Legendární Jaydee vystoupil na Meccamixu

Legendární Jaydee vystoupil na Meccamixu

30. 03. 2011  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Co činí legendu legendou? Odpovědí by mohlo hned být několik. V hudebním průmyslu to ale může být například skutečnost, že i 20 let po tom, co hudebník složí nějakou píseň, je jeho produkce stále aktuální. A to je dle mého názoru právě případ Robina Alberse, kterého všichni hudební nadšenci znají pod jménem Jaydee a který v pátek 25. března zavítal na party Meccamix.
Ano, ten Jaydee, který před skoro dvaceti lety složil nadčasový track Plastic Dreams a který dle mého názoru stále platí za hymnu house music. Jaydee začal svou kariéru DJe v roce 1978, tedy v dobách, kdy většina ze současných návštěvníků tanečních akcí a klubů ještě nebyla na světě. A o tom, že je tento sympatický Holanďan skutečným matadorem, svědčí nejenom jeho více jak 30 let trvající kariéra, ale i vzhled. Poněkud prošedlé delší vlasy dávají tušit, že máme co do činění se skutečnou legendou.

Myslím, že není třeba dlouze představovat klub Mecca. Ten patří již více jak deset let mezi stálice na české klubové scéně a pamatuje tolik úžasných akcí, že byste je jen těžko všechny spočítali. Párty Meccamix také každý správný clubber alespoň jednou navštívil. Pusťme se tedy do hodnocení páteční akce.

Popravdě, ono ani nic moc co hodnotit není. Do klubu jsem dorazil zhruba o půl 2 v noci a za mixážní pult se již chystal samotný Jaydee. Co bylo zarážející, tak velmi slabá návštěvnost. Nevím, zdali se na tom podepsala pompézní oslava narozenin nedaleko vzdáleného klubu, který se nachází na holešovické tržnici, anebo zda svůj vliv měla chabá promotion organizátorů akce. Jedno ale vím jistě, Jaydee by si zasloužil lepší návštěvnost a lepší atmosféru. Zhruba 100 – 150 lidí je na Meccu skutečně málo. Jaydee se však svého úkolu nezalekl a ukázal se jako pravý profesionál. S úsměvem na tváři do přítomných návštěvníků servíroval velmi vybraný tech house, který ale bohužel moc lidí nechápalo a zřejmě čekalo trochu komerčnější pojetí house music. Slyšet jsme tak mohli například track od Supernova – Beat me back, neméně legendárního Dennise Ferrera a track Journey to the Sun a nebo skvělý tech housový hit Mark Knight vs. Koen Groeneveld - Put Your Hands Up. Ale jak jsem již zmínil výše. Lidé spíše čekali to, co se hraje v Mecce pravidelně a tak pojetí house music, jaké představoval Jaydee se s přílišným pochopením nesetkalo. Škoda, fanoušek propracovaných mixů a uchu lahodících tónů si zde přišel na své.

jaydee
Podívejte se na fotky Jaydeeho ze Starých lázní v roce 2007

Po Jaydeem za mixážní pult nastoupil rezidentní Dj párty Meccamix, pan Carl Lope, kterého jsem již bohužel neslyšel.

Co říci závěrem? Jaydee ten večer předvedl opravdu skvělý set. A dá se říci, že stejně tak, jako byl jeho track Plastic Dreams nadčasový, byl takový i jeho set v páteční Mecce. Bohužel se nesetkal s přílišným pochopením publika, což ovšem není chyba DJe, ale spíše toho, že jsou čeští partypeople líní zjišťovat si informace o jednotlivých Djich a jejich produkci. Doufejme snad jen, že se v budoucnu budeme moci opět těšit na plný klub Mecca, která si to zajisté zaslouží. Luxusní prostředí, skvělý zvuk anebo krásné tanečnice, to vše je doslova předurčené pro skvělé párty.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MECCAMIX WITH JAYDEE

Pátek 25. 3. 2011
Vstup: 250/ VIP 500,-
Vystupují:
Jaydee /NL/, Carl Lope, P@co, Looky
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika