Kalendář koncertů 3/11

Kalendář koncertů 3/11

03. 03. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V březnu se do Čech chystá pár výrazných jmen. Přijedou White Lies z Londýna, indie-rockoví Efterklang a taky legendární projekt U.N.K.L.E. V Roxy vystoupí metalová hlava Devin Townsend a Lucernu osladí Hurts. Svoji šňůru začne taky jedna česká a jedna slezská kapela, jmenovitě Rara Avis a Kofe-In, které doprovodí Niceland.
7. 3. - White Lies - LMB
Postpunková banda z Londýna, která svým debutem To Lose My Life rozvibrovala čím dál klidnější anglické kytarové vody, vystoupí na začátku března v Lucerna Music Baru. Kapela frontmana Harry McVeigha z londýnského Ealingu nedávno vydala druhou studiovku s názvem Ritual a vysloužila si převážně negativní reakce. Ty tepaly hlavně nedostatek představivosti, kopírování piedestalových vzorů a ploché texty bez kousku invence.O tom, jakou práci kluci z White Lies odvedli a jestli jsou opravdu poslední hřebíček do rakve britského post-punku se můžete přesvědčit sami na začátku března v Lucerně

8. 3. - Rara Avis, Kofe-In, Niceland - LMB

Rara Avis nahrazuje svůj avizovaný koncert, který byl pro nemoc zrušen, šňůrou, kterou zahájí v Lucerna Music Baru společně s opavskou kapelou Kofe-In a původně one-man projektem Niceland. Rara Avis dokončuje práce na novém albu, ke kterému zatím existuje pouze singl Queens. O kus dál jsou opavští kluci v čele s charizmatikem Janem Kunze – ti vydají co nevidět album s názvem Libertin, ze ktérého taky pár věcí už zaznělo. Poslední ve svaté trojici budou Niceland, momentálně už čtyřhlavá hudební formace, podporovaná několika profláklými jmény české scény a vybavená debutem God Has Her Ways.

10. 3. - Efterklang (DK) - MeetFactory
Dánská indie kapela Efterklang vystoupí 10. března v MeetFactory. Jejich jemný debut Tripper prodělal v dalších letech několik proměn. Dvojka s názvem Parades je jako pohádka pro schizofreniky a možná nejklidnější album, které kdy bylo nahráno 10 lidmi. No a jestli je s jejich poslední plackou, která se jmenuje Magic Chairs, nějaký problém, tak snad jen ten, že už to není do sebe zahleděný hudební skvost, ale sebevědomý a opus. MeetFactory meets Efterklang.

13. 3. - Hurts (UK) - LMB
Synth-popová dvojka Hurts z Anglie čerpá zatím jen z debutové desky Happiness, ale už podle kukuč dvou ulízaných pánů z obalu desky vám musí dojít o co půjde. Osmdesátkový pop se dočkal už myriád oddaných aficionados, tentokrát to je ale myšleno vážněji než kdykoli předtím. Zpěvák Theo Hutchcraft a klávesák Adam Anderson se vydávají na pole nasládlých trháků, ze kterých někomu vstávají hrůzou vlasy na hlavě, jiné ale s blaženým úsměvem na tváři vrací o 30 roků nazpět.

22. 3. - Devin Townsend Project (CAN) - Roxy
Američan Devin Townsend začínal v 90. letech jako zpěvák a kytarista v metalové kapele Strapping Young Lad. Ta byla vyústěním jak jeho předešlých hudebních aktivit, tak také šňůry, kterou absolvoval s kytarovou legendou Steve Vaiem. Strapping Young Lad brzy doplnil Devinův sólový projekt v roce 2002 a o 7 let později se z něj stala série 4 desek (Ki a Addicted, chystají se Deconstruction a Ghost), kterou Devin přijede předvést i do Prahy. Půjde o dost jedinečnou záležitost – Devin se při svých metalových výletech nebojí zavítat ani na území ambientu, psychedelie nebo experimentu a to, že s tím sklízí úspěch, dokazují vyprodané koncerty jeho právě probíhající šňůry.

25. 3. - U.N.K.L.E (UK) - KD Vltavská

U.N.K.L.E. asi není potřeba nikomu představovat. James Lavelle, trošku designer, trošku produkční a trošku DJ, a Richard File, tvoří jádro party, která se rozrůstá a smrskává podle potřeby. Debut Psyence Fiction z roku 1998 byl ještě pod taktovkou hip-hopu a DJ Shadowa, který v projektu zůstal až do roku 2004, kdy ho vystřídal zmiňovaný producent R. File a kdy vzniklo proti válce zaměřené album Never, Never Land. Album War Stories z roku 2007 bylo už ale poznamenáno produkční tužkou Chris Gosse (Queens of The Stone Age), který mu dal rockový punc a posunul celý projekt zase o kousek jinam – pryč bylo Lavellovo vizionářství, někteří zvedali obočí, jiní doufali v lepší zítřky. Do Prahy přijedou U.N.K.L.E s poslední deskou Did The Night Fall, která vyšla v květnu minulého roku a laťku po letech pozvedla zase o kousek výš.

3. 3. UK Subs, The Vibrators (LMB) 9. 3. UDG (Fléda) / 10. 3. Vypsaná Fixa (LMB) / 10. 3. The Chancers (Akropolis) / 11. 3. Kazety (MeetFactory) / 11. 3. Southpaw (Akropolis) / 12. 3. Overkill (Fléda) / 14. 3. N.O.H.A. (Žlutý pes, Pardubice, 15. 3. Fléda) / 18. 3. Music Infinity – Tape (Akropolis) / 20. 3. Fu Manchu (LMB) / 24. 3. Jaga Jazzist (LMB) / 24. 3. Vanessa (Fléda) / 25. 3. Portico Quartet (Akropolis) / 26. 3. Chick Corea, Gary Burton (Kongresové centrum Praha) / 31. 3. Dark Captain Light Captain, Laetitia Sadier (Akropolis)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika