Bauchklang vystoupí v dubnu v Akropolis

Bauchklang vystoupí v dubnu v Akropolis

01. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
I letos festival United Islands pokračuje v sérii United Islands Reloaded, která v průběhu roku představí kapely, které vystoupily na hlavních scénách uplynulých ročníků festivalu a představily se s velkým úspěchem. Jarní čekání na léto a UI vám zkrátí hned tři koncerty série United Islands! Jako první se 15. dubna pražskému publiku připomene kultovní rakouská beatboxové formace Bauchklang!
Bauchklang patří mezi absolutní špičku ve svém žánru a svou popularitu již několikrát potvrdili i při svých pražských vystoupeních. Jako support vystoupí český breakbeatový projekt Le Pneumatiq.

bauchklang

Dalším dílem série United Islands bude výjimečné vystoupení maďarské kapely Quimby 6. května opět v Paláci Akropolis. Kapela Quimby je v současné době jedničkou na alternativní maďarské scéně, které kombinuje moderní formu městského šansonu s rockem, který odráží vlivy blues, ale i rapu nebo latina. V jejich tvorbě si své najdou fanoušci Nicka Cave, Tindersticks nebo Toma Waitse. Jako support vystoupí neobvyklé, ale o to více strhující spojení Dj Slatera a bubeníků z pražské formace U-Prag.

Jako poslední z jarní časti série United Islands Reloaded vystoupí jedna z hlavních hvězd roku 2009, kapela Orka z Fayerských ostrovů, která diváky uhranula svou hrou na vlastnoručně vyrobené nástroje z mořského odpadu, jako jsou plastové barely nebo nejrůznější kovové kusy. Orka patří mezi ikony Evropské alternativní scény a je mnohými označována jako severští Einstürznde Neubauten. Kapela připravuje nové album, které představí i chystaném pražském koncertě. Orka vystoupí 14. května v Paláci Akropolis.

Přijďte si připomenout atmosféru festivalu United Islands!

www.unitedislands.cz

Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNITED ISLANDS RELOADED

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Bauchklang, Le Pneumatiq
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
finch
02. 03. 2011 | 19:04:53
+0 | -0
den pote budou i na flede
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika