Gotan Project konečně v Praze!

Gotan Project konečně v Praze!

07. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S potěšením oznamujeme, že do Prahy přijíždí zakladatelé stylu elektrotango se svou velkolepou multimediální show. Gotan Project, který je nejúspěšnější francouzskou skupinou současnosti, přijíždí v rámci turné k poslednímu albu Tango 3.0.
Ačkoliv po světě vystupují zpravidla ve sportovních halách a velkých sálech, v Praze vystoupí v komorním prostředí divadla Archa.

Pařížská skupina Gotan Project spojila tango s elektronikou a změnila svět. Vybudovala most mezi tangem s akustickými nástroji a dubem. Opar odvěké melanchonie rozfoukala hypnotickými elektrobeaty a samply. Jejich sofistikovaná, decentně pulsující hudba klade důraz na vizuální a výtvarnou složku, takže připomíná zvukové retro obrazy. Jedinečný a originální přístup Gotan Projectu vrátil do elektronické hudby vášeň a srdce.

Skupina získala dvakrát cenu BBC World Music, jejího prvního alba se prodalo přes milion kusů. "S tangem se nevyplácí žertovat, zvláště když žijete v Argentině," říká vedoucí skupiny. Není tedy náhoda, že skupina vznikla v Paříži a tvoří ji hudebníci z Argentiny, Francie a Švýcarska. Ti jsou jako zkušení filmoví skladatelé mistry rytmu a atmosféry.

Páteří skupiny je Francouz Philippe Cohen-Solal, původně hudební poradce tak významných režisérů jako Tavernier, Michalkov či Lars Von Trier. Dalšími členy jsou Christoph H. Müller, který byl průkopníkem elektronické scény ve Švýcarsku, a argentinský kytarista Eduardo Makaroff, původní profesí filmový skladatel a dirigent orchestru Club Tango v elitní pařížské restauraci La Coupole. Na albech a někdy i na koncertech se skupinou vystupuje celá plejáda hostí: zpěvačky i muzikanti, na scéně nechybí tanečníci. V kategorii dnes světově úspěšného electrotanga patří Gotan Project k průkopníkům i hvězdám první velikosti, vystupovali v pařížské Olympii, vídeňské Opeře a v Hollywood Bowl v Los Angeles.

Jejich hudba pronikla do světově úspěšných TV programů (Sex ve městě) i filmů, např. Smím prosit (Shall We Dance) s Jennifer Lopez a Richardem Gerem. U nás je dobře známá především skladba Epoca, která se objevila v TV reklamě na mycí prostředky Calgonit.

www.gotanproject.com/

Dodal: Marketa Svecova, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GOTAN PROJECT

Pátek 25. 2. 2011
Vystupují:
Gotan Project
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika