Koncert kapely Donots

Koncert kapely Donots

18. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na česká pódia se vrací čím dál tím populárnější německá parta Donots. Tentokrát však poprvé vystoupí na Moravě – konkrétně v brněnském kultovním klubu Fléda, a to ve středu 25.ledna.
Přes svůj věk i mladický vzhled jsou Donots již všeobecně považováni za nestory evropského melodického punk-rocku. Přestože se pomalu, ale jistě, stávají “velkou kapelou“, Donots si pořád dokáží svoje koncerty maximálně užívat a mají neocenitelnou schopnost přenést energii z jakéhokoli svého vystoupení zcela a beze zbytku na publikum.

Téhle pětici trvalo dost dlouho, než přesvědčili posluchače po celé Evropě o svých schopnostech. Kapela se dala dohromady už koncem roku 1993 a v počátcích fungovala jako "revival", hrající pro potěšení své a svých kamarádů skladby od Bad Religion, The Clash nebo Sex Pistols. Až s příchodem bubeníka Eikeho o dva roky později začínají Donots vytvářet vlastní repertoár, nahrávají a vydávají si své první album "Pedigree Punk" a předskakují populárním americkým punk-rockovým partám.

Koncem roku 1997 si kapely všimla nahrávací společnost BMG a v srpnu 1998 podepsala s Donots smlouvu na tři alba. V červnu 1999 vychází první s názvem "Better Days Not Included". Následují první koncerty v ostatních zemích a úspěšná vystoupení na největších evropských festivalech. V lednu 2001 vychází další album "Pocketrock" a dostává se až na 31. místo v žebříčku prodejnosti v Německu. Licenčně ho vydává kultovní švédský label "Burning Heart" a otvírá tím cestu pro Donots na celosvětový trh. V červnu 2002 pak vyšlo přelomové album "Amplify The Good Times", jednoznačně nejkvalitnější počin skupiny, z něhož podle slov producenta Fabia Trentiniho (Guano Apes) "vyzařuje víc energie než z roztrženého jaderného reaktoru". V červnu 2004 vypustili Donots další torpédo - nové album "Got The Noise". Toto CD se hned po svém vydání vyšvihlo na nejvyšší místa v nejrůznějších hitparádách a to nejen německých, ale například i japonských. Loňský rok pak přinesl při příležitosti desetiletého výročí existence kapely první oficiální DVD na Sony BMG s názvem “Ten Years Of Noise“, které přináší většinu dosavadních klipů Donots, spoustu koncertních záznamů a i „behind the scene“ materiál.

Koncem roku 2005 se členové kapely odebrali zpět do nahrávacích studií a začali pracovat na novém albu, jehož vydání se očekává cca v květnu 2006. Ukázku materiálu z něj Donots pravděpodobně představí už na brněnském koncertě…

DONOTS & support - THE AIRBAGS (Praha), NO CHOICE (Nitra) : Středa 25. 1. 2006, Brno, Fléda


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika