United Islands Reloaded zahájí Bauchklang

United Islands Reloaded zahájí Bauchklang

16. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Miláčci českého publika, beatboxová formace Bauchklang (v překladu dobrý tón), se po roce a půl vrací do Prahy, aby 15. dubna v Paláci Akropolis zahájili další ročník série United Islands Reloaded. Jako předkapela vystoupí český live projekt Le Pneumatiq, kteří na United Islands vystoupili v roce 2009.
Energická vystoupení Bauchklang, ve kterém se mísí prvky elektronické muziky, dubu, triphopu i drum'n'bassu, jim kromě příznivců přineslo hned několik ocenění, mimo jiné dvě ceny Amadeus Awards (rakouské obdoby Grammy) a cenu Youngster of Arts Europe, kterou se pyšní například i operní diva Magdaléna Kožená. Art of human voice neboli umění lidského hlasu, to je spojení, které je pro Bauchklang velmi výstižné.

Na koncertě představí průřez jejich tvorbou včetně posledního alba Signs, které vyšlo v roce 2010. Nahrávání posledního alba pomalu vznikalo už od roku 2006. Zvukově zůstává věrné masivním basám, výraznému kopáku a krystalicky čistým syntetickým tónům. Oproti předchozím albům se Bauchklang s mnohem větší pečlivostí věnují textům, které se stávají důležitou součástí jejich tvorby.

bauchklang

Jako český support vystoupí známá česká breakbeatová formace Le Pneumatiq. Le Pneumatiq tvoří zakladatel a producent DJ Howska (programming), MC Adrenalin (vocal), bubeník Army a zpěvačka Borůvka (ex-Rapmasters, Wohnout). V roce 2007 vydali svou dosud jedinou desku Beat Safari, která se setkala s velkým úspěchem. Videoklip k singlu Life byl hodnocen jako jeden z nejlepších českých videoklipů. V únoru 2011 kapela vystupuje na několika koncertech společně s německými iLLBiLLY HiTEC, které jste u nás mohli vidět už třeba na jednom z minulých ročníků Rock For People.

Na připravovaném koncertě v paláci Akropolis fanoušci uslyší jak starší hity jako Rythm of Time, Barking News nebo Love, ale i novější věci z posledního alba Signs a dosud nevydané novinky. Po skončení koncertu bude program pokračovat na Malé scéně a Divadelním baru až do ranních hodin. Do Prahy přijedou Bauchklang v kompletní pětičlenné sestavě.

Krátké interview s Bauchklang k jejich pražskému vystoupení:
V klubu jste v Praze hráli naposledy na podzim roku 2009, co je od té doby u vás nového?
V roce 2010 jsme vydali album „Signs“ (v překladu znamení), byli jsme na turné po Evropě a Asii (Indie, Čína a Indonésie), hodně jsme zkoušeli na turné k Signs a teď už pracujeme na nových skladbách pro živá vystoupení i pro další vydané singly.

Co vás v současné době nejvíce zaměstnává?

Hlavně je to kreativní proces skládání a produkování nových tracků, společná vystoupení a naše soustředění, na kterých zkoušíme. A mezi tím vystupujeme….

Pracujete na dalším albu?

Nepracujeme konkrétně na novém albu, ale spíše na jednotlivých nových skladbách. Začali jsme znovu tvořit nové skladby bez tlaku na vydání nové desky, prostě jen skládáme nové věci a uvidíme, co se stane. V době digitálního vydávání není nové album tak nezbytné jako před několika lety. Je tady ta možnost vydávat jednotlivé singly.

Festivalová sezóna se pomalu, ale jistě blíží. Na jakých festivalech budete hrát a chystáte se na nějaké „jen“ jako návštěvníci?

Budeme hrát na několika festivalech v Německu, Belgii, Lucembursku, Rakousku, Švýcarsku a další stále potvrzujeme. V St. Pölten (který je naší domácí základnou) máme Frequency festival, tak uvidíme, jaký budou mít letos line-up a pak vyrazíme nebo ne….

Vzkážete něco českým fanouškům?
Těšíme se na tohle mini turné po vaší zemi. Vždycky si tady užijeme hodně zábavy, skvělé publikum a skvělá místa, na kterých jsme hráli. Připravte se na nové tracky!

www.unitedislands.cz
www.myspace.com/bauchklang


Dodal: Marie Sedláčková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNITED ISLANDS RELOADED

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Bauchklang, Le Pneumatiq
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 05. 2021 | 08:27:55
+0 | -1

angularjs,

AngularJS may be a structural framework for dynamic web apps or mobile applications.

https://www.sevenmentor.com/angularjs-training-in-pune.php

13. 05. 2021 | 08:27:52
+0 | -1
AngularJS may be a structural framework for dynamic web apps or Mobile application.

https://www.sevenmentor.com/angularjs-training-in-pune.php

17. 03. 2011 | 13:28:33
+0 | -0

bauchklang fleda

v Brne hned druhy den, 16.4.!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika