITH PETE HELLER, 27.11., Kostel
1x kšiltovka od firmy Skateshop.cz + kuřácký balíček od Growshop.cz + 2 volné vstupy; 1x kuřácký balíček od firmy growshop.cz + 2 volné vstupy; 2x volný vstup; 5 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika