Rekord v non stop rapu vytvořen v Chapeau

Rekord v non stop rapu vytvořen v Chapeau

12. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ano, je to tak! Minulý týden byl v pražském klubu Chapeau Rouge pod dohledem komisařů Agentury Dobrý den překonán a oficiálně zapsán Český rekord v non stop rapování, který trval neuvěřitelných 27 hodin. Tento rekord je současně i neoficiálním světovým rekordem.
Na rekordu se podílelo 78 MCs a 15 DJs. Během 27 hodin se na mikrofonu střídal hip hop, drum and bass, reggae a dance hall . Tyto styly se prolínali a navzájem se doplňovali. Celou akcí se podařilo ukázat, že česká scéna umí spolupracovat na společné věci bez ohledu na věk, na osobní rozpory, na příslušnost k žánrům, na síle a zvuku svého jména či na výši obvyklého honoráře. Maximální prodleva, která byla povolena mezi projevem jednotlivých MCs byla 10 sekund. Po celou dobu nedošlo k delší než pětisekundové pauze. Je nutné říci, že hlavní podíl na úspěchu mají MCs, kteří pokus jistili od začátku až do samotného konce a rapovali na hranici svých fyzických možností.

non stop rap

Jmenovitě patří dík těmto MCs: Metoděj, Paparasty, Styffah, DLM, Postr, Febio, Mine, Dee, Exot, Matta Hari, Dálí, Piro. Mezi další výjimečné účastníky napříč žánry patří: MC Jacob, MC Katrin, Admirál Kolíbal, Ucee, Missy M, Elka, Rest, Matheus,Deron, Riko, Šlapeto, Gey, MyrMarty, Taktika,Fogosh.a mnoho dalších, kteří doplnili energii a rýmy. Průběh akce by rovněž nebyl možný bez účasti všech patnácti Djs (Hlava, Yofre, Blofeld, Shocholatechocho, Friky, LU2, Maro, Rime, Nester, Neighbour, Sanka, Herby boy, Angel Dawg, Lil Rowa a Kalim).

Celý rekord byl online přenášen ve spolupráci s dnbradiem. U mikrofonu se vystřídala čeština, slovenština, angličtina, ruština a plno nářečí. Účastníci pocházeli z celé České Republiky, kromě Prahy to byla další města jako Litoměřice, Pardubice, Klášterec nad Ohří, Jirkov, Slavonice, Bohumín, Železný Brod, Jindřichův Hradec, Nymburk, Horní Slavkov, Sokolov, Jičín, Děčín, Přelouč, Plzeň, Rakovník, Kladno, Ostrava, Česká Lípa, Mělník, Jihlava nebo Doksy.

První oficiální rapový rekord je tedy překonán a kromě zápisu v České knize rekordů přináší i poselství a poznání, že česká hudební scéna na tom není zas tak špatně, a že dle citátu z tracku Prago Union ,,Jedna scéna-ne party kolem jména!,, mohou DJs a MCs spolupracovat a podporovat se navzájem! Závěrem musíme tedy poděkovat všem účastníkům, klubu Chapeau Rouge, který celou akci zaštítil a spoluprodukoval a také všem, kteří se na překonání rekordu jakkoliv podíleli. Těšíme se na další podobná setkání a na další překonávání hranic…

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Vladimir 518 (PSH), Mc Jacob (Skyline), Henry D (United Flavor), MC Spiffo, UCEE, Dj Friki, MC Cocoman, DJ Maro (Prago Union), Kolíbal, Rest, MC Metoděj, Missy M, Lil Rowa, Sifon (www), Bass Bros, Gambrz Reprz...Po skončení: MASTER DAY: Master J.C. & Rikardo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika