Eskmo se o podium podělí s Philipem TBC

Eskmo se o podium podělí s Philipem TBC

06. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední Conference před letními prázdninami přivítá super talentovaného amerického producenta Eskma, kterého pro věhlasné vydavatelství Ninja Tune objevil jeho nejzářivější klenot Amon Tobin. Druhým koncertem Conference bude live vystoupení Philipa TBC, závěr večera obstará Josef Sedloň.
Eskmo do Česka přijede už 14. června, v pražském Lucerna Music Baru vystoupí v rámci svého prvního velkého turné po Evropě.

Na Eskmovu audiovizuální show, s kterou cestuje po Evropě, jdou ze všech klubů, kde už hrál, výborné ohlasy. Však si na projekci dal Brendan Angelides záležet. Přestože na samostatném turné takového rozsahu je poprvé, s početným publikem má relativně dost zkušeností. Vždyť v severní Americe předskakoval Amonu Tobinovi, projektům Flying Lotus, STS9 nebo The Glitch Mob.

philip tbc

Stačilo mu necelých pět let, než na sebe strhl pozornost mnoha uznávaných hudebních osobností a aby jeho tvorbu začali vnímali jako "Eskmo zvuk". Například Pendulum o něm prohlásili: "Je hodně dobrých producentů. Nad nimi jsou ale další, těch je mnohem míň, které nikdo nikdy nechytí. Mezi nimi je i Eskmo."

Jeho český předskokan Philip TBC je na elektronické scéně přibližně stejně dlouho. První breakbeatové desky roztáčí už v roce 1998, jungle přidal o rok později. Fanoušky si získal skvělou mixovací technikou, nápaditým scratchováním a používání dalších hiphopových technik při živém hraní. Díky tomu je pravidelným hostem velkých festivalů od dnes už neexistujícího Cosmic Tripu nebo Summer of Love počínaje po stále populárnější Let It Roll.

Za jeden z nejsilnějších okamžiků jeho uměleckého života považuje pozvání na slovenský festival Pohoda od Liama Howletta z legendární britské kapely The Prodigy. Philip TBC v Trenčíně vystoupil jako jeho předskokan na hlavním pódiu. Nezůstalo ovšem jen u toho. Stejnou roli plnil například pro Andyho C., Eda Rushe, Pendulum nebo DJi Shadow.

Už tradičním hostem Conference bude Josef Sedloň, guru domácí alternativní scény a neúnavný propagátor elektronické hudby, který po Eskmovi rozbalí speciální set.

Vstupenky na Conference prodává Ticketportal a Ticketpro. Nejlevnější lístky bez manipulačního poplatku má na pokladně Lucerna Music Bar.

!Více info na www.cnfrnc.cz a na facebooku Conference.


Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ESKMO

Úterý 14. 6. 2011
Vstup: 390,- do 27.5. /450,- do 14.6.
Vystupují:
Eskmo (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika