VESELÉ VÁNOCE A ŠTASTNEJ NOVEJ..

VESELÉ VÁNOCE A ŠTASTNEJ NOVEJ..

22. 12. 2005  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (4)
Konec roku se blíží, vánoční pohoda nastala a tak i naše redakce uléhá do zimního, nebo spíše do vánočního spánku. Budíček máme nastavený na 2.1.2006, kdy do Vás opět začneme prát nekonečné množství informací, reportů a ještě více fotek z všemožných akcí. Než však ulehneme, rádi bychom se s Vámi tak trochu melancholicky podívali na významné kulturní akce, které nám tento rok dal.
A je to opět tady. Konec roku se blíží, vánoční pohoda nastala a tak i naše redakce uléhá do zimního, nebo spíše do vánočního spánku. Většina z nás včetně promotérů v tomto pohodovém, ale zároveň stresujícím období kulturu zcela vypouští. O všelijakých Chrismas parties a Silvestrech jsme již informovali, takže usínat můžeme s čistým svědomím :o) Spánek začíná 23.12.2005, kdy vyjdou poslední články včetně tohoto a budíček máme nastaven na 2.1.2006, kdy do Vás opět začneme prát nekonečné množství informací, reportů a ještě více fotek z všemožných akcí. Než však ulehneme, rádi bychom se společně s Vámi trochu melancholicky podívali za letošním rokem, co vše se to vlastně přihodilo.


Leden
V prvním měsíci se toho až tolik ze zajímavých akcí neuskutečnilo až na výjimku velmi povedené brněnské Citadely s věhlasným Maurem Picottem, který proměnil Boby Centrum v techno euforii. Z pražské klasiky jsme pak měli možnost zajít do Roxy na Climax, Zen i Visage, nebo na koncert UK SUBS & THE VIBRATORS, do Radosti FX na akci Proti vlnám a v Mecce proběhla párty Stardust.

Únor
Scéna se začíná pomalu probouzet.. Mohli jsme užít velice vydařenou Elektru s very special guestem Miss Kittin, kde Roxy skutečně praskala ve švech. Rovněž velmi povedený byl tradiční mejdan od Roxydust, Shake 12:38. a když jsme teď v Roxy, určitě vzpomeneme na koncert táborské kapely Sunshine, Kosheen Sound systém a Puma Trend Convention s dji ze Stereo Mcs. V Abatonu organizuje DepoCrew charitativní multikulturní akci pro místa zasažené vlnou Tsunami, kam na akci Asie Need You přichází obrovský počet mladých lidí, kteří přišli podpořit tuto událost. V Paláci Akropolis je večer Alma – Live Music Awards.

Březen
Velkáou událost tohoto měsíce prožil Veletržní Palác, vzpomínáte? Sister Bliss! Určitě by byl hřích nezmínit se o Palachových garážích, kde na akci Porno Underground předvedl skvělou show Corvin Dalek. Michael Burian se stavá djem of the year v klubu Radost FX na vyhlášení Dance Awards a v Ostravě vrcholí ceny Anděl. Nutně musím zmínit i nejúspěšnější Breaksome se Stanton Warriors a koncert Kid Loco. Rados FX přiváží MJ Colea + Elizabeth Troy a Davida Moralese. Duplex přilákal spoustu fanoušků na půvabnou Laydee Jane. V západních Čechách mají Klubeři svátek na DVD párty s Marcem Zaffaranem.

Duben
V Brně to bylo Imperium, v Ostravě Kamikaze Armagedon, v Pardubicích Kamikaze Dimenzion, v Budějovicích Explosion. V Praze v Akropoli Euroconnections, Abataton má Magnetic, v Roxy koncertují Tata Bojs, páří se na Zenu s Nickem Warrenem a také probíhá emocionální rozlučka s klubem na akci Climax s Justinem Robertsonem. Ve veletržním Paláci pořádají Def Promotions houseovou akci House of Flovers, která se bohužel nestává nijak povedenou, co se návštěvnosti týče. Uskutečnila se také další velmi povedená hip hopová akce v Abatonu s názvem Reel Skillz.

Květen
Tak trochu ve znamení United Music.. Nejdřív masová akce v T-Mobile Aréně s Armin Van Buurenem a hned týden na to mega koncert Prodigy na brněnském výstavišti. Bassline v Pardubicích připravil Space Odysey. V Abatonu Slovak Hip Hop Attack a Global Connection, v Akropoli vystupuje Bauchklang, klub PM rozjíždí své párty techno akcí Speedway, která se bohužel neprosadila a potvrzuje se, že techno patří do Brna. V Roxy koncertují I AM X, v Bohnicích to žije Mezi Ploty a na Letné je Million Marihuana March. Nutno podotknout ráj příznivců tattoo a Tatoo Convention. Ač je to trochu mimo mísu, ale proč si nevzpomenout i na finále Mistrovství světa v Hokeji :-)

Červen
Ve Vršovicích na Slávii se koná druhý ročník Semtex Culture, kde prší a prší a s loňským velmi povedeným ročníkem se toto nedá vůbec srovnávat. Vyprodaná Sazka Aréna se těší na Mobyho, Ohm Square křtí své album Love Classic v divadle Archa, Ostrava tancuje na festivalu Sun of Ostrava a v Praze probíhá United Islands of Prague.

Červenec
Festivaly začínají!! Ano, už je to tady a my všichni, kteří jsme se nemohli dočkat, míříme do Roudnice nad Labem, kde letošní festivalová sezóna začíná. Taky jste zmokli na The Carl Cox Festivalu? A vzpomínáte na hlášku "Kárl poručil počasí"!? Z dalších festivalů to pak jsou Rock for People, kde rovněž nehorázně prší. Na Cosmic Tripu v Teplicích počasí spíše nepřeje a z prvního dne se stává bahnitý zlý sen. Druhý den se pak počasí umoudřuje a promotéři z Next Levelu si s terénem skvěle pohráli. Naopak počasí přeje Svojšicím i přes všude okolo blískajíc se bouřka. Tady však prozměnu svou akci smutně prožívá promotér Džejár, kterého postihli zdravotní problémy. V Ostravě se paří na na Colours of Ostrava s Asian Dub Foundation a Praha prožívá skvělý koncert v Kolbenova Parku, koncert Underworld. Den poté přijíždějí Asian Dub Foundation a téměř bourají Roxy. Mnohem hůř však končí koncert Kelis v Malé Sportovní Hale, který jistě nemusím více připomínat. V Olomouci se uskutečnil SunStorm, v Karlových Varech Filmový Festival a určitě nejvzrušující událostí měsíce je CzechTek, který jistě netřeba dále komentovat.

Srpen
Festivaly pokračují a my máme možnost nadále užívat letní pohody na prvním ročníku dvoudenního Love Planet, na Moravě čistě elektronického Hrad Houseu, východní čehy a srpen = Hip Hop Kemp, nahoře velké tranceové lákadlo jménem Paul Van Dyk ve spojení s jedním z nejkrásnějších jezer, ano Mácháč! Dostihové závodiště v Pardubicích poprvé v historii zažívá dvoudenní nápor klubberů na Summer of Love a rockeři míří na Sázava Fest. Velmi intenzivně probíhají na letenské pláni demonstrace za Czechtek a pražáci tak mohou atmosféru Czechteku prožít v centru města a aby toho nebylo málo, tak hned za ministerstvem vnitra. I Roxy se zapojuje v demonstraci s akcí Plnou parou Back!

Září
Morcheeba v Brně! Velmi úspěšný brněnský Semtex Culture v čele s kapelou Morcheeba. V Praze v Arše pak diskutabilní koncert Tosca. V Radosti FX startuje velmi povedená klubovka Plastique. Ve sportovní hale v Roudnici nad Labem pořádáme akci Michael Burian and Friends a v Brně je v ten samý den Citadela. Tento měsíc také proběhla, a díky počasí ne příliš úspěšná demonstrativní akce Paroubtek. V Plzni je festival Pig Fest.

Říjen
Na Love Planet vysloveně pokazil své vystoupení Adam Freeland a tak dva měsíce poté dostává šanci napravit si reputaci v Abatonu. Ano povedlo se, Adam se neopil! V Plzni se chystá specialitka Explosion Girls Mission, která je však pro Free Productions velkým zklamáním – na akci přišlo velmi málo lidí. Naopak obrovský úspěch zaznamenává Apokalypsa, která se nese v duchu Schranzu a Dalin Vajčner tento 21. díl označuje za nejúspěšnější v historii celé Apokalypsy. Já poprvé zažívám vyprodaný Abaton na koncertu Ralph Mayerz and Jack Herelbent, užívám skvělého MCho Deta na Drumstation v Matrixu a týden poté LTJ Bukema a MCho Konráda v rámci projektu Live in Prague. A pražská lahůdka nakonec – TDK Time Warp, kterému ale bohužel chybí hned dva headlineři.

Listopad
United Music pokračují v mega párties s Tiestem v T-Mobile Aréně, který drtí návštěvnost halových akcí u nás a jako třešní na dortu Tiesto zakončuje své evropské turné v klubu Duplex. Smart Entertainment zase přiváží do Roxy amerického rapera Guru z Gang Starr a do Veletržního paláce bývalou zpěvačku Moloko, Roisin Murpy. V Abatonu je jistě významná multižánrová akce Let it Roll. My pořádáme ve Studiu 54 Final DJ Session, kterou vyhrává slovenský dj Smoly a Roxy is back s akcí Human Traffic Night. V Mecce skvělá párty MTV Europe Music Awards.

Prosinec, tady už jsme tak blízko současnosti, že není potřeba nic připomínat. Pokud jste se dočetli až sem, jistě si melancholii sami dotáhnete do zdárného konce :-)

Tak to bylo velmi velmi stručné shrnutí letošního roku a zajímavých událostí v něm, kterých rozhodně nebylo málo… A jaký bude ten další?...


Veselé Vánoce a štastnej novej…


4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
andy
24. 12. 2005 | 16:58:28
+0 | -0
ahooj, dikz moc za tenhle clanek, krasne jsem si zavzpominal. ;o]

ozzby
23. 12. 2005 | 11:41:42
+0 | -0
sory.. z casových duvodu jsem to po sobe jen v rychlosti precetl.. ach ten predvanosni shon.. dik za schovivavost..
David a Pája
23. 12. 2005 | 11:32:25
+0 | -0
Fajn ukončení...ale hrozně pravopisných chyb tam máš!!!
pan Tau
23. 12. 2005 | 08:18:33
+0 | -0
asi nejlepší akce byl fakt posledni climax v Roxy. To melo takovou atmošku, na kterou nikdy nezapomenu.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika