Oh My God: Zoomujeme na O.B.I.ho

Oh My God: Zoomujeme na O.B.I.ho

30. 11. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O.B.I. vlastním jménem Tobias Lüke, je headlinerem party Oh My God, která se koná 25.2. v klubu 7. Nebe v Brně.  O.B.I. se narodil v německém městě Greven roku 1982. Do kontaktu s elektronickou hudbou přišel ve 13 letech a gramce se pod jeho rukama začaly točit již ve 14.
Od svých 18 let začal pravidelně hrávat v německých klubech jako DJ a v únoru 2001 se stal jako nováček, vítězem soutěže Fusion klubu v Münsteru, kde získal titul "Nejlepší DJ mladé generace".

V roce 2002, po pár úspěšných vystoupeních, začal organizovat svoje vlastní akce jménem TekkTribe. Postupem času si založil i vlastní booking a label se stejným názvem. Stalo se tak v roce 2003.

TekkTribe se stal synonymem pro HardTechno a ve stejném stylu vydává svojí první desku i Tobias s názvem Gehörsturz EP. Dále O.B.I.mu vychází desky i v jiných labelech jako Compressed, Nerven, Skull Tunes, System Calls, Abstract, Wired, Combat Skill, Schubfaktor, Artillery, Crowbar, Carnage, Lifeform, Working Vinyl, Synopsis, Friendly Fire a další.

Tobias procestoval za svoji krátkou, ale velice úspěšnou kariéru téměř celý svět (Španělsko, Itálii, Portugalsko, Francii, Anglii, USA, Brazílii, Kolumbii, Venezuelu, Ukrajinu, Maďarsko, Bulharsko, Slovinsko, Slovensko, Polsko, Nizozemí, Belgii, Rakousko,Českou Republiku.
Hrál také na některých velmi známých festivalech po Evropě jako: : Awakenings, Cubase, Nature One, Apocalypsa, Monegros a Meet Me.

Od roku 2006 je O.B.I. speciálním residentem NGOTH (New Generation of Hardtechno) – v Budapešti, kde každé 3 měsíce hraje svoje sety pro maďarské milovníky Techna. Tobias je také residentem nejlepšího Kievského clubu, kde se hraje elektronická hudba – Cinema.

Diskografii najdete zde: http://www.discogs.com/artist/O.B.I.

Další djs:
Trezor začal hrát na gramofony v roce 2002, ale už dávno před tím začal sbírat různé vinyly s technem a hardcore . Byl fanouškem mnoha producentů jako např. Marco Bailey, Marco Carola, Chris Liebing, James Ruskin, Adam Beyer a Dj Rush.

Již od roku 2002 začal organizovat vlatní akce s názvem TechnOrDie. V roce 2003 obohatilo je život hardtechno. Sám říká: „Hardtechno je přesně to, co už jsem dlouho hledal a znamená pro mě něco jako ohromný výbuch čiré enegie. Když ho poslouchám, psychicky i fyzicky mě regeneruje a inspiruje k hraní.“ Jeho nejoblíbenějšími producenty v té době byli Wittekind, Switchblade, Robert Natus a další.

V roce 2006 svůj styl hraní kompletně přeorientoval na hardtechno a začal se stále více a více zajímat o extrémní soundy, které se objevují v produkci Acid Flux, Hexor a Dariush Gee a patří aktuálně mezi jeho nejoblíbenější.

Během své hudební kariéry si zahrál se spoustou skvělých DJs jako například Sven Wittekind, Arkus P, Robert Natus, Boris S, Weichentechnikk, Alex TB, Acid Flux, Viper xxl, Hexor, Bazz Dee, Tony Slicer, Zina & Mandy, Fl-X, Inigo Kenedy, Makaton, Loktibrada.
Byl také pozván, aby hrál ve většině maďarských a slovenských klubech, parkrát i v České Republice, Slovinsku a Rakousku.

Rough In
- Techno, hardtechno – hudba pro přeplněné taneční parkety, kde lidem do rytmu pulzuje srdce. Hudba, která vypráví šokující příběhy o nenasytné touze, horečce šílenství a vzrušení. Taková je hudební produkce tohoto maďarského dje.

Počátky jeho hudební kariéry sahají k začátkům tohoto milénia, kdy začíná hrát techno a později samozřejmě hardtechno. V roce 2009 založil ze svým kamarádem DJ Trezorem BoneBreakers a začali organizovat svoje akce, na Slovensku známé jako We Play Hard.
Hrál na mnoha akcích s velmi známými a respektovanými DJs jako Weichentechnikk, Hexor, Kill Brothers, Pierre Nagano, Alex TB a další. Je téže residentem slovenského Metro clubu.

DJ a Producent Peca, vlastním jménem Josef Michálek, taneční hudbě propadl ve 12 letech, nejdříve ho oslovila poslechem hudba ve stylech House a přibližně v 16 letech začal oběvovat kouzla techno stylu a postupně přecházel na hardtechno a schranz.

Zásadní zlom u něj proběhl v roce 2003, kdy navštívil festival Summer Of Love, na kterém vystoupil DJ Rush. Jeho hardtechno set, který se v ČR teprve rozjížděl ho natolik uchvátil, že se rozhodl vstoupit do světa DJingu, nakoupil patřičnou techniku a začal tvrdě trénovat, protože chtěl dosáhnout toho co jeho Djské vzory, kterými jsou DJ RUSH a MARCO BAILEY.

Kesz - ke schranzu ho dostala svým vystoupením na Apokalypse 23 v červnu 2005 v Brně německá schranz ikona Sven Wittekind. Poté nakoupil gramofony, mix a první desky, které se už nesly v duchu rychlého hardtechna, u kterého zůstal dodnes. Na konci roku 2006 se seznámil s pražskými dji Tschikkem a Lintechem a dostal se pod booking Schranzproject. SP během roku 2007 uspořádal mnoho povedených akcí, hlavně série SUN ( Schranz Unites Nations), SchranzMania a další. Na začátku roku 2008 SP jako takový zaniká a formuje se nová agentura S.P.A ( Schranz Promo Agency), která má pro tento rok velmi smělé plány.

V současné době dostává KESZ pozvání na spoustu akcí po celé ČR a můžete ho tak vidět a slyšet skoro každý pátek na nějaké větší či menší akci. Od půlky roku 2007 pořádá se svým kolegou Blackem pravidelnou techno night Groove Beat v klubu Mlejn v Sadové a její "tvrdší" odnož SchranzMania. V listopadu 2008 převzal od Lintecha vedení agentury S.P.A se kterou plánuje oživit HT scénu v ČR. V roce 2010 se stává rezidentem pravidelné brněnské party Oh My God. Také se v dnešní době snaží o vlastní produkci hardtechna, stylu, který ho uchvátil a nakonec pohltil. Jeho sety se pohybují okolo 160 BPM, desky, které vybírá, vás nejdřív uvolní svými pronikavými melodiemi a nakonec vám rozdrtí všechny kosti v těle svým hutným beatem.

Dnes ho velmi oslovuje jihoamerické hardtechno od producentů Buchecha, Alex TB, Marcio M., Motomorfoses atd ---- takže svůj styl by dnes mohl charakterizovat jako "HAPPY FU(N)KY HARDTECHNO" Mezi jeho oblíbené djs a producenty patří: Alex TB, Buchecha, Motomorfoses, Chor, Leon KB, Marcio M., Sepromatiq, Sven Wittekind, Arcane, Buchecha, Viper XXL, Jan Fleck, Lukas či FL-X.

další djs: kofos, frey vs. withecker, marcus de hard , schanzz, sonejee, steen, nois, ivo hilszek , john dora a další

Dodal: Marek Žemlička
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OH MY GOD

Pátek 25. 2. 2011
Vstup: 130,-
Vystupují:
tobias lüke aka o.b.i., trezor vs. rough inc, peca, kesz, kofos, frey vs. withecker, marcus de hard , schanzz, sonejee, steen, nois, ivo hilszek , john dora a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika