The Young Gods přidávají další koncert

The Young Gods přidávají další koncert

21. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
The Young Gods přidají pro velký zájem v Praze v rámci turné ke svému zbrusu novému albu Everybody Knows ještě jeden koncert!
The Young Gods dodnes ovlivňují scénu stejně jako skupiny o generaci mladší, na každém albu přinášejí novou koncepci. I když encyklopedie řadí The Young Gods do škatulky s poněkud šedivým názvem "post industrial", jejich nová alba naopak září barvami. Nové album Everybody Knows je sofistikovanou směsí akustické hudby, elektroniky i nefalšované avantgardy.

Tvrdit o muzikantech této průkopnické švýcarské skupiny, že jsou mistry samplů a elektroniky, je poněkud zavádějící. Jejich práci daleko přesněji charakterizuje označení "hudební architekt" či "tvůrce zvukových krajin". To ostatně The Young Gods potvrdili už na jednom ze svých předchozí projektů, Amazonia Ambient, který propojil zvukové panorama peruánské Amazonie s magickým světem jejích indiánských obyvatel v psychedelicko-šamanském vyprávění antropologa Jeremy Narbyho.



Nové album, které skupina přijíždí pokřtít do Prahy, se jmenuje Everybody Knows. Jeho obal zachycuje velkoměsto s mrakodrapy - ale vzhůru nohama, což přesně vystihuje záměr hudebníků: jejich jazykem je městská hudba posledních dekád, od Jimi Hendrixe až po elektronické písničkáře, ale přitom se jim vždy daří najít novou perspektivu a nový obsah. Album vytváří svět sám pro sebe a navazuje jak na epochální počiny posledních let (Knock On Wood, Play Woodstock), tak i na průlomová dřívější alba (TV Sky, Second Nature). Šamanské meditace se prolínají se vzpínajícími hymnickými zpěvy, křehké hlasy s hvězdnými sbory (“Mister Sunshine”), a rock s mistrovským minimalistickým ambientem (“Miles Away”). Album má také nosnou melodickou skladbu (“Introducing”) s refrénem, který je přijatelný i pro mainstreamové radio, intimní okamžiky (“Two to Tango”, “Aux Anges”), ale i syrové, politické tóny (“Tenter le grillage”). Album končí poslední explozí, “Once Again”, osmiminutovým apokalyptickým volným pádem.

Young Gods existují už přes čtvrt století, ale na rozdíl od většiny svých vrstevníků se stále pohybují dopředu a daří se jim ovlivňovat hudební dění. Svými prvními alby spustili dosud neslýchanou zvukovou revoluci, tvůrčím využitím samplerů vytvářejí zvukové struktury, které dosud existovaly jen v lidské fantasii.

The Young Gods - Franz Treichler, Al Comet, Bernard Trontin a Vincent Hanni - jsou zvukoví architekti, alchymisté a brusiči diamantů. Vytvářejí alba, která pronikají hluboko a vydrží dlouho. Everybody Knows je album, které vás bude provázet řadu let.

http://www.younggods.com

Dodal: Marketa Svecova, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE YOUNG GODS “EVERYBODY KNOWS” TOUR

Sobota 19. 2. 2011
Vstup: 490/540 na místě 590/640
Vystupují:
The Young Gods
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika