Exkluzivní rozhovor s Erikem Venhuesem z Electrixx

Exkluzivní rozhovor s Erikem Venhuesem z Electrixx

04. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 10.6 se do nového pražského klubu Yes chystá neměcká dvojka Electrixx, která se proslavila hitovkou „Tetris“! My vám nyní přinášíme exkluzivní rozhovor s Erikem Venhuesem, polovinou dua Electrixx.
První a již klasická otázka – budete jako Electrixx hrát v Praze poprvé?
Popravdě si to moc nepamatuju, vím že jsme tu byli dvakrát ale je to dost dlouho..takže dejme tomu že tam jedeme hrát poprvé.

Já jsem hledal všude možně a opravdu sem to nikde nenašel, takže to asi bude tak. Těšíte se na hraní v Praze, viděli jste už nějaké fotky nebo video z Yes Clubu?
Praha je velice podobná našemu rodnému městu takže se hodně těšíme! Viděli jsme pár fotek u vás na webu http:///www.yesclub.cz a musím říct že jsme z toho prostoru unešeni! Nemůžu se dočkat až to tam rozbalíme, atmosféra z fotek úplně sálá!

Můžeš nám říci něco o historii projektu Electrixx? Kdy jste ho s Marvinem založili, kde a proč?

Haha, naše historie je dost jednoduchá, 2 opilí Djs se potkali v klubu na party..a chtěli ukázat svůj potencionál jako hudebníci a perfomeři. Každý z nás jsem předtím měli svůj projekt a když jsme se potkali, dohodli jsme se že dáme hlavy dohromady a tím vznikly Electrixx!

electrixx

No tak to je opravdu jednoduchá historie, každopádně ještě že jste se potkali! Co vaše vzory, co nebo kdo vás ovlivnil? Jaká hudba kromě electra se ti líbí?

No popravdě za celou tu dobu co dělám hudbu sem malinko inspiraci ztratil, moje hlava je plná všemožných zvuků. Není moc čas na poslech a analýzu jiných songů než těch našich.

Každopádně mám rád kvalitní muziku a je víceméně jedno jakého stylu, rád si poslechnu hip hop, klasiku, soul nebo rock..hudba je důležitá součást mého života!

Stáhni si set Electrixx

Další otázka se týká stylu který vy razíte, a to electra. Stává se čím dál tím populárnější, dnes se komerčně více laděné tracky hrají v každém druhém rádiu, jaký na to máš názor?
Hmm, na tuhle otázku nebude lehké odpovědět. Na jednu stranu je electro velmi populární a hrajou ho všude možně, přesně jak si říkal, ale na druhou stranu je tu problém, že v Evropě není klasická electro scéna. Třeba my nejsme klasický komerční projekt, který chce své tracky slýchávat v rádiových hitparádách, jsme „děti“ nočního života, kde clubeři umí zapařit, odvázat se a užít si hudbu na maximum. Nechceme hrát na diskotékách, kde lidi více zajímají holky a oslavy se šampaňským v ruce než muzika.

Já jen doufám, že elektro, v té formě co ho podáváme my, se stane více populární na klubové scéně, nezasaženo obrovskými reklamami nebo superstars a budou na něj pařit zástupy lidí..aby zapomněli na svůj „normální život“ a podali se feelingu, který tento styl přináší!

V to taky doufám, musím říct ze v Čechách je electro scána stále v plenkách..i když dneska každý druhý říká, že poslouchá electro, kluby zatím ve švech nepraskají..No nic, zpátky tedy k vaší produkci. Co se teď zrovna u Electrixx děje, jaký je váš aktuální singl?
Náš poslední singl už je celkem starý, kvůli aktuálnímu tour po celém světě teď totiž nemáme moc času na produkci, ale přece jenom sme udělali dva remixy, a to konkrétně ZEDD-ZELDA (ELECTRIXX REMIX) a FAST FOOT – RACE MY MUSIC (ELECTRIXX REMIX).

electrix

Pracujeme také na novém remixu pro Mysto & Pizzi – Where is love, který bude vydán přibližně za 4 měsíce na americkém labelu ULTRA, musím tedy podotknout, že tenhle remix je zrovna dost komerční, ale stále s klasickým Electrixx soundem. No a málem jsem zapomněl že také děláme na novince jménem Crispy Cake..možná ho již vyzkoušíme na lidech v Praze.

Ve vašich posledních singlech je slyšet i trocha dubstepu, máš rád tenhle styl? Budete ho i nadále „přimíchávat“do vašich tracků?

No jak sem již říkal, máme rádi víceméně všechny styly a jsme připraveni zakomponovat je do naší muziky..Ale nevím jestli zrovna dubstep bude součástí našich tracků..pravděpodobně ne.

Jedna technická otázka..Co jsem tak koukal, tak se na různých fórech často objevuje jedna a ta samá otázka..Jak udělat tu klasickou dirty basu, charakteristickou pro Electrixx..Můžeš nám malinko poodhalit vaše tajemství?

Ne! Je to přeci náš klíč klíč k úspěchu. Ale víceméně každý ho může udělat na většině nástrojů, když se tomu bude opravdu věnovat. My na to teď používáme Virus TI Synth a Spectrasonic Omnisphere..více ale neprozradím.

V pražském klubu YES! budete hrát liveset, vezmete si s sebou také vaše proslulé crazy kostýmy? Co používáte při hraní, jaký software a hardware?
Ano..budeme hrát live, ale slovo „live set“ je malinko zavádějící. My jsme tzv „show act“ - přivezeme si s sebou kostýmy, o kterých si mluvil, budeme hrát naše tracky v různých úpravách, budeme je mixovat a efektovat..Používáme různé nástroje a pomůcky, záleží vždy na podmínkách a prostoru. K vám do Praze přivezeme „jen“ jednoduchý setup, což jsou 3 Macbooky, 2 tablety jako dotykové kontrolery a 2 klasické MIDI kontrolery..což myslím stačí, určitě se s tím dá udělat hodně zajímavých věcí, uvidíš sám: )

Paráda, moc se na to těšim a myslim že nebudu sám. Už tě nebudu moc zdržovat, pojďme k poslední otázce. Jaké jsou plány Electrixx do budoucna?
No zrovna teď hodně hrajeme po Americe, takže se v budoucnu opět chceme malinko vrátit do Evropy a pokračovat v budování klubové electro scény..víme že to nebude jednoduché a že je to běh na dlouho trať ale pojdme to ruku v ruce zkusit spolu!

Rozhodně vám v tom pomůžu a začneme hned v pátek 10.6 v Yes Clubu! Díky moc za rozhovor!

Facebook event:
https://www.facebook.com/event.php?eid=185726184807985
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRIXX LIVE!

Pátek 10. 6. 2011
Vstup: 150kč do 23:00, poté 200kč
Vystupují:
Electrixx, Marry Miss Fairy (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika