Bláznivý vánoční večírek ve stylu alpského punku!

Bláznivý vánoční večírek ve stylu alpského punku!

06. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Spontánní a nakažlivě zábavná skupina, která je jedinou svého druhu na světě. Duo zpívající za doprovodu kvílejícího akordeonu, nadupaných bicích a elektroniky v hornorakouském dialektu, který míchá s angličtinou.
Mísí punk s folklorem, hip hopem i elektronikou. Někdy dojde také na jódlování. Skupina hrdě trvající na své provinčnosti si vydobyla renomé po celém světě.

Attwenger je možné charakterizovat také jako punk-rockovou odpověď na komerci a kýč německých šlágrů: akordeon a elektronika, rakouský dialekt v pankáčském vydání, hudební revolta v nejlepších tradicích německých rockových avantgardistů. Tato dvojice hraje už dvacet let, a vedle elitních evropských festivalů koncertovala v Malajsii, Africe i na Sibiři.

Pokud zpíváte německy a ještě v dialektu, potřebujete ve srovnání s anglosaskými kolegy dvojnásob originality, abyste pronikli do jejich teritoria. Attwenger to dokázali, oblíbil si je legendární britský DJ John Peel, natáčeli s Bobanem Markovičem a jejich nejoddanějším fanouškem je britský kytarista Fred Frith, který často hostuje na jejich nahrávkách.

Více na www.rachot.cz

Dodal: Marketa Svecova, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OTHER MUSIC: ATTWENGER

Pátek 10. 12. 2010
Vstup: Předprodej 230,-/280,- Na místě 250,-/300,-
Vystupují:
attwenger
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika