Djane Levida: Hraní z PC není djing!

Djane Levida: Hraní z PC není djing!

21. 03. 2011  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (3)
Jednou z nejnovějších nocí na domácí scéně je party Republic Artists, na níž se představí hned 5 djs žijících momentálně v Londýně. V článku zjistíte, co se “Londýňanům” vybaví, když se řekne Praha, jakou techniku používají ke svému hraní a na co se můžete těšit v rámci jejich dj-setu.
1) Co se ti vybaví, když se řekne ČR a Praha?
2) Jakou techniku používáš ke svému hraní? Preferuješ desky, CD, Ableton či jiný program?
3) Na co se mohou těšit partypeople v Chapeau v rámci tvého vystoupení?


Darren Gregorydarren

1)
Alkohol – snad nikdo nedá dopustit na české pivo. Architektura a Pavel Nedvěd.
2) Rád bych zůstal u desek. Ale jsou celkem těžké a hlavně drahé. Kromě několika exkluzivních tracků, které jsou jenom na vinylech, už momentálně nevidím důvod, proč se nepřidat do „CD rodiny“. Zkoušel jsem hrát párkrát i z laptopu, to ale není nic pro mě.
3)
Určitě zahraji pár tracků ze svojí vlastní produkce a nějaká proma, co mi poslali v poslední době kámoši. Také se můžete těšit na nějaké re-editované dance floorové bomby, co zná snad každý. Všem, co se stále rozhodují, kam v sobotu 26. března zajít, vzkazuji: Kdyby jste zažili alespoň jednu z RA parties v Londýně, měli byste ve všem jasno – volba by totiž jednoznačně padla na Chapeau 26.3.!

James Simmonssimons

1)
Samozřejmě historie a architektura , o které mluví celý svět. Slyšel jsem také hodně pozitivních věcí o Chapeau Rouge, kde hrajeme. Praha byla vždy na mém top listu měst, která jsem chtěl odjakživa navštívit.
2) Já jsem byl a budu vždycky zastáncem desek. Líbí se mi, že některé nové malé labely vydávají tracky v limitovaných edicích jenom na deskách a zdá se mi, že jich je poslední dobou čím dál víc. Přesto mixuji především z cédéček. Cena a skladnost určitě rozhodly. Abych byl upřímný, také se mi z Cd mixuje snadněji než na klasických gramcích, mimo to mám také vice času na lidi na parketu.
3) Být součástí Republic Artists je pro mě velká pocta. Téměř všichni djs v RA gangu jsou také skvělí producenti. Takže určitě uslyšíte i hodně věcí, které teprve čekají na vydání. V mém podání uslyšíte navíc pár starších skladeb, které rozhýbou každý parket. Nemusíte jezdit do Miami na Conferenci, stačí když přijedete 26 . března do Chapeau ;-)!

Levidalevida

1) Nejlepší jídlo na světě.....:)
2) Když jsem se učila mixovat hudbu, tak to bylo z desek, což je asi to nejtěžší, člověk pro to musí mít cit. Pokud začínající dj zvládne tohle, tak zbytek je už hračka. Postupem času jsem ale přesedlala na cd, protože ve většině klubů jsou jen cd playery. Pak jsem začala s produkcí hudby v Abletonu a zkoušela jsem i pár mixů v tomto programu, ale to mě po pravdě vůbec nebaví, hraní z pc podle mě není djing!
3) Nad tím musím ještě trošku popřemýšlet, ale určitě nejlepší aktuální songy z techno scény a malou ukázku toho , jak se paří v Londýně, to Republic Artists umí!..;)

Thomas Teslatesla

1) Vybaví se mně Pražský hrad, pivo Plzeň, česká kuchyně a rodina.
2) Hrál jsem z desek, final scratch, serato, zkoušel jsem i Ableton. Ale vždycky jsem se velice rád vrátil k cd. Člověk nemusí zapojovat a vypojovat žádné kabely, a když vám cédéčka někdo polije pivem, tak se nic neděje, což se u laptopu nedá říct. Zažil jsem pár hodně horkých chvil, kdy technika zklamala, takže méně techniky někdy lépe. Také dj nepotřebuje žádné extra místo na dj pultu na kontrolery, laptop a sound kartu. Cd forever!
3) Můžete se těšit na všechny Republic Artists djs, kteří určitě zahrají aktuální londýnský sound a někteří z nich vám také předvedou aktuální londýnské taneční kreace :-). Za zmínku stojí určitě i domácí trojlístek Hulan, Buiscuit a Lumiere, kteří budou hrát nahoře na baru.

Feroniaferonia
1) Magické vzpomínky z návštěvy Prahy minulý rok a na skvělou party v Chapeau, na kterou nikdy nezapomenu. Publikum bylo skvělé.
2) Odjakživa mixuji z cédéček.
3) Partypeople se můžou těšit na pořádnou party made by Republic Artists. A na cestu od aktuálního housu až po techno ;-).

Republic Artists vystoupí již 26. března v Chapeau Rouge.

Nezapomeňte
soutěžit o 3 volné vstupy na akci + 3 poukázky na bar v hodnotě 200 Kč!

Více informací: www.facebook.com/republicartists
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REPUBLIC ARTISTS

Sobota 26. 3. 2011
Vstup: do 22h zdarma, poté 50,-
Vystupují:
Tomasuchy aka Thomas Tesla & Darren Gregory (uk) & James Simons (uk) & Feronia (uk) & Levida, Lucas Hulan, Lumier, Buiscuit LIVE CONCERT: Goropiš + Moow rock-punk, indie pop
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 03. 2011 | 12:26:12
+0 | -0
To se jim nedostalo pod ruku serato ? desky každopádně kupovat dále!!!
keci
23. 03. 2011 | 17:59:48
+0 | -0
Že hraní z laptopu za pomocí ovladačů není djink , to je kec nad keci paní si vůbec nevidí do huby v současné době to používají přední světoví djs , a diky tomu jsou tam kde jsou ,proč se rovnat s deskami když si to člověk může usnadnit a daleko líp si hrát s mixakem což je podle mě daleko zajímavější a djs se tak víc může věnovat tomu co set dělá zajímavější než honit beaty aby do sebe seděli

pff
22. 03. 2011 | 19:45:47
+0 | -0
hraní ze strojků typu PC už přeci úplně klidně může být (a za nedlouho jistě i bude) DJingem ! ! ~ jen se tomu posléze bude třeba o trochu jinak říkat ; ) ale vo co de, že jo ?D
SOUTĚŽTE
REPUBLIC ARTISTS, 25.3. Chapeau Rouge
3 x 1 vstup + 3 x poukázka na konzumaci na baru v hodnotě 200,-
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika