Exkluzivní rozhovor s Ferry Corstenem

Exkluzivní rozhovor s Ferry Corstenem

05. 02. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (1)
Ve spolupráci s United Music se nám podařilo připravit exkluzivní rozhovor s headlinerem únorové Transmission v T-mobile Aréně, holandským Ferry Corstenem. Zajímavé otázky a jeho příjemné odpověďi naleznete zde.
Ahoj Ferry, vypadá to, že budeš hrát v čeké republice vůbec poprvé, jak se těšíš na naše publikum a návštěvu Prahy?
Ano, samozřejmě že se těším. Vždy jsem nadšený, když mohu hrát v nové zemí pro nové publikum.

Tvůj první set v čechách bude mít také neobvyklou délku, budeš hrát celé čtyři hodiny. Jistě to musí být velice vyčerpávající roztáčet desky tak dlouho a přitom udržovat skvělou kvalitu a výkon?
Samozřejmě že hrát čtyři hodiny v kuse je velice náročné, ale když ti publikum vrací tolik energie, tak to jde a navíc už takové zkušennosti mám za sebou. Jenom se před a po vystoupení potřebuji pořádně prospat a to většinou není problém.

V minulém roce se u nás jak Tiesto tak i Armin Van Buuren dočkali velice výrazného úspěchu. Mluvil jsi s nimi o tom, nebo jsi zjišťoval jak se jim hrálo co se týká našeho obecenstva?
Slyšel jsem, že si to u vás vážně užili, ale nemluvil jsem s nimi o tom osobně. Slyšel jsem to od jiných Djs, kteří tam byli.

Svojí popularitu jsi dokázal i tím, že jsi obsadil 5. místo v anketě časopisu X-Mag o nejoblíbenějšího dje roku. Proč si myslíš, že prvních 5 míst obsadili právě trance Djs? (PVD, Tiesto, AVB, Sasha a ty...)
Trance je velice populární všude po světě a taneční hudba má mnoho následovníků, takže to je možná důvodem, proč je trance tak vysoce ceněný.

Hodně času trávíš na cestách, můžeš nám říct (podle tvého mínění) který klub je nejlepší nebo jestli máš nějaký oblíbený?
Mám několik oblíbených klubů. Rád se vracím do Home v Sydney, Australii, Guvernmentu v Torontu, Kanadě a nebo také do Mint v Buenos Aires, Argentině, který jistě patří k mým oblíbeným.

Přes patnáct let se věnuješ hudbě a produkci, djingu, cestování atd... Nemáš pocit že tě to někdy unavuje? Nebo je to naopak ten případ, že tě to nabíjí novou energií, nápady a motivací?
Za posledních 15 let jsem se naučil hodně o produkování hudby, ostatních kulturách a lidech v tomto odvětví, se kterými pracuji. Byli určité momenty, kdy jsem měl tvůrčí krizi, ale když se tím zbytečně nestresuješ, tak to pomine a inspirace zase přijde. S tím jak jde vývoj kupředu se věci postupně mění. Podle mě nelze srovnávat to co je dnes s tím co bylo dříve.

Jak moc se Ferry Corsten věnuje novým digitálním technologiím které zasahují do Djingu jako je Final Scratch nebo Ableton Live (který preferuje například Sasha...) nebo stále používá standardní vinyly...?
Hraju hlavně z CD playerů, protože je to přirozený způsob jak Djovat. Zvuk je daleko lepší než z jakéhokoliv laptopu. Nerad si pohrávám s myšlenkou, že mi počítač “spadne” uprostřed setu.

Přeci jen se zeptám na jednu věc, která se již mnohokráte zmínila ve všech rozhovorech s tebou a tou věcí je tvůj hit “Out Of Blue.” Můžeš nám o tom povědět nějakou zajímavost, třeba ze zákulisí, nějakou perličku...
Hrál jsem si doma se svými klávesami a najednou se mi podařilo vyťukat tuhle melodii. Poté co jsem k tomu přidal beatovou linku, tak mi to znělo jako něco, co jsem ještě nikdy předtím neslyšel. Když se podíváte na moje stránky www.ferrycorsten.com tak tam naleznete celé téma týkající se této skladby a mojí produkce. Jistě je zajímavé si to přečíst, ale není to zrovna krátké...

Podle tvého názoru, který z tvých kolegů trance Djs má největší potenciál a čí produkce se ti líbí nejvíce?
To je velice obtížná otázka. Je spousta výborných a talentovaných Djů a producentů. Možná bych se rád zmínil o poslední produkci Sandera van Doorna.

Jaké je tvoje původní vzdělání a čím bys pravděpodobně byl, kdybys nebyl DJ a proucent?
Vystudoval jsem tecnickou školu. Mám zkoušky a všechno okolo toho, ale nikdy mě to moc nebavilo, v té době jsem se již věnoval Djingu a produkování.

Jaká byl ten impuls, který tě vedl k hudbě a hudební produkci?
Když jsem byl mladší, tak jsem vždycky poslouchal holandské rádio “The Soulshow”. Chlapík, který tu show dělal byl Ferry Maat a to mě asi inspirovalo k dělání muziky. Jako dítě jsem si vždycky hrával s otcovým technickým vybavením. Mohu teda říct, že hudba byla vždy součástí mého života.

Máš nějakou teorii, proč zrovna z tvé země je tolik tranceových djských hvězd?
Holandsko je uprostřed mnoha skvělých hudebních scén. Tak například Anglie, Skandinávie, Německo atd... Myslím, že tyto vlivy se kombinují a vzkvétá to nejlepší ze všech. Kromě toho jsou Nizozemci velice otevření kulturám ostatních národů, proto možná jsou holandští djs a producenti tolik interaktivní s publikem.



1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
manio
06. 02. 2006 | 13:09:27
+0 | -0
no sem zvedav, co tady u nas predvede .-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika