Canitrot: Tarantino na mě tančil v Cannes!

Canitrot: Tarantino na mě tančil v Cannes!

08. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vycházející klenot nejen francouzské, ale i světové taneční scény, rezidentní dj filmového festivalu v Cannes a glamour noci So, Happy in Paris? Michael Canitrot mluví o tom, jak se těší na své první vystoupení v Praze, jaké je to hrát na největším světovém filmovém festivalu, kdo ovlivňoval jeho hudební tvorbu, a dámy se dozvědí, zda dává přednost blondýnkám, nebo brunetkám.
Ahoj Michaeli, při pohledu na tvoji nabitou tourdates jsme opravdu poctěni, že si uděláš zastávku i u nás v Praze a to v sobotu 2. Dubna. Proto na úvod našeho rozhovoru obligátní otázka jak se těšíš na svoje první vystoupení v CZ?
Jsem velmi šťastný, že konečně pojedu do Prahy. Už dlouho jsem měl velký zájem u Vás vystoupit.

Vybaví se ti něco speciálního, když se řekne Česká Republika?
Pavel Nedvěd, protože miluji fotbal. Ale hlavně také Praha, je to opravdu unikátní historické město.

Se svojí párty SO, HAPPY IN PARIS? jsi navštívil mnoho světových metropolí, prozraď nám, kde se ti líbilo nejvíc a které město a klub v tobě zanechaly nejvíce emocí?

Je to těžké se rozhodnout, ale hlavně v Asii to je výjimečné. Moje poslední párty v Bankoku byla ohromující. Také si vzpomínám na šílené vystoupení v Osace, kde jsem hrál před nejlepší publikem, které jsem v životě zažil. Představte si obrovský nával lidí, kteří jsou doslova elektrizování každou Vaši hudební notou. Bylo to naprosto magické a jen těžko se to dá popsat.

Čím je vlastně ta tvoje párty výjimečná a popiš nám, jak se odlišuje od těch ostatních?
Koncept párty je především založen na hudebním programu a základním prvkem je House Music. Také rád kombinuji živou hudbu s DJ a představuji různé zpěváky, hudebníky a živé performers. Postupem času se z party SO, HAPPY IN PARIS? stala glamour a opravdu prestižní událost, která je zaměřena na vizuální efekty a přesunula se do těch nejlepších světovýcch klubů. Dnes mám se SO, HAPPY IN PARIS? přibližně sto vystoupení za rok a to úplně po celém světě.



Jaké vůbec byly začátky SO, HAPPY IN PARIS? A jak si se vůbec dostal ty k hudbě?
První večírky probíhaly v pařížském mýtickém klubu, „Les Bains Douches“. David Guetta tam byl v té době hudebním/uměleckým ředitelem. Bylo velice pěkné začínat tímto způsobem. Já osobně jsem začínal hrát jako DJ už velmi brzy, když mi bylo přibližně 10 let, a pak jsem také hrál několik let na bicí. Ale po této zkušenosti jsem se zase rychle začal soustředit na hraní jako DJ na párty.

Nedávno jsi představil svůj nový singl When You Got Love se zpěvákem Ron Carroll, můžeš nám přiblížit, jak probíhala spolupráce s tímto umělcem a od jakých jmen můžeme očekávat remixy? Tedy pokud nějaké budou.
Je to singl, na kterém jsem začal pracovat minulé léto na Ibize. Následně jsem kontaktoval Rona Carrolla a dokončili jsme to spolu v Paříži. Je to opravdu výborná píeň, která je kombinací energie a mnoha emocí. Co se týče remixů, pracuje se na nich, ale jména Vám zatím neprozdradím.

canitrot

Pravidelně vystupuješ jako rezidentní DJ u příležitosti filmového festivalu v Cannnes, jak se na něj letos těšíš a co pro tebe hraní zde znamená? Přeci jen koncentrace celebrit je tu vždy veliká.
Je to neuvěřitelné štěstí, že mohu hrát na největším filmovém festivalu na světě. Abych se připravil, poslouchám celé dny hudbu. Také se snažím hodně číst, abych načerpal atmosféru festivalu. Navíc je to povzbuzující, každý rok začínat od nuly. Ale přiznávám, že nejlepší chvíle je když se červený koberec promění v taneční parket. To je pro mne nejlepší moment celého festivalu, to přichází moje chvíle. Nemohu zapomenout na pohled jak QuentinTarantino a Mélanie Laurent zapáleně tančí na mé skladby a mixy.



Od mnoha francouzských DJů se proslýchá, že klubová scéna ve Francii téměř neexistuje. Je tomu skutečně tak? A jaký je tvůj názor na toto tvrzení?
Ano, je pravda, že je ve Francie velmi málo klubů. Přitom je to paradox, protože máme hodně umělců s velkou hudební kreativitu. V celé Francii naleznete přibližně deset opravdu zajímavých klubů.

Nedávno jsem na tvém facebooku zachytil fotku, jak jsi byl na večeři s Davidem Guettou a jeho manželkou Cathy. Jak na tebe David působí, a můžeš nám prozradit, co jste spolu probírali?
Prohodili jsme spolu pár slov a také jsem Davidovi pogratuloval k jeho úspěchu. Bylo to velmi příjemné se s nimi znovu setkat. Jelikož jsem v roce 2000 začínal hrát právě v jejich klubu.

canitrot

Asi budeš souhlasit, že každý z nás je něčím, nebo někým ovlivňován. Máš i ty nějaké vzory, na které nedáš dopustit ať už z dětství, nebo současnosti?
Byl jsem od malička zvědavý a poslouchal jsem mnoho hudby. Doma jsem byl ovlivňován dvěma styly, které se navzájem prolínaly. Na jedné straně, moje matka se soulem a funky, poslouchala umělce jako Marvin Gaye, Eart Wind And Fire a na straně druhé, můj otec s popem a rockem, který poslouchal všechno možné od Beatles až po AC/DC. Myslím, že jsem si od každého vzal něco a jsem hudebně ovlivněn oběma těmito styly.

A jaká by byla tvoje práce, kdyby si DJem nebyl?
To opravdu nevím, ale určitě by to mělo něco společného s hudbou.

Tři nejdůležitější věci, bez kterých se neobejdeš?

Ženy, hudba a cestování

Čeho si na lidech nejvíc vážíš?
Morálních hodnot.

Oblíbený film?
Anglický pacient

Oblíbená kniha?
La porte étroite d’André Gide

Oblíbené jídlo?
Fondue Savoyarde!

Blondýnky, nebo brunety?
Blondýnky

Více Info:
http://www.facebook.com/michaelcanitrotofficial
http://www.sohappyinparis.com/
http://www.youtube.com/sohappyinparisFR

Dodal: Martin Půlpán
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THIS IS MY HOUSE

Sobota 2. 4. 2011
Vstup: 250/390 VIP 690/790
Vystupují:
Michael Canitrot, Soulgangsters, Don Marquez
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika