Tubelord vystoupí poprvé v Česku

Tubelord vystoupí poprvé v Česku

02. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pražském klubu Chapeau Rouge vystoupí 18. února 2011 úplně poprvé v České republice britské mathrockové trio Tubelord! Jako support si do Prahy přivezou britský lo-fi projekt Tobyho Hayese Shoes and Socks Off.

Děje se tady toho tolik, že při prvním poslechu jste už v polovině úplně vyčerpaní, ale když si to dáte opakovaně, hudba vás úplně uhrane – uvědomíte si, jak se náhle a mimoděk musíte hýbat do rytmu.“ – Mike Haydock, BBC.

Tubelord založili v roce 2006 tři studenti Kingston College, Joseph Prendergast (zpěv, kytara), Sean Bamberger (basová kytara) a David Catmur (bubny), které tehdy spojovalo nadšení pro tvorbu kapel jako At The Drive-In, Oceansize, Editors, Rival Schools nebo Yourcodenameis:milo. Název kapely je podle jejích členů odvozen od skandinávského sexuálního kultu z poloviny 19. století.



Prendergast říká, že tehdy „chtěl prostě jenom vyluzovat pokroucené, špinavé zvuky, zatímco Dave se Seanem se nadchli pro představu, že by to mohla být i hudba.“

Tubelord mají za sebou několik EP a skvělé debutové album “Our First American Friends” (2009), které letos vyšlo i v akustické podobě pod názvem “For the Grandparents”. V těchto dnech dokončují druhou desku “Over in Brooklyn”, která vyjde v první polovině příštího roku.

Tubelord si jako support do Prahy přivezou Shoes and Socks Off, britský lo-fi projekt Tobyho Hayese, exfrontmana Meet Me in St Louis a basáka ze Shield Your Eyes.


Do Chapeau Rouge (Jakubská 647/2, Praha 1) vás 18. února zvou: Landmine Alert / info@landminealert.org



Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RADIO 1 EMBASSY

Pátek 18. 2. 2011
Vystupují:
Tim Otis & Bela N. & Mikulda LIVE CONCERT: Tubelord (uk) + Shoes and Socks Off (uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika