Vision se State Of Mind a Cern

Vision se State Of Mind a Cern

18. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V současné době, kdy o drumandassové párty není nouze, bývá velkou událostí, když se nějaké jméno objeví v České republice vůbec poprvé. Jedna exkluzivní a dlouho očekávaná premiéra proběhne 22. dubna v klubu Cross na dalším pokračování audiovizuální noci Vision. Z opačné polokoule, Nového Zélandu, přicestuje s oblíbenými State of Mind také Cern!
Cern momentálně patří mezi neokoukaná jména, která to právem dotáhla na globální drumandbassové scéně na vrchol. Vydané releasy na zásadních labelech jako Renegade Hardware, Critical, Cylon, Syndrome Audio nebo Samurai Music všechny superlativy směřující na jeho adresu jen potvrzují.

Od roku 2001 duo Cern začíná tvořit hudbu a skrz produkci dávají průchod své kreativitě. Po dokončení školy začíná Climate (Johny) a Omen (Ollie) pracovat ve Fu Baru, který by se v té době dal nazývat sídlem undergroundu. Právě tam se nacházejí kořeny jejich hlubšího zájmu o DJing a hudební produkci. Netrvalo dlouho a začínají se objevovat jako support novozélandských pionýrů Subtronix a Cyanide Recordings. V tuto dobu nastává zlomový bod, kdy jejich práce začala dostávat tvar a formu. V roce 2006 a 2007 jsme od nich mohli vidět kolaborace s Bulletproof, Dose, Teknik, Menace, Consequence, Lucca. Na domácí novozélandské půdě vystoupili po boku Noisia, Mayhem, dBridge a Psidream.

Rok 2008 byl pro Cern velmi těžký. V červenci nečekaně zemřel Johny. Tento smutný okamžik se stal v momentě, kdy Cern zažívali raketový vzestup a měli před sebou zářivou budoucnost. Na počest Johnyho vyráží druhá polovina Cern (Ollie) na tour po Evropě a Austrálii, chce tak udržet jejich společné nápady naživu a podělit se o hudbu, kterou spolu tvořili, se všemi, kdo je podporovali. Navzdory této tragédii, která Cern postihla, se Ollie rozhodl, že bude pokračovat s produkcí a djingem, a to vše na památku jeho zesnulého nejlepšího přítele.

V roce 2009 tak vznikají kolaborace s Loxy, dBridge, Logistics, Sabre, Jubei, Nymfo, Phace, Misanthrop, ale také s novými talenty jako Consequence a Tokyo Prose. V současné době je na spadnutí vydání alba Terminus na Uprising Records.

Novozélandské duo State of Mind tvoří Patrick Hawkins a Stu Maxwell, kteří se setkali již v roce 1999 a zanedlouho poté se pustili do produkce. Už na začátku se jim dostávalo pozitivních reakcí, a to jak na Novém Zélandu, tak i za jeho hranicemi. To je velmi motivovalo, a proto se společně rozhodli, že se vrhnou do studia zvukařiny na SAE Institute, po jehož dokončení se z nich stali diplomovaní specialisté.

Rok 2006 byl pro SOM zlomový, jejich tracky se objevují na CIA Recordings, Subtitles, Viper, 31 Records, Technique Recordings a dva také na kompilaci Bad Taste. V té době také začínají pracovat na svém debutovém LP pro label Uprising, který patří jejich kolegům z Nového Zélandu, Concord Dawn. Tím ale jejich spolupráce s Concord Dawn nekončí, spojením sil obou týmů vzniká kolaborace s názvem Aces High, tento track se objevuje na albu Chaos by Design od Concord Dawn a stává se jedním z nejdiskutovanějších a nejhranějších songů z alba. Velkého úspěchu se dočkává také track Sun King, jehož prodejnost se v roce 2005 vyšplhala na nejvyšší příčky.

Zatímco rok 2005 byl pro State of Mind rokem rozjezdovým, ve kterém se teprve začali radovat z prvních vinyl releasů, v roce 2006 se dostávají do podvědomí posluchačů po celém světě a obliba jejich produkce rapidně stoupá.

State of Mind jsou také spojováni s Next Level Show na 95BFM, která byla ale v roce 2009 pozastavena. V roce 2007 zakládají svůj vlastní label s názvem SOM Music, kde v roce 2009 vychází Faster Than Light LP, na kterém se objevují jména jako Trei, Axiom, Chris.SU a další.

Co se týče hraní, můžeme říci, že se State of Mind objevují po celém světě, jak na domácí půdě na Novém Zélandu, tak i v Evropě, kam se vydávají v rámci svých pravidelných turné. V první polovině roku 2011 jim vychází v pořadí třetí album s názvem Nil by Ear, s kterým vyjíždějí na další evropské tour.

Jako support vystoupí stálice české drumandbassové scény Stanzim, kterého v setu doprovodí Dramajacqua. Za Drumandbass.cz zahraje pořádající Beast 67 a do Prahy po dlouhé době zavítá i mistr přesným mixů, Soldik. Své dovednosti předvede djka Snookey, která skončila na 3. místě v kategorii talent roku v Czech Drumandbass Awards. O vizuální prožitek se na hlavní stagei budou starat Kolabs VJs.

Dolní stage bude zaměřena na psytrance a zahraje zde djka Lolla, dále Zbora & Cejn, Ubiq, CLTR. O dekorace se postará Zero Point & Visna za Bory.

www.facebook.com/event.php

Dodal: Aleš Rouček
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VISION

Pátek 22. 4. 2011
Vstup: do 21:00 za 70 Kč, poté za 120 Kč
Vystupují:
State of Mind (NZ), Cern (NZ), Stanzim & Dramajacqua, Beast 67, Soldik, Snookey Second Stage: Lolla, Zbora & Cejn, Ubiq, Cltr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika