(Video)report ze znovuzrozené Christmas Party

(Video)report ze znovuzrozené Christmas Party

29. 12. 2010  |  Autor: YannD  |  Komentáře (3)
Tradiční vánoční Christmas Party s pořadovým číslem 11. nakonec i přes avizované ukončení této akce proběhla. Jak to na party vypadalo se dozvíte z naší reportáže, kterou jsme navíc obohatili o několik videí.
Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Se říká. Realita je pro většinu tak trochu jiná. Stres a shon, zda mám všechny dárky, jestli ten kapr bude dost velký, salát dost bramborový, stromek dost zelený a pohádky furt stejný. A taky jestli ta christmaska bude zas tak vydařená jako minule a jestli vůbec bude…

Byla! A byla by hloupost kdyby ne. Tenhle koncept postavený na myšlence sváteční atmosféry a tím pádem netradičním mejdanu, funguje výtečně. Pořadatelé by byli sami proti sobě kdyby v čase, kdy jiné nezavedené a bohužel občas i ty zavedené párty, bojují o partypeople, christmasku zrušili. Jestli to že se nakonec jedenáctý ročník uskutečnil byl pouze úlet pořadatelů, kterým si chtěli dle svých slov spravit chuť, anebo to bylo jasné už dávno dopředu v podobě chladného kalkulu či jak se moderně říká marketingové strategie, nechme stranou. Důležité je, že partypeople nejen z Pardubicka měli možnost si na chvíli z oné vánoční konzumní pohody odskočit a užít si pohodu jinou, hudební.

Dostat se do L-klubu krátce po deváté a dát si věci do šatny bylo jako lusknout prstem, tedy bez problému. O nějaký čas později už to bylo přesně naopak. Fronty se vinuly jako vánoční řetězy, naštěstí úsměvy na něm zářily a každý to nakonec vydržel. Mejdan to byl rozjetý takřka hned z kraje, ostatně Lucca od půl desáté dle line-upu, od desíti dle reality, byla příslibem, že tady žádné dlouhé nájezdy nebudou a naopak se bude hned ze startu pařit o sto šest. Zajímavý byl zvukový posun, patrný po nástupu Luccy, během pár vteřin se zvuk posunul mnohem více k tomu, co lze slyšet za našimi hranicemi. Ta změna byla natolik patrná, že si jí museli všimnout snad i barmani. A mohl za to ihned z kraje Joris Voorn, oblíbený producent nejedné dj star. Jen škoda, že Lucca místo avizované hodiny a půl, hrála díky zpoždění pouze hodinu.



Sympatickou změnou pak byl i set Džejára aka Rogera Venzenta, který se nesl v mnohem pomalejším tempu než je u něj zvykem. A prakticky to samé lze říci i o setu Tokyho, který však postupně zvyšoval bpm a ke konci se dostal ke svému typickému ostrému a nekompromisnímu zvuku.



Po něm i LaydeeJane předvedla jistou míru invence a na techno akci potlačila alespoň částečně svou tranceovou tvář. Soudě dle rozdováděného publika pod ní, se jí to dařilo.



Což se ovšem nedá tak úplně říci o Space Djz. I oni se se svým zvukem posunuli kapku jinam než je jejich zvykem, přesto u nich byla míra invence nejmenší. Jejich set byl příliš monotónní a nebýt jejich zavedeného jména v tuzemských vodách, troufám si říct, že by zdaleka nesklidili takový ohlas. Celkově lze říci, že kdyby byl line-up přesně naopak, měly by výkony večera vzestupnou tendenci. Takto to bylo přesně naopak. Nicméně tuto skutečnost vyvažovala míra alkoholu, adrenalinu a kdo ví čeho ještě v krvi a tak si mejdan po celou dobu držel rozjetý standard.



A nemalou měrou se na tom podepsala i druhá Studio 54 stage, plně v režii rezidentů tohoto pražského after klubu. Zde za zmínku stojí především parádní set dje Subgata, nesoucí se ve velmi příjemném rytmu, což můžete posoudit i v našem videu.



Nebýt vcelku brzkého výpadku na barech, které připomínaly krátce po půlnoci pulty socialistické samoobsluhy, nebylo by téměř co vyčíst. I přes tento úlet však lze říci, že christmaska je mejdan, který má své příznivce a taky svůj styl. Doufejme tedy, že vskutku hojná účast byla dostatečným vzkazem pořadatelům, směrem k úvahám o příštím ročníku.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHRISTMAS PARTY

Sobota 25. 12. 2010
Vstup: 200,-
Vystupují:
: Space Djz (UK), Lucca, Laydee Jane, Toky (SK), Džejár & Roger Venzent, J.C.Denton Second Stage: Enrico, Eagle, Subgate, Marty Fish, Miquel, Thonic
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
čéša
04. 01. 2011 | 15:09:05
+0 | -0
Tak nakonec i poslouchej.net pochválilo LayDee Jane jo? :D Bezva :D
Klaraman
31. 12. 2010 | 09:37:53
+0 | -0
trosku ji to musi vratit za to minule, to je politika nasi tanecni sceny:))) marfusa to bylo nejlepsi psany tenkrat na trance.cz to k ni presne patri
seagate
30. 12. 2010 | 17:31:49
+0 | -0
joo Laydee Jane je megastáár :D
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika