John Digweed v Roxy v rámci květnové Flow

John Digweed v Roxy v rámci květnové Flow

28. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Jedno z nejzvučnějších jmen elektronické muziky vůbec se chystá do Prahy. V dubnu se návštěvníci Flow těšili z vystoupení Olivera Koletzkiho a Fran. Návštěva Johna Digweeda v květnu není o nic menším lákadlem pro ucho náročného posluchače a jen potvrzuje vysokou dramaturgickou úroveň noci, na které se již Praze představili taková jména jako je Paul Kalkbrenner, Guy Gerber nebo Sasha Funke.
John Digweed se narodil v lednu 1967 a s djingem se seznámil již ve věku 11. let. Okolo roku 1993 přichazí zlom v jeho kariéře, dostává se ke hraní v klubu Renaissance v Mansfieldu a setkává se s djem Sashou. V té době nikdo netuší, že toto spojení v budoucnu ovlivní celou elektronickou scénu.

Digweed je znám svou podporou progressive house zvuku, který je pro něj velmi typický a kterému udává směr od druhé poloviny devadesátých let. Vydal mnoho kompilací, samostatně či společně se Sashou pro vydavatelství zvučných jmen jako jsou např. Renaissance, Global Underground, nebo Ministry Of Sound. John Digweed je rovněž majitelem uznávaného labelu Bedrock. Společně s Nick Muirem v roce 1999 zakládají tuto značku a zároveň stejnojmený projekt Bedrock, pod kterým tato dvojice vydává vlastní tvorbu. Tento label ovlivňuje mnoho djs a producentů a stává se jedním z nejrespektovanějších hudebních vydavatelství. Pod značkou Bedrock již vyšlo mnoho zásadních kompilací a alb.

john digweed

Kromě Evropy se John Digweed těší i velké popularitě v Severní Americe. Od roku 1996 měli společně se Sashou pravidelnou měsíční party v již zaniklém klubu Twilo, kde hráli sety dlouhé až 12 hodin. Tato noc byla jedna z nejpopulárnějších nocí v New Yorku a nejspíš díky tomu dostal John Digweed příležitost zahrát si v roce 2000 sám sebe ve filmu Groove. Film se zabývá rave scénou v San Franciscu a po právu se řadí k tomu lepšímu, co se o klubové kultuře natočilo a dal by se nazvat kultovním. Na začátku roku 2001 utrpěl Sasha zranění ucha po autonehodě a následovala tedy pro něj hudební pauza. Digweed v té době hrál tyto neskutečně dlouhé sety sám až do května roku 2001, než byl klub Twilo nucen ukončit svou činost.

Mezi lety 2000 - 2005 vznikla jeho noc Bedrock, která se konala každý měsíc a podporovala jeho label a umělce, kteří na tomto labelu vydávaly. V rámci Bedrock night vystupovali taková jména jako Danny Howells, Hernan Cattaneo, Chris Fortier a v podstatě celá djská špička. V roce 2002 společně se Sashou a Jimmy Van M probíhá Delta Heavy Tour po celé Americe a vzniká i stejnojmené DVD.

Krom světových turné beží Digweedovi již od roku 2000 radio show, vysílána pravidelně každý týden. Koncept show zahrnuje hodinový mix čerstvé muziky přímo od Johna a druhá hodina pak je vyhrazena pro mix jeho hosta. Tato show se v roce 2006 přejmenovala na Transitions a po více jak 10-ti letech fungování jí můžete slyšet na všech třech frekvencích britského rádia Kiss FM (tak trochu jiné radio Kiss, než to české).

Za zmínku jistě stojí i fakt, že v anketě DJ Mag 100 se od roku 1998 umístil jedenáckrát v top 10 djs planety a v roce 2001 jí dokonce vyhrál.

Dámy a pánové, toto je ve zkratce John Digweed, který se chystá k nám do pražské Roxy na noc Flow. Sekundovat mu budou Roman Rai, Fatty M a Biodan.

www.johndigweed.com

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW SPECIAL GUEST JOHN DIGWEED

Pátek 20. 5. 2011
Vstup: 230 Kč
Vystupují:
John Digweed, Roman Rai, Fatty M, Biodan
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
tomics
02. 05. 2011 | 14:02:03
+0 | -0
Jestli nebude v roxy totalne narvano, tak uz fakt nevim.
Dan
29. 04. 2011 | 09:38:35
+0 | -0
Dekuji, dekuji, dekuji. To je orpavdova lahudka. Johna neni problem zastihnout na evropskych festech, ale v klubu, to bude pecka! Jeho 5 hodinovy set ve Veletrznim palaci (Roxy-povodne) je pro me zivotnim zazitkem, stejna jako Sasha v Roxy. See you.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika