Olav Basoski vydává nový track

Olav Basoski vydává nový track

31. 01. 2011  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Olav Basoski rozhodně není českému publiku neznámý. Naposled se představil v říjnu 2010 na narozeninách Climaxu v Roxy a každý správný milovník house music jistě zná jeho hit Waterman nebo skladby jako Moscow Street Rock, I Feel So a Don’t Turn Your Back. Měl možnost dělat remixy pro Mobyho, Phats & Small, Lennyho Kravitze a další. Po delší producentské odmlce přichází začátkem roku 2011 s novinkou New Day.
Olav Basoski vydává své tracky pod hlavičkou Work Records, Superstar Recordings, Rootz Records nebo Defected Records, ale jak již bylo řečeno, posledních několik let došlo k menší producentské odmlce. Podle vlastních slov sám sebe v posledních letech příliš nepřesvědčoval, ale nyní to vypadá, že znovu nalezl svou ztracenou formu. Nový track, který bude vydán v nejbližší době, nese jméno New Day. Jedná se o příjemný a chytlavý pumping house. Ostatně, přesvědčit se můžete sami v následujícím klipu. Rovněž vám přinášíme exkluzivní mini rozhovor s tímto rodákem z holandského města Haarlem.



Jaký byl pro tebe rok 2010?

Byl dobrý v tom smyslu, že jsem více či méně nově objevil sebe sama. Nějak jsem se v posledních letech oddálil od své vlastní cesty, čili najít zpět cestu k mému vlastnímu stylu bylo docela vzrušující.

Jak jsi jednou zmínil, track Baby Ford - Oochy Koochy měl na tebe silný hudební vliv. Existuje nějaký další track, který ti opravdu utkvěl v paměti z oné doby acid house?
Ano, Stakker - Humanoid. To byl ve své době neuvěřitelný track. Vzpomínám si, když jsem ho slyšel poprvé v klubu a říkal jsem si WOWWWWW! Myslím, že to bylo vlastně v klubu, kde hrál Zki z Chocolate Puma.

Tvůj poslední track vydaný u Defected Records nesl název Opium Opium Scumbagz a byl vydán v roce 2000. Proč trvalo tak dlouho, než jsi u Defected vydal svojí další věc, která nese název New Day?
New Day je po dlouhé době track, který pro mě celý dává smysl. Udělal jsem hodně jiné hudby v minulých letech, ale vše to vedlo právě k tomuto tracku. Nikdy jsem však nepřesvědčil sám sebe. Řekl jsem si, že to musí být špatné znamení. Když jsem poté loni v létě narazil na Simona Dunmora (majitel Defected Records, pozn. redakce) a zahrál mu svůj track, cítil jsem se, jako že se opět vracím domů. Asi to bude znít divně, ale tak to prostě bylo.

Pověz nám ještě něco o nové skladbě.

Celá skladba má takovou letní atmosféru. Napůl disco, na půl house. Je to pěkně chytlavé a vokální na to, že odráží to, jak jsem se cítil, když jsem na něm dělal. Nový den přichází haha!

olav

Jak hodně si myslíš, že se tvůj zvuk změnil za posledních deset let?
Můj zvuk? Hodně, ale ne tolik v posledním desetiletí, více v posledních pěti letech nebo tak nějak. Je to takový kruh, takže jsem tu zase a dělám to, co se mi líbí nejvíce! Několik let zpět, kdy jsem dělal jenom electro tracky, tak jsem si také myslel, že jsem měl jít tou cestou. Ale to nebyla ta cesta. Neznělo to poctivě. Dává to smysl? Pak mi přátelé začali říkat, že bych se měl vrátit zpátky a dělat to, co umím nejlépe a dělat to, co lidé ode mě mají nejradši. Ale myslím si, že jsem ještě úplně neřekl poslední slovo. Jednoho dne jsem kliknul znovu na tento track a uvědomím si, že to byl typ zvuku, který jsem si zamiloval, a důvod, proč jsem začal dělat na prvním místě house music.

Holandská house scéna zaznamenává v poslední době hodně mezinárodní popularitu. Je to především z důvodu objevení se nových jmen a také popularity ADE – Amsterdam Dance Event. Co si myslíš, že je současný holandský zvuk, který láká lidi?

Vše je to o drsném electro zvuku. Myslím, že je to o míchání různých samplů a silných basových linek a zvuků ze syntetizátorů. Lidi láká takový ten arogantní postoj „I dont give a f**k“. Mám-li být upřímný, někdy jsem opravdu rád za to, co kluci jako Afrojack nebo Laidback Luke dělají, a já si chci zkusit něco takového taky. A myslím si, že bych měl být schopný udělat něco podobného. Možná jen potřebuji vymyslet způsob, jak to vše smíchat dohromady s tím, co dělám sám.

Co plánuješ pro tento rok?
Pokračovat nadále ve zvuku, který jsem znovuobjevil a skládat více a více hudby. Nemám rád dělat tajnůstky, ale plánuji několik projektů, o kterých ještě nebudu mluvit veřejně. Mimochodem také plánuji nějaké zajímavé producentské spolupráce. A rovněž doufám, že budu mít možnost hrát po celém světě.

Je něco dalšího, co bys nám chtěl říci?

Právě jsem přestala kouřit. Cítím se z toho divně :-)

přejato z http://www.defected.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika