SOUTHEAST o Apokalypse

SOUTHEAST o Apokalypse

01. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dostal se nám do rukou rozhovor s brněnským, velmi talentovaným duem Southeast, kteří jako jedni z mála českých projektů vydali desku na zahraničním labelu. Rozhovor je veden na téma Apokalypsa, na kterém Southeast vystoupí jako live projekt.
Ahoj, 24. 2. hrajete na Apokalypse, vystoupíte na ní jako live projekt, zkuste se nám tedy nějak stručně představit...pro někoho, kdo vás třeba vůbec nezná
To se vždycky sama sebe těžko představuje…:)Jsme prostě lidi, kteří chtějí posouvat presentování elektronické hudby někam dál. Proto už skoro nehrajem jak djs, ale snažíme se v projektu Southeast dělat dobrou hudbu a bavit jí lidi na party, občas se zadaří…:) Pořád máme v hlavách i další věci kam to posunout, ale dáváme tomu čas.

Vaše hudba je velmi příjemná, taneční a nápaditá...myslíte si, že zapadáte do konceptu takové akce, jako je Apokalypsa?
Ano, samozřejmě, stejně jako my je Apokalypsa velmi příjemná, taneční a nápaditá akce:) Ne vážně, hrajeme dobrou a kvalitní taneční elektronickou taneční hudbu, aspoň si to myslíme:), takže do konceptu rozhodně zapadáme. A především si myslíme, že oživíme svým vystoupením každý lineup akce, kde se „jen“ střídají djs, bavíme totiž jinak!

Jak se vám vlastně líbí line-up tohoto dílu Umek - Wittekind - Kvitta? Je někdo, koho si nenecháte ujít?
Umek a Lucca byla vždycky jasná volba…:)

Minulý díl Apo byl ve znamení schranzu a ani tento nezapře značnou orientaci na tento styl...Jaký je váš názor na tento druh techna a má podle vás nějakou budoucnost?
My jsme tento „styl“ nějak nepobrali…My hudbu i takříkajíc „vidíme“ a na toto barevné spektrum máme vrozenou oční vadu…Každopádně je přirozené, že každý vidí svět jinak, což je koneckonců dobře! My si s sebou vemem brýle se „speciálním filtrem“ a třeba nás nakonec uvidíte jak paříme v kotli…:o)

Apokalypsa byla často označována akcí pro velmi mladé a nevyzrálé publikum...Souhlasíte s tímto názorem? A pokud ano, jak chcete tyto lidi zaujmout? Na co se vlastně při vašem vystoupení můžeme těšit?
To nám nepřísluší řešit, jaké je publikum Apokalypsy, už jenom proto, že tuto akci pravidelně nenavštěvujeme. Můžete se těšit na pořádnou dávku šlapavého melodického techna prokládaného efekty a vokály!

Co všechno potřebujete ke svému perfektnímu výkonu? Jaké mašinky používáte ke svému live vystoupení a je něco co dokáže váš výkon ovlivnit, ať už v pozitivním, nebo negativním smyslu
Naše vystoupení je postavené na dvou laptopech se sekvencerem Ableton Live, externich zvukových kartách, midi mixer, midi klávesy, občas s sebou bereme sampler a synth korg. Alfou omegou perfektního výkonu jsou dobré technické podmínky a samozřejmě chuť lidí se bavit.

Teď malinko odbočím...rok 2005 byl pro vás prý velmi úspěšný - mohli byste shrnout nejdůležitější momenty pro vaši další kariéru a nejdůležitější chvíle pro vás osobně?
Uvědomění, poučení, pochybení a prozření…Hlavní poznatek je – když se pro tu neuvěřitelně malou šanci, kterou člověk vidí někde v dálkách něco udělá, tak to jde! Přijetí lidí ze scény, že nejsme nějácí nazdárci, oslovení od spoustu lidí na kooperaci s produkcí, vydání desky a nakopnutí myšlení na ten správný směr, máme společný drive a to je asi nejvíc…Osobně asi to, že lidi, kterým můžem věřit zůstávají pořád stejní, máme kde bydlet a kde dělat hudbu hehe, a jsme zamilovaní, ne do sebe:o))

Jako jedni z mála českých projektů jste vydali desku na zahraničním labelu. Jak si momentálně vede a kdo ji hraje? Jaké jsou vlastně ohlasy na její kvalitu?
Tak zatím si vede velmi slušně, na to že je to naše první deska na zahraničním labelu, svědčí právě o tom i fakt jaká jména ji mají v kufru, Mauro Picotto, Monika Kruse, Laurent Garnier nebo Judge Jules, který ji i několikrát hrál ve svém pořadu na BBC radio 1, čehož si hodně považujeme, když si představíš kolik milionů lidí ten pořad každý týden poslouchá.

Jejich promo set můžete stáhnout zde


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika