Hřebejkovu Nevinnost zhudebnila Vladivojna La Chia

Hřebejkovu Nevinnost zhudebnila Vladivojna La Chia

05. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Osm let k sobě hledali cestu režisér Jan Hřebejk a hudebnice Vladivojna La Chia. Našli ji až díky novému Hřebejkově filmu Nevinnost, k němuž Vladivojna složila hudbu. Ke splynutí došlo díky jejímu poslednímu albu Tajemství Lotopu.
"Vím o ní už asi osm let, kdy jsem slyšel, že má podobnou energii, jakou nás začátkem 80. let ohromila Iva Bittová. Koupil jsem si jedno album skupiny Banana, se kterou Vladivojna hrála, a moc se mi líbilo. Pak jsem na to zapomněl, ale loni v zimě vyšlo její sólové album Tajemství Lotopu a úplně mě uhranulo. Tak jsem jí napsal, ona odpověděla a za pár dní jsme se sešli," popisuje začátek spolupráce Hřebejk.

Soundtrack k novému českému filmu s Aňou Geislerovou, Ondřejem Vetchým a Luďkem Munzarem vychází 20. ledna na značce Bayger production v distribuci EMI. "Moc si vážím toho, že mě Honza Hřebejk oslovil a dal mi důvěru, protože skládat filmovou hudbu je sen skoro každého kreativního hudebníka. Poprvé jsem nebyla hudebním vůdcem, ale služebníkem. Mohla jsem se tak napojit na téma a atmosféru filmového příběhu, který mě inspiroval už jen tím s jakým zaujetím o něm Honza Hřebejk hovořil," vyznává se ze spolupráce s držitelem tří Českých lvů původem ostravská hudebnice a výtvarnice Vladivojna La Chia.



Na albu nejsou jen filmové melodie, ale také několik písní, které už se do snímku nevešly. Čpí z něj Vladivojnin nezaměnitelný rukopis a osobitá atmosféru. "Vladivojna je nezaměnitelná. Tak jako Frank Zappa, Malý princ nebo Křemílek," chválí ji Hřebejk.

Autorkou přebalu alba je výtvarnice Lela Geislerová, sestra herečky Ani.

Vladivojna La Chia na sebe upozornila ve skupině Banana, se kterou vydala čtyři alba. Tento projekt je nyní na čas zmražen a Vladivojna se věnuje sólové dráze.

www.vladivojna.com

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika