Monkey Business ve Žlutých lázních

Monkey Business ve Žlutých lázních

06. 06. 2011  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Jako otevření festivalové sezóny mnozí včetně mě považovali květnový koncert Monkey Business v oblíbených Žlutých lázních alias Žluťákách. Počátek byl lehce rozpačitý a ještě po zimě ospalý, ale celá akce nakonec přece jen nabrala šťávu.
Jako předkapela byla, nevím proč a nevím kým, zvolena jakási chlapecká formace Charlie Straight. Nebylo by těžší začít lépe. Vyzáblý hoch, zřejmě frontman kapely, který „zpíval“ a rádoby rockersky poskakoval na podiu, by se mohl živit čímkoliv jiným, ale rozhodně ne zpěvem. Asi jediná výhoda jejich vystoupení  byla ta, že fronty u barů byly malé a pivo ještě studené.

Z jídel jsme vyzkoušeli vše: od nedodělaných klobás až po přesušené kuřecí špízy za relativně běžné festivalové ceny. Pravda, být členem klubu Žlutých lázní, byly by ceny příznivější. V mezidobí po skončení hudebního projevu výše zmiňované kapely a startem těch, kvůli kterým jsme na místo přišli, se návštěvníci trousili jak švábi na pivo a ti, co zde už byli, vypadali unaveně a znuděně. Ale dobrá inspirace pro rodiče s dětmi, kterých zde bylo opravdu přehršle a které zabavila spousta možností vyžití od dětských koutků, pískovišť, rybníčků, na nich kačenek apod. Na vodě se už také tvořilo publikum složené z majitelů motorových člunů, kteří si tak ušetřili platbu za vstupenku.

Snad až po osmé hodině večerní, kdy už nás už užírala nuda i komáři a začínalo to vypadat, že akorát pořádně zmokneme, zaútočili na nás MB svými ostřílenými hity typu My friends aj. Pro začátek docela silný kalibr, kterým si sice u mnohých vyžehlili čekací dobu, ale na druhou stranu spíše vystříleli náboje ještě před „bitvou“.

Členové kapely byli oblečeni do klasicky střelených oblečků, tentokrát do army cárů látek, což vyloudilo úsměvy na tváři mnohých. Kdo by také čekal tuhle bandu šoumenů v něčem normálním, že ano. Oni umí vždy překvapit. Jedním z takových dalších překvapení byl jeden z nečekaných hostů - dorazil Ivan Mládek. Ano, ten s Jožinem z bažin! A zdálo se, že snad sklidil větší úspěch než samotná kapela. Z repertoáru MB zazněly staré hity především z počátku,n eobvyklé novotiny až později.

monkey business

Počasí bylo přímo letní, a kdo pojal čtvrtek jako malý pátek a koncert protáhl v party, je více než pravděpodobné, že obrovské tmavé mraky blížící se od barrandovských skal ho dostihly a cestou domů zmoknul. Pro mě byla tato akce příjemným si uvědoměním, že brzy začíná léto a je na čase začít vymýšlet, kam vyrazit na festivaly.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MONKEY BUSINESS

Čtvrtek 26. 5. 2011
Vystupují:
Monkey Business, Charlie Straight
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika