Crocodiles a Transfer podpoří White Lies

Crocodiles a Transfer podpoří White Lies

20. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britská kapela White Lies, která v lednu vydala své druhé album s názvem Ritual, se na podporu alba chystá na turné, v jehož rámci vystoupí také v Praze. Jako předskokany zvolili dvě americké rockové kapely, a to Crocodiles a Transfer.
Pro nezasvěcené - Crocodiles a jejich písničky se začali objevovat na Interwebu potom, co jejich přátelé v kapele No Age jmenovali jejich písničku “Neon Jesus” jako jednu z jejich Top Ten řezaček roku 2008. Fader Blog přišel s dalšíma dvěma peckama “I Wanna Kill” a “Summer of Hate.” Stereogum si hned pospíšil s přívlastkem Band to Watch a popsal je jako “The Velvet Underground swinging Jesus and Mary Chain.” Ve skutečnosti jsou Crocodiles parádní nová rocková dvojka s kupou fajnovejch pecek.



San Diego je ospalé vojenské město, nacpané mezi Tijuanu a šajnící světla Los Angeles, ale tohle teda není žádný Surf City, USA. Na plážích se sice můžou promenovat studenti a chytači bronzu, ale taky tam narazíte na pekelný anděly, vocasy, feťáky a boháče v rekonvalescenci. Nad vámi létají z blízké základny letadla a jako ve spoustě amerických měst se tu mladý nudou kopaj do zadku.



Charles Rowell a Brandon Welchez se potkali jako dva puberťáci a hned si porozuměli v pocitech týhle strašný prázdnoty. Vystřídali pár kapel, až nakonec v dubnu 2008 vznikli Crocodiles. Vydali hned 7" singl, aby měli výmluvu zmizet z toho svýho hnusnýho města. Jeli šňůru po západním pobřeží a pak po celých Státech.

Crocodiles natočili svou první velkou desku Summer of Hate v zimě roku 2008. Vydala ji 28.dubna 2009 gramofirma Fat Possum. Deska vznikla ze stejných frustrací a odcizení, které stály u zrodu spolupráce Charlese a Brandona. Popové vokální melodie drtí elektronické bicí nebo jimi smýká vyduněnej hluk a echo. Hlasité šlehance kytar píchaj jako zmutovaný synapse lemující hukot visutého lana. Tak tohle je odvrácená strana kalifornskýho sluníčka...

Transfer
jsou stejným přitakáním modernímu rocku jako psychedelii šedesátých a sedmdesátých let.

I tahle čtyřčlenná kapela pochází ze San Diega, tvoří ji Matthew Molarius (zpěv, kytara, basová kytara), Jason Cardenas (sólová kytara, zpěv), Shaun Cornell (basová kytara, klávesy, zpěv), a Andy Ridley (bicí). Vysmahne vám smetánku britského rocku, ale zadkem sedí pevně v drsné muzice amerického západu.



Transfer založili kamarádi z dětství a spoluautoři Jason Cardenas a Matthew Molarius, kteří vyrostli v malém zemědělském městečku v severní Kalifornii. Matthew byl synem rančera a Jasonův otec byl pro změnu místní policajt. Oba kluci milovali klasické kousky od Led Zeppelin, Black Sabbath, The Beatles a The Rolling Stones. Jejich našlápnutá vystoupení se stala senzací i u kritiky, vynesla jim pár cen San Diego Music Awards a neustále vyprodané koncerty.

V roce 2009 se zamkli v Cornell's Blue Roof hudebním studiu na opuštěném ranči v horách San Diega a nahráli kolekci písniček s názvem 'FUTURE SELVES'. Za doprovodu anglického bouchače bubeníka Andyho se rozhodli předvést světu svoji úchvatnou směs vlivů a vlastní invence.

Jejich připravované album Future Selves zachycuje jejich současnou hudbu s nečekaným jasem a čistotou. Odchyluje se od nespoutanosti a divokosti jejich počinu z roku 2008 - EP desky Sunken Eyes a vyniká mnohem více realizovaným a kurážným soundem. Mezi samply a špičkovou produkcí se třpytí ta nejorganičtější instrumentace včetně hymnických chorálových pasáží, dechů, klavíru, varhan a smyčců( San Diego Symphony).

Nejsilnější momenty Future Selves jsou zakořeněny v tradici, stoletém soundtracku nedotčené přírody amerického Západu a zakouřených bluesových barů. Písničky jsou vystavěny na drsném procítěném písničkářství tolik typickém pro Transfer. Vstupují tak do budoucnosti – Future Selves vychází na podzim roku 2011.

www.killkillkillcrocodiles.blogspot.com
www.transferband.com


Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WHITE LIES

Pondělí 7. 3. 2011
Vstup: 450/550
Vystupují:
White Lies , Crocodiles, Transfer
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika