Dylan Drazen v rozhovoru

Dylan Drazen v rozhovoru

15. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
27. ledna 2006 vystoupí znovu v Boby centru jako jedna ze tří hlavních hvězd party Imperium. Dylan je člověk otevřený a nyní ochotně a zajímavě odpověděl na otázky v tomto rozhovoru.
Americký techno DJ Dylan Drazen patří k těm, kteří cestují se svou show po celém světě a díky jedinečnému setu, který před lety předvedl na Citadele, už si stihl vybudovat jméno i v Česku. 27. ledna 2006 vystoupí znovu v Boby centru jako jedna ze tří hlavních hvězd party Imperium.

Čau Dylane, jak se máš? Jaká muzika tě momentálně nejvíc baví?
Pořád mě hodně zajímá minimal hard dancefloor driven techno, stejně jako hodně odnoží houseu. Ale mé profesionální zaměření je techno. V těchto dnech je nejpopulárnější formou klidný pípající minimal, ale ten mi sedí jen chvilkově. Většinu času potřebuju energii a obsah.

Co bys označil za svůj dosavadní největší úspěch? Jak se vyvíjí tvoje hudební kariéra?
Má popularita ve Španělsku je mým největším úspěchem. Kéž by tak moji hudbu lidi všude chápali tak jako ti ve Španělsku. Jsem si jistý , že se tak stane.

Co podle tebe znamená úspěch a jak bys ho konkrétně u sebe popsal?
Úspěch je, když jste spokojeni s tím, co v životě děláte. Když jste dosáhli svých cílů, jste úspěšní. Přesto se cíle pořád mění a lidé si stanovují vyšší a vyšší mety, takže pak je docela těžké popsat co je opravdový úspěch. Z mého pohledu jsem velmi spokojený s tím, jak funguju a budoucnost vidím jasně!

Kteří umělci jsou v tuto chvíli tví nejoblíbenější?
Andre Walter, Elton D, Lars Klein, Hertz, Manuel Fuentes, Preach & Olivier Giacomotto jsou podle mě techno producenti, kteří se udrží.

Jak moc se v průběhu vývoje tvé kariéry DJe a producenta změnily tvá oblíbená jména a tvůj hudební vkus?
Spousta lidí, které jsem v posledních letech měl hodně rád a jejichž produkci dlouho sleduju, se podle mě zasekla na svém typickém zvuku. Většinou to jsou lidé, kteří svými úvodními releasy vzbudili pozornost, ale dál už jen kopírují sami sebe a chybí jim invence a nové nápady. Nebaví mě poslouchat desky, které zní velmi podobně. Nudí mě to. Určitě bych chtěl vzpomenout lidi jako WJ Henze či Andreas Kramer. Tihle dva jsou na scéně už moře let a zvládají dělat nové a nové tracky, vždy odlišné od těch předchozích. Jsem si jistý, že do toho dávají spoustu sil a velký kus srdce a podle toho jejich hudba taky zní.

Máš tip na nějakou vycházející hvězdu, která vyčnívá z řady ostatních?
Andre Walter aka Stigmata byl jedna z hnacích sil u desek Chrise Liebinga. Nakonec se pustil do své samostatné produkce a dělá to hodně hodně dobře. Pokud ho neznáte, určitě si od něj něco poslechněte. Tento člověk by určitě neměl ujít vaší pozornosti, stejně jako třeba EltonD nebo Manuel Fuentes.

Dnes je doba, kdy prodeje vinylů stagnují a pirátské stahování hudby je poměrně velký problém bez ohledu na hudební styl. Myslíš, že vinyl přežije nebo jsou podle tebe jeho časy pryč a nyní je ideální éra pro Final Scratch, CD DJing a live vystoupení?
Myslím si, že vinyl tady nebude věčně. Houseovou muziku už dneska nekupuju na vinylu, ale spíš platím za wavy nebo MP3 s vysokým bitrate, které stahuju z internetu, protože to je pro mě levnější. Pokud je řeč o technu, to momentálně hraju nejčastěji z vinylů, protože většinu toho nejlepšího v technu lze sehnat pouze na vinylu. Myslím, že právě techno DJs nejlépe vnímají ne příliš ideální éru pro hudbu na vinylu. Čas ukáže.

Obecně jsi více pro starý dobrý vinyl nebo už tě nová digitální éra pohltila natolik, že už jsi přesedlal na modernější DJské nářadí? Jaké vidíš výhody a nevýhody u analogu (vinyl) a digitálu (CD a Final Scratch). Jaké vybavení používáš při svém vystoupení?
Jak už jsem řekl, jsem typickým maniakem do vinylů. Rád si na hudbu sáhnu a jsem na práci s vinylem za těch x let už hodně zvyklý. Hudebně se zatím pomocí jiného formátu neumím vyjádřit tak dobře, jako to umím z vinylu. To se vždycky úplně vyřádím. Final Scratch je super věc. Máš s sebou kompletní sbírku hudby, nemusíš ji tahat v několika kufrech jako v případě vinylů a máš možnost zahrát hudbu s mnohem širším záběrem. Nevýhodou asi je, že pokud nemáš přehledně setříděnou hudbu, můžeš pak na podiu řešit nepříjemné zmatky při hledání tracku, který chceš zrovna hrát, ale nevíš, kam jsi ho uložil a jak se přesně jmenuje. To je noční můra!

Hráváš i živě z mašinek?
Jako live act jsem nikdy nevystupoval. Myslím, že jsem fakt DJ od srdce! Můžu hrát klidně 4 hodiny nebo i víc a nepřestane mě to bavit.

Jak se ti líbí line-up na Imperium?
Oscar Mulero i Cristian Varela jsou mí dobří kámoši. Často spolu hráváme ve Španělsku. Oba jsou velmi talentovaní a oba mají svůj styl. Cristian je mistr v hraní na víc gramců a má intenzivní energetický a komplikovaný groove, zatímco Oscar Mulero má podobnou intenzitu, ale mnohem temnější a s drsnější texturou. Jsou jedni z prvních, které španělská scéna zplodila. Mám taky pár desek, který zremixoval DJ Boss a ty jsou massive!

Co tedy od tebe můžeme na Imperiu očekávat?
Bude to něco, co si budete dlouhou dobu pamatovat!!!


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika