FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Střelické strunobraní podeváté

Střelické strunobraní podeváté
27. 04. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ve dnech 10. a 11. 6. 2011 se ve Střelicích u Brna koná již po deváté festival nazývaný Střelické strunobraní. Jedná se o odrůdovou přehlídku kapel vybíraných napříč žánry, i když upřímně řečeno, festival vyšel původně z folkové dramaturgie. Ta se ale postupně, stejně jako ta naše, rozevírá i jiným odvětvím muziky, jako je například ethno, blues, alternativu, rock či klezmer.
Festival bude zahájen v pátek 10.6. 2010 v 19:00 na scéně Muzika jako Brno. Tato scéna je zaštiťována brněnským Rádiem Čas a objeví se na ní folkové legendy pocházející z jihomoravské metropole. Ostatně přijeďte si naživo poslechnut moderátora Savanu, kapelu Pozdní sběr, Pocity, Přístav, Johny Cash revival či Old Boys Poutníci. Komu nebude tato porce muziky stačit, může se po skončení hlavního programu přemístit na noční Open scénu do Trnkova dvora, kde bude v pátek i sovotu prostor vyhrazen pro spontánní jamíček, podpořený dobrým pivečkem. Navíc stanové městečko bude umístěno doslova „přes ulici“.

Hlavní a nejnabitější program na Vás ale čeká v sobotu 11.6.. Už v deset hodin dopoledne otevíráme ve spolupráci se Sdružením Práh Ranní kavárnu, kde si kromě výborné kávy můžete vychutnat i pořádnou porci muziky. Postupně zde totiž vystoupí Lada Šimičková s Ivem Cicvárkem, dále „harmonikář“ Marek Vojtěch a skvělý Petr Linhart. Ve stejný čas otevřeme i další prostory, kde pro Vás bude připravena pestrá nabídka doprovodného programu. Těšit se můžete na Vernisáž děl, které vyrobili děti postiženy autismem. Dále na Vás čeká Jarmark tradičních řemesel, kde se budete moci na vlastní oči přesvědčit o šikovnosti kovářů, tesařů, keramiků, košíkářů a mnohých dalších. Kromě řemeslníků zde budou své výrobky prezentovat také chovanci místního ÚSP a Sdružení PRÁH. Především dětem je určena nově vybudovaná Divadelní scéna, kde budou v podání Divadla Matýsek a Studia Dialog II sehrány dvě pohádky. Další program pro děti připravil Junák Starý Lískovec, v areálu je navíc k dispozici i dětské hřiště, takže se nemusíte bát, že by se Vaše ratolesti na Střelickém strunobraní nudili. Novinkou letošního doprovodného programu je Workshop fotografů pod vedením Ivana Bllembyho Krejzy.

Ve 13:00 startuje soutěžní scéna O KORUNovacY. O přízeň diváků a odborné poroty se v letošním ročníku budou ucházet Kapky z Červené vody, Švédova trojka z Brna, skupiny Passage a RíRa z Prahy a olomoučtí Two men. Celým odpolednem a Galavečerem Vás bude slovem provázet Milan Tesař..

Hlavní večerní program odstartuje v 18:30 velké jméno českého filmu a zábavy. Čtyřnásobný držitel Českého lva, moderátor, scénárista, herec a muzikant Jan Budař, který vystoupí společně s Eliščiným bandem. A to je teprve začátek.. Těšit se můžete i na kapelu Zhasni z Nového Boru, nenapodobitelnou formaci Jananas, držitele třech Andělů skupinu Traband, skvělého Tomáše Kočka a orchestr, pražský klezmer v podání kapely Klec a alternativně našlapanou Grimasu čápa.

Věříme, že přirozená domácí atmosféra, nabitý program a dobré občerstvení Vás přilákají 10. a 11.6. do Střelic u Brna, nebo alespoň na naše webové stránky www.strelickestrunobrani.cz.

Dodal: Ondřej Machát, Střelické strunobraní
STŘELICKÉ STRUNOBRANÍ

STŘELICKÉ STRUNOBRANÍ

Pátek 10. 6. 2011 až Sobota 11. 6. 2011
Vystupují:
Pozdní sběr, Pocity, Přístav, Johny Cash revival, Old Boys Poutníci, Lada Šimičková s Ivem Cicvárkem, Marek Vojtěch, Petr Linhart, Jan Budař, Traband a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |