FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Habrovka se koná již podeváté

Festival Habrovka se koná již podeváté
02. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Habrovka, jenž se letos koná už po deváté, vznikl z nadšení a chuti několika ještě málem náctiletých v prostorách zahrady u Svatého Františka, co by kamenem dohodil od metra Budějovická a přestože má rok co rok více návštěvníků, zachovává si původní náladu – není to příležitost vydělat, ale pobavit se.
Žádné gorily u vstupu, nedůtkliví organizátoři, teplé pivo a studené párky, umělohmotné občerstvení a zapařené bagety, žádné přemrštěné ceny za vstupné (jeden by řekl, že vzhledem k obsazení festivalu, jež se nikdy neopakuje a vždy je famózní – ostatně – k tomu níže – jsou ceny vstupného spíše nedomrštěné).

Habrovka je všechno (nebo skoro všechno), jen ne monotónní. Uslyšíte ledacos, od jazzu po punk, a ještě budete překvapeni, jak se všechny žánry a nálady doplňují. Za 160 korun na jeden den, nebo 250 na oba dva, vám totiž zahraje znovuzrozená Vltava, z čerstvě dokončené desky bude hrát Robert Křesťan a Druhá tráva (vzhledem k tomu, že deska vyjde 1.6., budete mít možná první příležitost si ji nechat od kapely podepsat!), Zuzana Lapčíková představí svou fúzi (nikoli fúsy!) jazzu a moravského folkloru, a k tanci či potácení zaburácí Ahmed má hlad.

Sobotní hudební program, v souladu s přavděpodobným nedospáním a zažitím pátečních dojmů zahájí zemité blues v podání Beňa a Ptaczek, po nich – jak tradice žádá – další zahraniční hosté, kanadští jazzmani Tall Brothers, v podvečer k dloužícím stínům (splínům) zahraje Phil Shoenfelt & Southern Cross. Oba večery zakončíme v sále – v pátek s The Navigators a v sobotu vás dorazí punkový První hoře. Tolik božská Euterpé, múza akustických vln a křepčící Terpsichoré.

Habrovka již tradičně zapřáhne i další múzy, zejména se zapotí Thalie, neboť Habrovka není jen festivalem hudby, nýbrž všech estetických požitků. Nebudou tedy chybět divadla: Divadlo SemTamFór, Anna Polívková a Anička a Letadýlko. Pro drobotinu se chystá v sobotu dopoledne program z části divadelní, z části soutěžní a umělecký (a zmrzliny bude dostatek!). Pro statickou potěchu oka opět představíme nejrůznější výtvarné počiny. Habrovka také poskytuje prostor řadě charitativních a nevládních organizací, svůj stánek s workshopem zde letos bude mít Bohnická léčebna, Středisko pro ranou péči, Siriri – organizace usilující umožnit Africe „postavit se na vlastní nohy“, své výtvory budou nabízet různí umělcové a umělkyně. Koupě srpnového počasí od řecké vlády je prozatím v jednání. Občerstvení bude hojné (nově na festivalu pivo Kácov), všelijaké grilované, nakládané, pečené a vařené lahůdky.

Lepší způsob, jak v Praze začít léto, určitě nenajdete!

www.habrovka.cz


Dodal: Daniela Slezaková

HABROVKA

Pátek 3. 6. 2011 až Sobota 4. 6. 2011
1 den 160,- oba dva dny 250,-
Vystupují:
Phil Shoenfelt & Southern Cross, The Navigators, První hoře, Euterpé, Terpsichoré, Tall Brothers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |